Körsbärsblommor i Tohoku

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig resa till norra Japan när körsbärsblomningen äger rum. Få turistgrupper åker hit och här har vi valt ut några riktiga guldkorn.

Vi bor bland annat några dagar i OS-staden Nagano och besöker en vacker samurajborg, och ett fint konstmuseum i staden Matsumoto på väg dit från Tokyo. Vi får åka den unika och spektakulära Alpine route, en väg kantad med snöväggar upp till 20 meter höga. Vi hälsar även på de kända japanska makakerna som njuter av dagliga bad i en het källa i bergen norr om staden. 

Vi badar också själva i ett par härliga varma källor, besöker ett bergstempel i dramatisk natur, upplever världens största stad Tokyo med dess parker, konstmuseer och pulserande folkliv, och som kronan på verket njuter vi av de 2600 blommande körsbärsträden vid borgen i den spännande samurajstaden Hirosaki.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Tokyo
 2. Dag 2 Tokyo
 3. Dag 3 Tokyo
 4. Dag 4 Matsumoto, Nagano
 5. Dag 5 Nagano och Yudanaka med snöaporna
 6. Dag 6 Alpine Route
 7. Dag 7 Nagano - Hirosaki
 8. Dag 8 Hirosaki
 9. Dag 9 Varma källor
 10. Dag 10 Kakunodate - Sendai
 11. Dag 11 Yamadera - Nikko
 12. Dag 12 Nikko - Tokyo
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Tokyo, fridag
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 46 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Frukost dag 3-15
 • Välkomstlunch och avskedsmiddag
 • Middag vid ytterligare två tillfällen (På badhotellet och i Nikko)
 • Inträden till följande sevärdheter och museum: Tokyo Sky Tree och trädgården Rikugi-en i Tokyo, Tochigihelgedomen och linbanan i Nikko,  Borgparken, Kulturcentret och Landskapsträdgården i Hirosaki, Yamadera utanför Sendai, Zenkoji i Nagano, Jigokudani Monkey Park, Matsumotos konstmuseum och Matsumotoborgen. 
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan* Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Samtliga transporter 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

*Enkelrumstillägg 4200 kr gäller för minst 10 nätter. Vänligen observera att det kan bli ett par enstaka dagar då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär på mindre hotell eller ryokan.  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Kostnader vid frivilliga utflykter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Hotellen var mycket bra och det var trevligt att bo på ryokans. Särskilt den i Hirosaki. Transporterna var många på denna resa, men flöt friktionsfritt tack vare ett imponerande arbete från vår färdledares sida. Vi fick se och uppleva en del av Japan som säkerligen långtifrån alla Japanresenärer får ta del av.
  Mikael Buller, resenär
 • Mångsidigheten i val av platser/intressanta saker att se och uppleva under resan. Vi hade också tur med vädret, som gynnade möjligheten att se körsbärsblommorna. Kristinas kunnighet i den japanska kulturen var ett klart plus. Bra med hennes inledande beskrivning vad man ska göra om det blir jordbävning, gav en tydlig bild av Japans geografi.
  Kristiina Nyqvist, resenär

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Louise Bylund Reseproducent

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se