Brinnande lönnlöv

Länder som besöks

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan tar sin början i klassisk miljö i Kyoto. Här ser vi trädgårdar och tempel i en av världens kulturrikaste städer. Under resan bor vi i en fiskeby och i Kagoshima får vi möjligheten att träffa familjer som bor här. Resan är en bra blandning av kultur och natur. I Fukuoka ser vi en sumoturnering och i Nagasaki besöker vi Fredsparken med Atombombsmuseet. Vi rör oss bland vulkaner och heta källor på Kyushuön och med båt åker vi till den sydliga ön Yakushima. Här strövar vi i fantastiska trollskogar med flera tusen år gamla cederträd. Resan avslutas med ungdomskultur och en blick in i framtiden då vi åker förarlösa tåg ut till öar i Tokyobukten.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Koya-san
 6. Dag 7 Fukuoka
 7. Dag 8 Nagasaki
 8. Dag 9 Nagasaki
 9. Dag 10 Unzens varma källor
 10. Dag 11 Kagoshima
 11. Dag 12 Akime
 12. Dag 13 Yakushima
 13. Dag 14 Yakushima
 14. Dag 15 Kagoshima
 15. Dag 16 Kagoshima - Tokyo
 16. Dag 17 Tokyo
 17. Dag 18 Tokyo
 18. Dag 19 Tokyo
 19. Dag 20 Tokyo
 20. Dag 21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 63 500 kr
Enkelrumstillägg (ca. 17 nätter): 6 250 kr
Resans pris 2025: 66 000 kr
Enkelrumstillägg 2025: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår 

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Inrikesflyg i Japan, Kagoshima-Tokyo
 • Svensk färdledning
 • Frukost varje dag, välkomst och avskedsmiddag, samt ytterligare 7 måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; Stenträdgården Ryoanji, Nijoborgen, Atombombsmuseet m.m.
 • Buddhistisk ceremoni på Koya-berget
 • Del i dubbelrum på hotell eller japanskt gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka boka del i dubbelrum eller enkelrum mot pristillägg (på denna resa kan inte alltid enkelrum garanteras alla nätter, prata med oss vid bokning). Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Samtliga transporter (ej fridagar) 
 • Transfer mellan tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen

* Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier/pensionat, s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren. 

*Enkelrumstillägg 6250 kr gäller för ca 17 nätter. Vänligen observera att det kan bli ett par enstaka dagar då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär, som i Yakushima.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Jag tyckte att Yakushima var helt fantastiskt fint, plus att det var något av en överraskning då jag inte kände till platsen alls sedan tidigare. Stämningen uppe i cederskogarna var helt magisk, som att vandra runt i en annan värld. Södra Kyushu med aktiviteterna runt Akime var också jättebra. Överlag var det en riktigt skön variation på programmet. Att åka från Tokyos tempo till lugnet i Akime via sandbadet var en fantastisk upplevelse. Dagen vi åkte ut på havet med fiskarna och den efterföljande bussturen runt den delen av ön var en riktigt höjdpunkt. Tokyo var också jättebra och en plats som tål att besökas många gånger till. Ville få smaka på Japan och den här resan levererade verkligen på det! Gillade blandningen av olika stora städer, landsbygd och natur.
  Håkan Marklund
 • Lars var ju en fantastisk reseledare! Duktig att hålla ihop gruppen och enormt kunnig både om Japans historia och kultur. Dessutom kunde han ju språket, vilket gör allt mycket smidigare. Mycket spännande att få bo hemma hos en familj. Det gav en speciell inblick i landet, dessutom fick vi ju höra om de andras familjer och på så sätt lärde vi oss ännu mera. Roligt att vi fick besöka en skola. Jag uppskattade att vi mestadels tog oss runt med allmänna färdmedel och bodde på olika typer av boenden. Skönt att vi inte var fler än 16 i gruppen och lagom med tre veckor. Trevligt med de fina promenaderna i bergen.
  Marianne Ernerfeldt, (fotograf Hasse Ernerfeldt)
 • Jizo med lönnlöv
  Kontakten med vanlig människor i det lantliga Japan samt (på gott och ont) den annorlunda japanska maten. Sumo festligt och annorlunda inslag. Perfekt färdledare, tack till Pelle!
  Tommy Sundin