Konst i Japan

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan börjar bland Japans konstöar i Inlandshavet. Vi kommer att åka båt mellan fyra av dessa öar och få möjlighet att se mängder av nyskapad konst i det fria samt i gamla övergivna hus på öarna. Vi utforskar dessa öar som har både enastående konst och arkitektur och allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. Två nätter bor vi i Tadao Andos världsberömda museihotell Benesse. Resan tar oss också till Echigo-Tsumari, på landsbygden i Niigata i norra Japan. Världskända konstnärer som Maria Abramovic, Yayoi Kusama och Christian Boltanski finns representerade. Vi kommer att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light. De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Tokyo, Kanazawa och Kyoto. I M Peis MIHO Museum, teceremoni i trädgård i Kanazawa och Nezu Museum i Tokyo blir några höjdpunkter. Nytt på årets resa är att vi också kommer till Noto triennalen på halvön Noto, norr om Kanazawa. 

Nu är datum för resan 2024 klara och det kommer att bli 9 - 24 oktober 2024. Färdplanen ni nu ser gäller för 2023. 2024 års resplan kommer att var väldigt lik denna, men lägga mer fokus på Echigo-Tsumari då triennalen äger rum där hösten 2024. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka, Takamatsu
 2. Dag 3 Takamatsu, Ogijima
 3. Dag 4 Naoshima
 4. Dag 5 Naoshima
 5. Dag 6 Teshima, Inujima & Kyoto
 6. Dag 7 Kyoto
 7. Dag 8 Kyoto
 8. Dag 9 Kanazawa
 9. Dag 10 Triennalen på Noto halvön
 10. Dag 11 Kanazawa
 11. Dag 12 Echigo-Tsumari
 12. Dag 13 Echigo-Tsumari, Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Frukost alla dagar samt ytterligare sju måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Ogijima Pavillion och övriga konstverk på ön Ogijima, Ritsurin trädgården Takamatsu, Honmura Art Procjet, Chichu Museum, Lee U-fan Museum, Garden Valley och Benesse Museum på Naoshima, Teshima Museum och Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, MIHO, Silverpaviljongen och Shisen-do m fl i Kyoto, Kenrokuträdgården, D T Suzukis Museum och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, Triennalpass till Noto-triennalen, Kinare Museum, James Turrells House of Light, Maria Abramovics Dream House och många fler konstbesök i Echigo Tsumari, Hokusai Museum, Nezu Museum och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo,  
 • Del i dubbelrum på hotell, varav två nätter på Tadao Andos museihotell på Naoshima samt en natt i James Turells hus (få rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledning

Vad ingår ej i resans pris: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck 

*Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Överraskande starka konstupplevelser, många -väldigt många! Jörgen Fredrikssons djupa insikter i och kunskap om såväl Japan som dess historiska konst och modern konst samt arkitektur överlag var en väsentlig del av resans behållning.
  Christel Airas, resenär 2017
 • Det bästa var helheten! En intensiv och spännande resa med många olika nedslag i storstad, landet, bergen och öarna. Magiskt!
  Pia Klamming, resenär maj 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är i grunden landskapsarkitekt och har arbetat i många år som arkitekt i Stockholm.  Arbetade tidigare i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Njuter nu av livet i Spanien.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se