Litteraturtåget

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tillsammans med Norstedts bokförlag åker vi med chartrat tåg genom Dalarna, Bergslagen och Värmland. Med programledaren Marianne Rundström som ciceron färdas vi genom några av våra mest älskade litterära miljöer. Resan går med veterantåg där vi sitter i förstaklassvagnar dagtid och sover på trevliga gästgiverier i Tällberg, Grythyttan och Dömle om kvällarna och njuter av trerätters middagar i klassiska miljöer. Längs vägen äter vi lunch på tåget, ser de vackra vyerna längs Siljan, Vänern och Fryken samt lyssnar på föredrag i tågets biovagn. 

I Tällberg får vi föredrag av Björn Wiman och Helena von Zweigbergk. I Grythyttan möter vi Maja Hagerman och till Dömles herrgård utanför Deje kommer Anneli Jordahl, som precis blivit Augustnominerad för boken Björnjägarens döttrar. De håller alla föredrag om sina senaste litterära verk, vissa på egen hand och andra i samtal med Marianne Rundström. I Tällberg får vi guidad promenad genom bygden vid Siljans stränder och får ta del av kulning inför middagen. I Värmland besöker vi Mårbacka och får en guidad rundvisning i Selma Lagerlöfs fotspår samt ser en enmansföreställning där Björn Söderbäck från Västanåteatern tar sig an ett stycke av Selma Lagerlöf. Vi får också guidade visningar till konsten bland mas- och rostugnar på Avestas Jernverk samt till Lars Lerins Sandgrund i Karlstad. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tällberg
 2. Dag 2 Grythyttan
 3. Dag 3 Mårbacka och Dömle herrgård
 4. Dag 4 Karlstad hemresa
Resans pris: 17 800 kr
Enkelrum på förfrågan: 1 900 kr

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg från Stockholm - Avesta - Tällberg - Grythyttan - Sunne - Karlstad - Stockholm.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Reserverad plats i förstaklass sittvagn under dagtid genom hela tågresan.
 • Del i dubbelrum på tre anrika hotell/gästgiverier; Åkerblads i Tällberg, Grythyttans gästgivaregård och Dömle herrgård i Deje. Begränsat antal enkelrum. 
 • Buss från Sunne till Mårbacka och vidare till Dömle herrgård.
 • Helpension med frukost och tre-rätters middagar på våra hotell samt lunch under färd med tåget tre dagar samt en lunch på Mårbacka.
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor samt Norstedts.
 • Medverkan av ciceron Marianne Rundström, författarna Helena von Zweigbergk, Anneli Jordahl, Björn Wiman och Maja Hagerman. 
 • Föredrag av författarna och resans ciceron i biovagnen på tåget samt på våra boenden i Tällberg, Grythyttan och Dömle.
 • Guidad visning av samtidskonsten på VERKET i Avesta samt Lars Lerins Sandgrund i Karlstad.
 • Guidad rundvandring i Tällberg, kulning och mingel med fördrink före middagen i Tällberg, Guidad vandring i Selma Lagerlöfs fotspår på Mårbacka, Berättarteater ur ett av Selma Lagerlöfs verk i Ladan på Mårbacka.
 • Fri tillgång till spa i Tällberg.  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck

Enkelrum Det finns begränsat antal enkelrum. Gör du din bokning i enkelrum senare än 60 dagar före avresan blir det en preliminär bokning där vi endast kan bekräfta del i dubbelrum just nu. Vi återkommer närmare avresa med uppdatering kring möjlighet till enkelrum.  

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg