Världsutställningen och konst i Japan

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan går när två stora kulturhändelser sker i Japan. Osaka står som värd för Världsutställningen 2025 och den oerhört uppmärksammade konsttriennalen Setouchi i Inlandshavet äger rum för sjätte gången. Temat för världsutställningen i Osaka är Designing Future Society for Our Lives. Som alltid är fokus på vart världen är på väg och hur vi ska förhålla oss till den på ett hållbart sätt. Här kommer de senaste trenderna inom design och arkitektur att visas upp och med Japan som värd kan man sätta höga förväntningar på att detta blir något väldigt speciellt. 

Under fem dagar ska vi också besöka fem öar och njuta av den unika blandningen av natur, konst och arkitektur som konsttriennalen erbjuder. Vi bor bland annat på Tadao Andos fantastiska museihotell Benesse. Resan tar oss även till Kyoto där vi tar in de traditionella japanska kulturuttrycken och i Tokyo spanar vi efter de senaste trenderna och ser den nya arkitekturen. Jörgen Fredriksson, en av grundarna till Världens Resor, leder resan. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Inujima
 5. Dag 6 Naoshima och Benesse
 6. Dag 7 Takamatsu
 7. Dag 8 Öarna Ogijima och Megijima
 8. Dag 9 ön Teshima
 9. Dag 10 Världsutställningen i Osaka
 10. Dag 11 Världsutställningen Osaka, Shizuoka
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 62 500 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 

 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.

 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss

 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag

 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Nijo-borgen, Silverpaviljongen, Shisen-do, Higashiyama Cube, Sagawa Museum och MIHO Museum i Kyoto, Ett veckopass för alla inträden på Setouchitriennalen med bl a Honmura Art Project, Chichu Museum, Garden Valley och Benesse Museum på Naoshima, Teshima Museum och Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima och Ogijima Pavillion på Ogijima, Fuji heritage Museum och Enoura Observatory i närhten av Mt Fuji, Tokyo Digital Art Museum samt ytterligare ett museum i Tokyo. 

 • Del i dubbelrum på hotell, varav en natt på Tadao Andos museihotell på Naoshima. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)

 • Bagagetransport vid ett par tillfällen

 • Svensk färdledning (Jörgen Fredriksson)

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg