Guldkorn i Stockholms skärgård

Länder som besöks

Typ av resa

5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under fem dagar ska vi bekanta oss med åtta av skärgårdens bästa öar från Arholma i norr till Sandhamn i söder. Vi strövar på pittoreska Arholma och får till livs historien om ryssarnas angrepp här 1719. På Vaxholms Kastell får vi höra historien om Stockholms försvar i skärgården. På Norröra ser vi miljöerna där Saltkråkan spelades in.  Rödlöga med sina många charmiga hus och kala klippor är mångas favoritö i skärgården. Vi går den så kallade båtluffarleden från Finnhamn till grannön Ingmarsö. Vi avslutar resan med att lära oss allt om Morden i Sandhamn och en runda i Viveca Stens fotspår runt Stockholms mest kända skärgårdsö. Vi bor i ett värdshus på Lidö,  på Vaxholms Kastell, i enkla stugor på Finnhamn och på Seglarhotellet i Sandhamn. Vi reser både med chartrade båtar och reguljärt. Halvpension ingår.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Arholma och Lidö
 2. Dag 2 Rödlöga, Norröra och Vaxholms Kastell
 3. Dag 3 Ingmarsö och Finnhamn
 4. Dag 4 Sandhamn
 5. Dag 5 Stockholm
Datum:
Resans pris: 13 800 kr
Enkelrumstillägg: 2 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Hyrd buss från Stockholm Centralstation till Räfsnäs
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter med reguljära båttransporter; Rödlöga - Vaxholm - Finnhamn, Ingmarsö.  Sandhamn till Stavsnäs.
 • Chartrade båtar; Räfsnäs – Arholma – Lidö  – Norröra – Rödlöga. Finnhamn - Sandhamn
 • Boende på fyra anrika hotell på öarna; Lidö värdshus, Vaxholms Kastell, Finnhamns stugby på Idholmen samt Seglarhotellet på Sandhamn. Del i dubbelrum. Bättre hotellstandard på Vaxholms Kastell och Sandhamn, enklare standard på Lidö. På Finnhamn enkel standard i stugbyn. På Lidö och på Vaxholms Kastell är det dusch och toalett i korridor. På Idholmen i Finnhamn är det torrtass. På Sandhamn är det eget badrum på rummet.  Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension dag 1–4 med frukost varje dag samt middag på Lidö, middag i Vaxholm, lunch på Finnhamn och middag på Sandhamn.
 • Guidade promenader på Arholma, Norröra, Rödlöga, från Finnhamn till Ingmarsö samt i Viveca Stens fotspår på Sandhamn.
 • Färdledare med goda kunskaper om skärgården
 • Skriftlig deltagarinformation.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som inte nämns ovan samt dryck till maten 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välplanerad och varierad resa. Olika typer av öar och boende. Färdledares kärlek och kunskap om skärgården förmedlades på ett utmärkt sätt. På alla sätt en fantastiskt bra färdledare som ”såg” alla och månade om oss på alla sätt. Hans portabla café var också mycket uppskattat.
  Per Heldemar

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Elias Drakenberg

  Ett starkt intresse för kartor ledde till en magisterexamen i geografi och vidare biologistudier. Kunskaperna har sedan använts inom läraryrket samt på många intressanta resor världen runt, framför allt i östra Europa. Till vardags jobbar Elias med digitalisering av landets skolor och guidar besökare i Stockholm, till fots, på cykel, i kajak eller på taken i Gamla stan..! 

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se