Båtluff och strövtåg i Stockholms skärgård

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan tar oss till sex av Stockholms mellersta skärgårds finaste öar. Under fyra dagar ska vi öluffa och göra strövtåg som är mellan 8 och 12 kilometer långa. Två av dagarna går vi den så kallade Båtluffarleden där vi vandrar på närliggande öar och använder roddbåtar för att för att ta oss från en ö till nästa. Kul och annorlunda! Vi rör oss i klassisk skärgårdsnatur och kommer till både pittoreska fiskelägen och byar med flera hundra års historia. Vi äter gott på mysiga krogar på Gällnö, Ingmarsö, Finnhamn, Svartsö och Möja. En kväll grillar vi själva vid den trevliga gården på Ingmarsö där vi bor. Vi bor uppdelade i flera hus, varav det äldsta är från tidigt 1800-tal. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Karklö, Gällnö
 2. Dag 2 Svartsö
 3. Dag 3 Ingmarsö och Finnhamn
 4. Dag 4 Möja och Stockholm
Datum:
Resans pris: 9 500 kr
Antal deltagare: 10-18


Allt detta ingår:

 • Alla transporter med reguljära båttransporter. Strömkajen - Karklö, Gällnö - Ingmarsö, Finnhamn - Ingmarsö, Ingmarsö - Svartsö t/r, Ingmarsö - Möja samt Möja - Strömkajen.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Mysigt boende 3 nätter på Norrgården, Ingmarsö samt ett separat hus tre minuter från Norrgården. Del i dubbelrum med toalett och dusch utanför. Enkelrum kan endast erbjudas om resan ej blir fulltecknad och då mot tillägg.
 • Helpension med frukost, lunch på restauranger på Gällnö, Finnhamn, Svartsö och Möja samt tre middagar på Ingmarsö.
 • Fyra guidade strövtåg på sammanlagt sex öar. Vi tar oss mellan två öar med roddbåtar vid två tillfällen.
 • Färdledare (samt en hjälpreda första dagen som tar hand om bagaget. 
 • Skriftlig deltagarinformation.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Dryck till maten 

  - På grund av att det är få rum på boendet kan vi endast erbjuda enkelrum på denna resa i mån av plats och kan erbjudas först två månader före avresa.   

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Elias Drakenberg

  Ett starkt intresse för kartor ledde till en magisterexamen i geografi och vidare biologistudier. Kunskaperna har sedan använts inom läraryrket samt på många intressanta resor världen runt, framför allt i östra Europa. Till vardags jobbar Elias med digitalisering av landets skolor och guidar besökare i Stockholm, till fots, på cykel, i kajak eller på taken i Gamla stan..! 

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se