Höst i Japan

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser till Japan när höstlöven skiftar färg och får på nära håll uppleva japanernas speciella förhållande till naturen vid denna årstidsskiftning. Färgprakten blir enorm när hela bergsväggar skiftar i guld, orange och rött. Under två veckor upplever vi zenbuddhistiska trädgårdar, lär oss grunderna i teceremoni, strosar i Kyotos geishakvarter, besöker Fredsparken i Hiroshima och blickar ut över världens största stad från stadshuset i Tokyo. Vi besöker fantastiska trädgårdar, tempel och gör fina stads- och naturpromenader. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto - Miyama
 5. Dag 6 Kyoto - Hiroshima
 6. Dag 7 Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima - Kanazawa
 8. Dag 9 Kanazawa
 9. Dag 10 Kanazawa – Fujiberget - varma källor
 10. Dag 11 Varma källor – Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo - Hemresa
 13. Dag 14 Ankomst till Sverige
Datum:
Resans pris: 46 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Resans pris 2025: 48 900 kr
Enkelrumstillägg 2025: 4 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Frukost alla dagar
 • En lunch och två middagar 
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; Todaitemplet i Nara, I M Peis MIHO Museum, Tenryuji och Nijopalatset i Kyoto, Hiroshima Peace Memorial Museum och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima
 • Tecermoni i Kanazawa
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfälle

  *Ibland bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Resan får högsta betyg. Kombinationen av gammal kultur och samtida stadsliv. Att få en så bred bild av Japan på kort tid. Många skönhetsupplevelser, inte minst i Kyoto. Skönt att gå till fots så mycket som möjligt! Vår guide Kumi Sato var toppen, hon tog egna initiativ och bjöd med oss på kvällsaktiviteter utanför programmet,
  Anna Ångström
 • Kenrokuen
  Reseledaren ordnade och bara fanns där när det behövdes. God information. Resmålen!! Tiden för "egna utflykter". Och det näst bästa var Teceremonin. Det bästa att våra tågbiljetter fick användas som de gjorde. Vi tycker att det var helheten med resan. Kulturen, sevärdheterna, folket, maten och allt vi fick lära oss om Japan, vi blev förälskade i landet Japan. Det gav mersmak. Och förstås vår fantastiska reseledare som förmedlade och gav oss allt detta. Japan sitter liksom fast i kroppen nu, alla borde få uppleva Japan någon gång. Ett fascinerande land och folk!
  Sigge och Christina Brantsved
 • Uppsamling av vatten i skog
  Total intrycket mycket bra! En fantastiskt komprimerad intressant bild av både det nutida Japan och de historiska dimensionerna. Vi är mer än nöjda.
  Monica Uddenfeldt