Guldkorn i Stockholms skärgård

Länder som besöks

Typ av resa

5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under fem dagar ska vi bekanta oss med åtta av skärgårdens bästa öar från Arholma i norr till Sandhamn i söder. Vi strövar på pittoreska Arholma och får till livs historien om ryssarnas angrepp här 1719. I Furusund följer vi August Strindbergs spår och på Norröra ser vi miljöerna där Saltkråkan spelades in. Rödlöga med sina många charmiga hus och kala klippor är mångas favoritö i skärgården. Vi går den så kallade båtluffarleden från Finnhamn till grannön Ingmarsö. Vi avslutar resan med att lära oss allt om Morden i Sandhamn och en runda i Viveca Stens fotspår runt Stockholms mest kända skärgårdsö. Vi bor i gamla anrika hotell och värdshus på Lidö, Furusund, Finnhamn och på Seglarhotellet i Sandhamn. Vi reser både med chartrade båtar och reguljärt. Halvpension ingår.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Arholma och Lidö
 2. Dag 2 Norröra, Rödlöga och Furusund
 3. Dag 3 Ingmarsö och Finnhamn
 4. Dag 4 Sandhamn
 5. Dag 5 Stockholm
Datum:
Resans pris: 12 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Hyrd buss från Stockholm Centralstation till Räfsnäs
 • Alla transporter med reguljära båttransporter; Lidö – Furusund, Rödlöga – Furusund, Furusund – Finnhamn, Ingmarsö – Finnhamn, Finnhamn – Sandhamn och Sandhamn till Strömkajen.
 • Chartrade båtar; Räfsnäs – Arholma – Lidö samt Furusund – Norröra – Rödlöga.
 • Boende på fyra anrika hotell på öarna; Lidö värdshus, Furusund värdshus, Finnhamns vandrarhem samt Seglarhotellet på Sandhamn. Del i dubbelrum med bra hotellstandard i Furusund och Sandhamn samt toalett och dusch utvändigt på Lidö och Finnhamn. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension dag 1–4 med frukost varje dag samt middag på Lidö, lunch på Rödlöga, lunch på Finnhamn och middag på Sandhamn.
 • Guidade promenader på Arholma, Norröra, Rödlöga, från Finnhamn till Ingmarsö samt i Viveca Stens fotspår på Sandhamn.
 • Färdledare med goda kunskaper om skärgården
 • Skriftlig deltagarinformation.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som inte nämns ovan samt dryck till maten 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välplanerad och varierad resa. Olika typer av öar och boende. Färdledares kärlek och kunskap om skärgården förmedlades på ett utmärkt sätt. På alla sätt en fantastiskt bra färdledare som ”såg” alla och månade om oss på alla sätt. Hans portabla café var också mycket uppskattat.
  Per Heldemar

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se