Vår i Japan med DN

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i full blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo.
I Kanazawa och Kyoto besöker vi vackra traditionella trädgårdar och firar den skira körsbärsblomningen tillsammans med festglada japaner. Vi lär oss traditionell teceremoni,  njuter av härliga bad i varma källor i Matsuyama och ser det heliga berget Fuji.

Några fler av resans höjdpunkter blir besöken på Miho-museet samt Fredsparken i Hiroshima. Mestadels bor vi på hotell av västerländsk karaktär, men en natt bor vi traditionellt japanskt på värdshus, ryokan. Resan leds av svensk Japanexpert och under hela resan ingår halvpension.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Miho - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto – Matsuyama
 6. Dag 7 Matsuyama – Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
 8. Dag 9 Hiroshima – Kanazawa
 9. Dag 10 Kanazawa
 10. Dag 11 Kanazawa – Hakone - Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 45 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra orter mot pristillägg.   
 • Svensk färdledning. 
 • Boende på 3-stjärniga hotell och en natt på ryokan* i delat tvåbäddsrum. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Halvpension (frukost samt lunch eller middag)
 • Alla transporter med hyrd buss, tåg och andra lokala transportmedel. 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen såsom Todaiji-templet, Miho-museet, Nijo-borgen, Stenträdgården, borgen i Matsuyama, Dogo onsen, atombombsmuseet i Hiroshima, Itsukushima-helgedomen, te-ceremoni och 21st Century Art Museum i Kanazawa, Hakone Open Air Museum. 
 • Dricks till busschaufförer när vi har egen hyrd buss
 • Skriftlig information inkl kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara.
 • Förberedande föreläsning under hösten 2017. 

  *Ibland bor vi på japanska pensionat/gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet.

Vad ingår ej i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

  Resan arrangeras i samarbete med Dagens Nyheter. För medverkan i resan krävs prenumeration (finns från en månad prova på, digital eller papper). Klicka här för att komma till DN.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är utbildad landskapsarkitekt och arbetar idag på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blivit djupt rotad. Efter första resan till Japan, i mitten av 80 talet, blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat under ett år i Tokyo på ett traditionellt japanskt trädgårdsarkitektkontor.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se