Körsbärsblommor i Tohoku

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en ny resa till norra Japan då körsbärsblomningen äger rum. Få turistgrupper åker hit och här har vi valt ut några riktiga guldkorn. Bland annat åker vi på en häftig dagstur i Japanska alperna med tåg och linbana men där vi också promenerar på Japans högsta damm och längs en nyskottad bergsväg mitt bland 6-15 meter höga snövallar. Vi bor några dagar i OS-staden Nagano och hälsar på de kända japanska makakerna som njuter av dagliga bad i en het källa i bergen norr om staden.  

Vi badar också själva i ett par spektakulära heta källor, upplever världens största stad Tokyo med dess parker, konstmuseer och pulserande folkliv, och som kronan på verket njuter vi av de 2600 blommande körsbärsträden vid borgen i den spännande samurajstaden Hirosaki.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Tokyo
 2. Dag 2 Tokyo
 3. Dag 3 Tokyo
 4. Dag 4 Nagano
 5. Dag 5 Nagano med Alpine Route
 6. Dag 6 Nagano med snöaporna
 7. Dag 7 Sendai och Yamadera
 8. Dag 8 Hirosaki
 9. Dag 9 Hirosaki
 10. Dag 10 Furofushi Onsen
 11. Dag 11 Kakunodate och Nyuto Onsen
 12. Dag 12 Nikko och Tokyo
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Tokyo, fridag
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Frukost alla dagar
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Middag vid ytterligare två tillfällen
 • Inträden till följande sevärdheter och museum: Tokyo Sky Tree och trädgården Rikugi-en i Tokyo, Tochigihelgedomen i Nikko,  Borgparken, Kulturcentret och Landskapsträdgården i Hirosaki, Yamadera utanför Sendai, Zenkoji i Nagano, Alpine Route och Jigokudani Monkey Park.
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan *
 • Samtliga transporter 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor över Japan och Tokyo

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

*Enkelrumstillägg 4200 kr gäller för minst 10 nätter. Vänligen observera att det kan bli ett par enstaka dagar då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär på mindre hotell eller ryokan.  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Hotellen var mycket bra och det var trevligt att bo på ryokans. Särskilt den i Hirosaki. Transporterna var många på denna resa, men flöt friktionsfritt tack vare ett imponerande arbete från vår färdledares sida. Vi fick se och uppleva en del av Japan som säkerligen långtifrån alla Japanresenärer får ta del av.
  Mikael Buller, resenär
 • Mångsidigheten i val av platser/intressanta saker att se och uppleva under resan. Vi hade också tur med vädret, som gynnade möjligheten att se körsbärsblommorna. Kristinas kunnighet i den japanska kulturen var ett klart plus. Bra med hennes inledande beskrivning vad man ska göra om det blir jordbävning, gav en tydlig bild av Japans geografi.
  Kristiina Nyqvist, resenär

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Allt sedan Lars första gången satte sin fot i Japan har han velat tillbaka. Under de senaste 18 åren har Lars bott växelvis i Japan och Sverige. Lars talar japanska och har lett över 80 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder resor till Japan, Korea och Taiwan.

  lars@varldensresor.se
 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn men även enklare snickeriarbeten.  

   

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se