Båtluff och strövtåg i Stockholms skärgård

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan tar oss till fem av Stockholms mellersta skärgårds finaste öar. Under fyra dagar ska vi öluffa och göra strövtåg som är mellan 8 och 12 kilometer långa. Två av dagarna går vi den så kallade Båtluffarleden där vi vandrar på närliggande öar och använder roddbåtar för att ta oss från en ö till nästa. Kul och annorlunda! Vi rör oss i klassisk skärgårdsnatur och kommer till både pittoreska fiskelägen och byar med flera hundra års historia. Vi äter gott på mysiga krogar på Svartsö, Gällnö, Ingmarsö och Finnhamn. Vi bor naturskönt på mysiga Svartsö Skärgårdshotell beläget på Norra Svartsö i två längor.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Svartsö
 2. Dag 2 Gällnö, Karklö
 3. Dag 3 Finnhamn, Ingmarsö
 4. Dag 4 Brottö, Ingmarsö, hemresa
Datum:
Resans pris: 9 500 kr
Antal deltagare: 16-24


Allt detta ingår:

 • Alla transporter med reguljära båttransporter. Strömkajen - Svartsö t/r, Svartsö - Gällnö, Karklö - Svartsö, Svartsö-Finnhamn, Ingmarsö-Svartsö, Svartsö-Brottö, Ingmarsö-Svartsö.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Mysigt boende 3 nätter med hotellrumsstandard på Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Del i dubbelrum med egen toalett i alla rum. I de flesta rum finns även egen dusch. Enkelrum kan bokas mot tillägg.  
 • Helpension med frukost, lunch på restauranger/bistron på Svartsö, Gällnö, Finnhamn och Ingmarsö. Middagar på Svartsö och Ingmarsö.  
 • Fyra guidade strövtåg på sammanlagt fem öar. Vi tar oss mellan två öar med roddbåtar vid två tillfällen.
 • Färdledare 
 • Skriftlig deltagarinformation.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Dryck till maten 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Elias Drakenberg

  Ett starkt intresse för kartor ledde till en magisterexamen i geografi och vidare biologistudier. Kunskaperna har sedan använts inom läraryrket samt på många intressanta resor världen runt, framför allt i östra Europa. Till vardags jobbar Elias med digitalisering av landets skolor och guidar besökare i Stockholm, till fots, på cykel, i kajak eller på taken i Gamla stan..! 

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf Reseproducent

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se