Norrsken i Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under en veckas tid reser vi genom vintervackra landskap i norra Finland och Norge. Frusna havsvikar, snötäckta landskap och stora chanser att se det magiska norrskenet. När vi åker med Hurtigrutens fartyg från Kirkenes till Tromsö och när vi bor två nätter i specialdesignade stugor med glastak i Ivalo är sannolikheten stor att vi får uppleva fantastiska ljusspel på himlen. En annan av resans höjdpunkter blir besöket hos en familj som föder upp huskies där vi får möjlighet att följa med på en härlig tur med hundsläde. I Ivalo äter vi även middag hemma hos familjer en av kvällarna. Stadsvandring med besök på Helsingfors nya spännande konstmuseer, Polarmuseet i Tromsö och samemuseet SIIDA i Inari blir andra roliga och intressanta inslag. Hela resan genomförs med båt, tåg och buss. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Båt till Helsingfors
 2. Dag 2 Helsingfors, tåg till Rovaniemi
 3. Dag 3 Ivalo
 4. Dag 4 Ivalo
 5. Dag 5 Hurtigruten från Kirkenes
 6. Dag 6 Hurtigruten till Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Narvik, tåg till Stockholm
 9. Dag 9 Stockholm
Datum:
Resans pris: 29 900 kr
Enkelrumstillägg (gäller endast hotell, ej tåg eller hytt): 3 600 kr
Antal deltagare: 15-25

Allt detta ingår:

 • Resa med båt del i dubbelhytt, kategori A från Stockholm till Helsingfors 
 • Nattåg från Helsingfors till Rovaniemi samt från Narvik-Stockholm. 2 nätter plats i sovvagn (kupé med 2 bäddar i Finland och 3 bäddar från Narvik till Stockholm). Med pristillägg 600 kr per person kan två personer som reser ihop boka egen sovvagn med plats för två även på tåget Narvik-Stockholm, se info längre ner.
 • En natt med del i ospecificerad tvåbäddshytt på Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö. 
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell av god standard två nätter i Tromsö. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Två nätter i norrskensstuga med glastak i Aurora Village i Ivalo
 • Hyrda bussar tre dagar från Rovaniemi till Kirkenes och från Tromsö till Narvik
 • Frukost alla dagar (utom dag 9), middag dag 1 på båten, lunch i Helsingfors, lunch hos guldvaskarna i Tankavaara, middag hemma hos familjer i Ivalo, middag på vårt boende i Aurora Village, helpension på Hurtigruten samt avskedsmiddag i Tromsö
 • Besök hemma hos familj som föder upp huskies samt färd med hundsläde i ca två timmar 
 • Stadsvandring med besök på konstmuseum i Helsingfors, besök på samemuseet i Inari, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan
- Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med två bäddar i Finland och tre bäddar från Narvik till Stockholm. Du väljer del i kupé kvinna eller del i kupé man. Är ni två personer som bokar ihop eller anger att ni reser tillsammans så delar ni automatiskt rum på hotell, båt samt i tågkupé i Finland. För sträckan Narvik-Stockholm där det är trebäddskupé kan ni välja att boka kupén för eget bruk och det kostar 600 kr per person. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Daniel Fjellström

  Sörmlänning som bor i Strängnäs. Har fil. Mag. i musei- och kulturarvsvetenskap med en bakgrund i arkeologi och antropologi. Sedan 2015 kombinerar Daniel museiyrket med att färdleda i de nordiska länderna och runt Östersjön. Har stort intresse av hur historiska skeenden och tankeströmningar har formats och påverkar dagens samhälle i Norden.

 • Monica Nordenwald, Norden

  Monica har haft flera olika arbetsuppdrag i norra Sverige, Norge och Finland och har ett starkt intresse av natur, kultur och samhällsutveckling. I Tornedalens historia och kultur hittade hon många likheter i bl a rätten till sitt eget språk med besökande ungdomar från Zimbabwe och Sydafrika. Under många har Monica jobbat i och med Afrika. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se