Under körsbärsblommen

Länder som besöks

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan börjar i den buddhistiska gamla huvudstaden Nara och avslutas med förarlösa tåg till futuristiska öar i Tokyobukten. Under resans gång får du vara med om gigantiska körsbärsblomsfester i Kyoto, bad i heta källor på ön Shikoku och en unik möjlighet att med japansk lärare få lära dig teceremoni. Promenad i geishadistrikten och ungdomskultur i Tokyo är exempel på extrema former av det japanska livet som du möter. Mer vardagsnära blir det när du bor i buddhistiskt tempel i de heliga Koyabergen och i byn Ainokura med bara ett hundratal invånare. Fredsparken i Hiroshima och MIHO-museet blir andra höjdpunkter.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Stockholm - Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara, Osaka
 3. Dag 4 Nara - Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto
 6. Dag 7 Kyoto - Takayama
 7. Dag 8 Takayama
 8. Dag 9 Takayama - Ainokura
 9. Dag 10 Ainokura - Kanazawa
 10. Dag 11 Kanazawa
 11. Dag 12 Himeji & Hiroshima
 12. Dag 13 Hiroshima
 13. Dag 14 Hiroshima - Iya
 14. Dag 15 Iya
 15. Dag 16 Iya - Koyasan
 16. Dag 17 Koyasan -Tokyo
 17. Dag 18 Tokyo
 18. Dag 19 Tokyo
 19. Dag 20 Tokyo
 20. Dag 21 Ankomst till Sverige
Datum:
Resans pris: 66 500 kr
Enkelrumstillägg 2024: 5 200 kr
Resans pris 2025: 68 900 kr
Enkelrumstillägg 2025: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Frukost alla dagar
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Lunch eller middag vid ytterligare fyra tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Todaiji och Horyuji i Nara, Museet MIHO, de zenbuddhistiska trädgårdarna Silverpaviljongen, Tenryuji och Ryoanji samt Nijoborgen i Kyoto, Handelshuset Kusakabe och Guvernörshuset i Takayama, Landskapsträdgården Kenroku-en samt 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, Himejiborgen, Shintohelgedomen och Fredsparken med  Atombombsmuseet i Hiroshima, båtfärd längs Obokeravinen och tillträde till lianbroarna i Iyadalen, morgonceremonier i buddhistiskt kloster i Koyabergen och Hama Rikyuträdgården i Tokyo  
 • Tecermoni i Kanazawa
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan *. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen

* Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Enkelrumstillägg 5200 kr gäller för minst 16 nätter. Vänligen observera att det kan bli ett par enstaka dagar då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär på landsbygden som Ainokura.

OBS! Vänligen observera att sumo inte ingår i resan med avgång 22 mars 2024. Dag 3 besöker vi Hasedera, ett buddhistiskt tempel som ligger ca. en timmes tågresa från Nara och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. I övrigt är resans upplägg samma som den första avgången.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vi är nyss hemkomna från vårt största äventyr hittills-21 dagar i Japan under körsbärsblommorna.Vi vill att ni skall veta att er/vår suveräne färdledare Lars gjorde resan till ett oförglömligt minne.Proffsigt, tryggt och med härlig norrländsk humor. Vår nästa långresa kommer såklart att ske med Världens Resor och blir det Japan/ Taiwan igen så vill vi helst resa med Lars.
  Hanne Fischer o Jonny Ahlgren, resenärer
 • En bra resa i tid och rum. Upplevt både nytt och gammalt, stad såväl som landsbygd, historik och modernt samhälle, berg- och kustlandskap, olika boendeformer samt resesätt som gjort att man kommit befolkning och samhälle närmare. Historik och kultur har förmedlats på ett insiktsfullt och pedagogiskt bra sätt. Har aldrig känt mig utlämnad trots vistelse i ett land där språkbarriären är stor.
  Ulf Lundgren, resenär
 • När man har en reseledare som är genuint intresserad av ett land - samt trevliga medresenärer - så blir resan ett rent nöje! Jag kan verkligen rekommendera ett besök i landet annorlunda med Världens Resor.
  Ulf Nilsson, resenär