Båtluff och strövtåg i Stockholms skärgård

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan tar oss till sex av Stockholms mellersta skärgårds finaste öar. Under fyra dagar ska vi öluffa och göra strövtåg som är mellan 8 och 12 kilometer långa. Två av dagarna går vi den så kallade Båtluffarleden där vi vandrar på närliggande öar och använder roddbåtar för att för att ta oss från en ö till nästa. Kul och annorlunda! Vi rör oss i klassisk skärgårdsnatur och kommer till både pittoreska fiskelägen och byar med flera hundra års historia. Vi äter gott på mysiga krogar på Gällnö, Ingmarsö, Finnhamn, Svartsö och Möja. En kväll grillar vi själva vid den trevliga gården på Ingmarsö där vi bor. Vi bor uppdelade i flera hus, varav det äldsta är från tidigt 1800-tal. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Karklö, Gällnö
 2. Dag 2 Svartsö
 3. Dag 3 Ingmarsö och Finnhamn
 4. Dag 4 Möja och Stockholm
Datum:
Resans pris: 9 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Alla transporter med reguljära båttransporter. Strömkajen - Karklö, Gällnö - Ingmarsö, Finnhamn - Ingmarsö, Ingmarsö - Svartsö t/r, Ingmarsö - Möja samt Möja - Strömkajen.
 • Mysigt boende 3 nätter på Norrgården, Ingmarsö samt ett separat hus tre minuter från Norrgården. Del i dubbelrum med toalett och dusch utanför. Enkelrum kan endast erbjudas om resan ej blir fulltecknad och då mot tillägg.
 • Helpension med frukost, lunch på restauranger på Gällnö, Finnhamn, Svartsö och Möja samt två middagar på Ingmarsö och en på Svartsö.
 • Fyra guidade strövtåg på sammanlagt sex öar. Vi tar oss mellan två öar med roddbåtar vid två tillfällen.
 • En färdledare samt en hjälpreda första dagen som tar hand om bagaget. 
 • Skriftlig deltagarinformation.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Dryck till maten 

  - På grund av att det är få rum på boendet kan vi endast erbjuda enkelrum på denna resa i mån av plats och kan erbjudas först två månader före avresa.   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se