Vår i Japan med DN.erbjudanden

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. I Kanazawa och Kyoto besöker vi vackra traditionella trädgårdar och firar den skira körsbärsblomningen tillsammans med festglada japaner. Vi lär oss traditionell teceremoni,  njuter av härliga bad i varma källor i Matsuyama och ser det heliga berget Fuji.

Några fler av resans höjdpunkter blir besöken på Miho-museet samt Fredsparken i Hiroshima. Mestadels bor vi på hotell av västerländsk karaktär, men en natt bor vi traditionellt japanskt på värdshus, ryokan. Resan leds av svensk Japanexpert och under hela resan ingår halvpension.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara - Miho - Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto – Matsuyama
 6. Dag 7 Matsuyama – Hiroshima
 7. Dag 8 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
 8. Dag 9 Hiroshima – Kanazawa
 9. Dag 10 Kanazawa
 10. Dag 11 Kanazawa – Hakone - Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 52 300 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra orter mot pristillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.  
 • Svensk färdledning. 
 • Boende på 3-stjärniga hotell och en natt på ryokan* i delat tvåbäddsrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Halvpension (frukost samt lunch eller middag varje dag)
 • Alla transporter med hyrd buss, tåg och andra lokala transportmedel. 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen såsom Todaiji-templet, Miho-museet, Nijo-borgen, Stenträdgården, borgen i Matsuyama, Dogo onsen, Hiroshima Peace Memorial Museum, Itsukushima-helgedomen, te-ceremoni och 21st Century Art Museum i Kanazawa, Hakone Open Air Museum. 
 • Dricks till busschaufförer när vi har egen hyrd buss
 • Förberedande föreläsning under hösten 2023. 

  *En natt bor vi på japanskt pensionat/gästgiveri s k ryokan. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet.

Vad ingår ej i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 59 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Jan Stålbom

  Jan är i grunden landskapsarkitekt och har arbetat i många år som arkitekt i Stockholm.  Arbetade tidigare i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Njuter nu av livet i Spanien.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se