Brinnande lönnlöv

Länder som besöks

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan tar sin början i klassisk miljö i Kyoto. Här ser vi trädgårdar och tempel i en av världens kulturrikaste städer. Under resan bor vi i en fiskeby och i Kagoshima får vi möjligheten att bo hemma hos vanliga familjer. Resan är en bra blandning av kultur och natur. I Fukuoka ser vi sumoturnering och i Nagasaki besöker vi Fredsparken med Atombombsmuseet. Vi rör oss bland vulkaner och heta källor på Kyushuön och med båt åker vi till den sydliga ön Yakushima. Här strövar vi i fantastiska trollskogar med flera tusen år gamla cederträd. Resan avslutas med ungdomskultur och en blick in i framtiden när vi åker förarlösa tåg ut till öari Tokyobukten.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Koya-san
 6. Dag 7 Fukuoka
 7. Dag 8 Nagasaki
 8. Dag 9 Nagasaki
 9. Dag 10 Unzens varma källor
 10. Dag 11 Akime
 11. Dag 12 Akime
 12. Dag 13-14 Kagoshima
 13. Dag 15 Yakushima
 14. Dag 16 Yakushima
 15. Dag 17 Tokyo
 16. Dag 18 Tokyo
 17. Dag 19 Tokyo
 18. Dag 20 Tokyo
 19. Dag 21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 44 900 kr
Enkelrumstillägg (14 nätter): 6 250 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår 

 • Internationellt flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Inrikesflyg i Japan, Kagoshima-Tokyo
 • Svensk färdledning
 • Transfer till och från flygplatsen i Japan
 • Frukost varje dag, välkomst och avskedsmiddag, samt ytterligare 7 middagar
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; I M Peis MIHO Museum, Stenträdgården Ryoanji, Nijoborgen, Atombombsmuseet m.m.
 • Buddhistisk ceremoni på Koya-berget
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan *
 • Samtliga transporter (ej fridagar) 
 • Transfer mellan tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport 
 • Bagagetransport vid tre tillfällen
 • Karta och en bok om Japan

* Vi väljer vanligtvis att bo på japanska gästgiverier/pensionat, s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Mat (utom vid ovan nämnda tillfällen)
 • Dryck
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Visa mer

Deltagare berättar

 • Lars var ju en fantastisk reseledare! Duktig att hålla ihop gruppen och enormt kunnig både om Japans historia och kultur. Dessutom kunde han ju språket, vilket gör allt mycket smidigare. Mycket spännande att få bo hemma hos en familj. Det gav en speciell inblick i landet, dessutom fick vi ju höra om de andras familjer och på så sätt lärde vi oss ännu mera. Roligt att vi fick besöka en skola. Jag uppskattade att vi mestadels tog oss runt med allmänna färdmedel och bodde på olika typer av boenden. Skönt att vi inte var fler än 16 i gruppen och lagom med tre veckor. Trevligt med de fina promenaderna i bergen.
  Marianne Ernerfeldt resenär 2014 (fotograf Hasse Ernerfeldt)

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Allt sedan Lars första gången satte sin fot i Japan har han velat tillbaka. Under de senaste 18 åren har Lars bott växelvis i Japan och Sverige. Lars talar japanska och har lett över 70 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu i söder då om han inte varit i Sverige och jobbat som lokförare. Lars leder resor till Japan, Korea och Taiwan.

 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Till yrket är han expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob utan banan och favoritord är ”fikapaus”. 

  akio@varldensresor.se
21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se