När körsbärsträden blommar

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resans tonvikt ligger vid landets spännande arkitektur, trädgårdar och konstmuseer. Konst- och naturupplevelserna går hand i hand. I M Peis fantastiska museum Miho ligger vackert i bergen, och i Hakone skulpturpark beundrar vi statyer av Picasso och Milles belägna vid  Fuji-bergets fot. Kyoto bjuder på sten- och mossträdgårdar som är lika delar konstverk som trädgård.

Vi besöker också tre öar i Seto inlandshav som fått stor uppmärksamhet inom konstvärlden. Sverigebekanta Yayoi Kusama har flera färgglada pumpor på ön. En del konstverk hittar vi i flera hundra år gamla trähus, andra i exklusiva museer som skapats av Tadao Ando, Japans främsta moderna arkitekt. Ett par av dagarna bor vi på hans exklusiva museihotell Benesse.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka vidare till Nara
 2. Dag 3 Nara - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Naoshima
 6. Dag 7 Naoshima
 7. Dag 8 Teshima - Inujima - Kurashiki
 8. Dag 9 Kurashiki - Okayama
 9. Dag 6 Kurashiki - Kobe
 10. Dag 11 Kobe - Odawara Art Foundation - Izu-kogen
 11. Dag 12 Izu-kogen - Hakone - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 72 500 kr
Enkelrumstillägg: 9 500 kr
Antal deltagare: 15-24

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra orter mot pristillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare
 • Halvpension (frukost och lunch/middag)
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på 4*hotell, en natt på ryokan, japanskt gästgiveri med varma källor, och två nätter på Museihotellet Benesse. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Todaiji-templet, stenträdgården Ryoan-ji, templet Tenryuji, Nijoborgen, Miho-museet, Benesse Museum, Chichu Museum och Honmura Art Project Naoshima, Seirensho på Inujima, Teshima Museum och Boltanskis Archive du Coeur på Teshima, Ohara Museum i Kurashiki, Teceremoni och blomsterarrangemang i Okayama, Ohara Museum of Art i Kurashiki, borgen i Himeji, Hakone Open Air Museum, konstmuseum i Tokyo. 

 Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan När körsbärsträden blommar i Japan får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Deltagare berättar

 • Det blev en fantastisk resa som överträffade våra högt ställda förväntningar. Visst var det vackert med alla körsbärsblommor men det var så mycket annat också. Ta bara det fantastiska Miho-museet, alla sevärdheter på öarna i det Japanska innanhavet och inte att förglömma - bad i vatten direkt från hetvattenkällor - så skönt! Till sist: Tack Pele för en fantastiskt trevlig guidning !
  Björn Säfvestad

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

 • Jan Stålbom

  Jan är i grunden landskapsarkitekt och har arbetat i många år som arkitekt i Stockholm.  Arbetade tidigare i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Njuter nu av livet i Spanien.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se