När körsbärsträden blommar

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resans tonvikt ligger vid landets spännande arkitektur, trädgårdar och konstmuseer. Konst- och naturupplevelserna går hand i hand. I M Peis fantastiska museum MIHO ligger vackert i bergen och i Hakone skulpturpark beundrar vi statyer av Picasso och Milles belägna vid Mt Fujis fot. Kyoto bjuder på sten- och mossträdgårdar som är lika delar konstverk som trädgård. Vi besöker också tre öar i Seto inlandshav som fått stor uppmärksamhet inom konstvärlden. Sverigebekanta Yayoi Kusama har flera färgglada pumpor på ön. En del konstverk hittar vi i flera hundra år gamla trähus, andra i exklusiva museer som skapats av Tadao Ando, Japans främsta moderna arkitekt. Ett par av dagarna bor vi på hans exklusiva museihotell Benesse.

Vi reser när körsbärsträden blommar i de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto. En natt bor vi på japanskt ryokan med varma källor, i Kobe njuter vi av världens möraste nötkött, kobebiffen och vi får vara med om teceremoni. Resan avslutas i Tokyo där vi ser 2000-talets arkitektur och färdas med förarlösa tåg till futuristiska öar. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka vidare till Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Naoshima
 6. Dag 7 Teshima - Inujima - Naoshima
 7. Dag 8 Naoshima - Kurashiki
 8. Dag 9 Kurashiki - Okayama
 9. Dag 10 Himeji - Kobe
 10. Dag 11 Izukogen
 11. Dag 12 Izukogen - Hakone - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 15-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra orter mot pristillägg. 
 • Svensk färdledare
 • Halvpension (frukost och lunch/middag)
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på 4*hotell, en natt på japanskt gästgiveri med varma källor, och två nätter på Museihotellet Benesse*. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Todaijitemplet, stenträdgården Ryoan-ji, templet Tenryuji, Nijoborgen, MIHO-museet, Benesse Museum, Chichu Museum och Honmura Art Project Naoshima, Seirensho på Inujima, Teshima Museum och Boltanskis Archive du Cour på Teshima, Ohara Museum i Kurashiki, Teceremoni och ikebana i Okayama, Ohara Museum of Art i Kurashiki, borgen i Himeji, Hakone Open Air Museum, konstmuseum i Tokyo. 
 • Skriftlig information inkl kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara. 

 

 Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan När körsbärsträden blommar i Japan får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Deltagare berättar

 • Det blev en fantastisk resa som överträffade våra högt ställda förväntningar. Visst var det vackert med alla körsbärsblommor men det var så mycket annat också. Ta bara det fantastiska Miho-museet, alla sevärdheter på öarna i det Japanska innanhavet och inte att förglömma - bad i vatten direkt från hetvattenkällor - så skönt! Till sist: Tack Pele för en fantastiskt trevlig guidning !
  Björn Säfvestad

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 30 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se