Konst i Japan

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser till konstöarna i Inlandshavet där vi åker båt mellan tre av dessa öar och får möjlighet att se nyskapad konst i det fria samt i gamla övergivna hus. Vi utforskar dessa öar som har både enastående konst och arkitektur, allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. Två nätter bor vi i Tadao Andos världsberömda museihotell Benesse. Resan tar oss också till Echigo-Tsumari I Niigatas bergsområden där vi är med på triennalen som äger rum här. Här kommer vi att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light.

De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Tokyo, Kanazawa och Kyoto. I M Peis MIHO Museum, teceremoni i trädgård i Kanazawa och Nezu Museum i Tokyo blir några höjdpunkter. 

*Resan kommer att ha en snarlik resplan 2025, men tonvikt på triennalen som då äger rum i Inlandshavet istället. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Echigo-Tsumari
 5. Dag 6-7 Echigo Tsumari
 6. Dag 8 Kanazawa
 7. Dag 9 Kanazawa
 8. Dag 10 Kyoto
 9. Dag 11 Kyoto
 10. Dag 12 Kyoto - Uno
 11. Dag 13 Naoshima
 12. Dag 14 Naoshima
 13. Dag 15 Teshima, Inujima och Kyoto
 14. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 62 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Resans pris 2025: 64 900 kr
Enkelrumstillägg 2025: 8 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Frukost alla dagar samt ytterligare sju måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Hokusai Museum, Nezu Museum, Tokyo Digital Art och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo, Triennalpass till triennalen Echigo-Tsumari med besök i MonET Museum, James Turrells House of Light, Tunnel of Light och många fler konstbesök i Echigo Tsumari, Kenrokuträdgården, D T Suzuki och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, MIHO, Silverpaviljongen, Shisen-do & Higashiyama Cube i Kyoto, Honmura Art Project, Chichu Museum, Garden Valley och Benesse Museum på Naoshima, Teshima Museum och Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima.   
 • Del i dubbelrum på hotell, varav två nätter på Tadao Andos museihotell på Naoshima samt en natt i James Turells hus (få rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledning

Vad ingår ej i resans pris: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck 

*Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Benesse och Andos verk………Vattendropparna i golvet var en helt fantastisk upplevelse.så även det stora klotet och rummet med Monet. Stoppen vi gjorde för att se barnboksillustratörens verk i tågvagnarna var också lite för extra. För att inte glömma lyckan att gå runt i den tomma men fyllda skolan som var fylld med färg och fantasiskapelser, där åt vi också gott sittande i skolbänkar.Underbart att vi hann få se så mycket olika museer,triennaler. Vår välkomstmiddag med bonitofisken var nog det godaste vi någonsin ätit.
  Suzanne och Becke Tengzelius Lundqvist, resenärer okt-23
 • Det bästa var helheten! En intensiv och spännande resa med många olika nedslag i storstad, landet, bergen och öarna. Magiskt!
  Pia Klamming, resenär
 • Chichu-museum Naoshima
  Överraskande starka konstupplevelser, många -väldigt många! Jörgen Fredrikssons djupa insikter i och kunskap om såväl Japan som dess historiska konst och modern konst samt arkitektur överlag var en väsentlig del av resans behållning.
  Christel Airas, resenär Konst i Japan