Höst i Japan

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Japan när höstlöven skiftar färg och får på nära håll uppleva japanernas speciella förhållande till naturen vid denna årstidsskiftning. Färgprakten blir enorm när hela bergsväggar skiftar i guld, orange och rött. Under två veckor upplever vi zenbuddhistiska trädgårdar, lär oss grunderna i teceremoni, strosar i Kyotos geishakvarter, besöker Fredsparken i Hiroshima och blickar ut över världens största stad från stadshuset i Tokyo. Vi besöker fantastiska trädgårdar och tempel, gör fina stads- och naturpromenader. 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto - Hiroshima
 6. Dag 7 Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima - Kanazawa
 8. Dag 9 Kanazawa
 9. Dag 10 Kanazawa – fujiberget - varma källor
 10. Dag 11 Varma källor – Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 40 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Frukost alla dagar
 • En lunch och två middagar 
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; Todaitemplet i Nara, I M Peis MIHO Museum, Stenträdgården Ryoanji och Nijopalatset i Kyoto, Atombombsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima
 • Tecermoni i Kanazawa
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfälle
 • Kartor 

  *Ibland bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Resan får högsta betyg. Kombinationen av gammal kultur och samtida stadsliv. Att få en så bred bild av Japan på kort tid. Många skönhetsupplevelser, inte minst i Kyoto. Skönt att gå till fots så mycket som möjligt! Vår guide Kumi Sato var toppen, hon tog egna initiativ och bjöd med oss på kvällsaktiviteter utanför programmet,
  Anna Ångström
 • Reseledaren ordnade och bara fanns där när det behövdes. God information. Resmålen!! Tiden för "egna utflykter". Och det näst bästa var Teceremonin. Det bästa att våra tågbiljetter fick användas som de gjorde. Vi tycker att det var helheten med resan. Kulturen, sevärdheterna, folket, maten och allt vi fick lära oss om Japan, vi blev förälskade i landet Japan. Det gav mersmak. Och förstås vår fantastiska reseledare som förmedlade och gav oss allt detta. Japan sitter liksom fast i kroppen nu, alla borde få uppleva Japan någon gång. Ett fascinerande land och folk!
  Sigge och Christina Brantsved
 • Att vi såg olika delar av Japan, både vacker natur, världsarv, städer och nya fenomen. Jon var en tålmodig, trevlig och kunnig färdledare. Särskilt i Tokyo var hans lokalkunskaper ovärderliga och att han talar flytande japanska är så klart oerhört viktigt. Det var två fullmatade veckor som jag är väldigt nöjd med.
  Karin Palmkvist

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

 • Louise Bylund

  Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

   

   

 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se