Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Årets succéresa till Lofoten får nytt datum 2025! Dagtid reser vi med vårt chartrade veterantåg och har bestämda platser i förstaklass sittvagnar. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd hålls intressanta föredrag i biovagnen.  

Med egen buss upptäcker vi vackra Lofoten. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine som beskrivs som världens vackraste by, samt njuter av konst på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor, på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

Längs vägen stannar vi till vid Höga kusten och promenerar i Skuleskogen. I Skellefteå får vi ett föredrag om vad som sker i Sveriges just nu mest spännande stad. I Kiruna besöker vi LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. Vi bor bekvämt på hotell vid Höga kustenbron, en natt på Sveriges högsta trähotell Woods i Skellefteå samt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi. Resan avslutas med nattåget från Narvik till Stockholm. Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.

Resan arrangeras med Tidningen VI:s reseklubb som är Sveriges äldsta. Deras första resa gick 20 juni 1937 med tåg till Paris så det är extra roligt att vi reser vidare i samma klimatsmarta anda!

Avgången 25 aug 2024 är fullbokad.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Sundsvall och buss till Höga kusten
 2. Dag 2 Höga Kusten och tåg till Skellefteå
 3. Dag 3 Tåg till Kiruna och Ishotellet i Jukkasjärvi
 4. Dag 4 Till Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Dagsutflykt på Lofoten
 7. Dag 7 Nattåg från Narvik till Stockholm
 8. Dag 8 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 29 800 kr
Enkelrumstillägg hotell**2025: 5 200 kr
Pris för 2025: 31 000 kr
Pris för icke prenumerant 2025: 32 000 kr
Enkelrumstillägg hotell**2024: 5 000 kr
Pris för icke-prenumerant 2024ter: 30 800 kr

Allt detta ingår:

 • Resa under tre dagar med chartrat veterantåg från Stockholm till Kiruna med reserverad plats i första klass sittvagn 
 • Nattåg Narvik - Stockholm, del i trebäddskupé sovvagm (går att boka egen kupé för två personer mot tillägg).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Buss från Jukkasjärvi till Lofoten.
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Henningsvaer och Reine.
 • Del i dubbelrum på hotell en natt vid Högakustenbron, Wood i Skellefteå, Ishotellet i Jukkasjärvi samt tre nätter på Ankers Brygge på Lofoten. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnaden det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag. Obs frukost eller middag ingår ej på nattåget från Narvik till Stockholm.
 • Guidade visningar av LKAB-gruvan i Kiruna samt Kaviar Factory i Henningsvaer
 • Föreläsningar i Biovagnen ombord på tåget samt föredrag av externa föreläsare i Skellefteå, Sundsvall och Lofoten.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 764 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar Narvik-Stockholm (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för 700 kr per person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

Information om rum:
Det finns ett antal rum med delat badrum på två av de boenden vi har på resan. Det är på Höga Kusten och på Anker Brygge. Det blir en rabatt om 2000 kr per rum ifall du bokar ett av dessa rum med delat badrum på Höga Kusten och på Anker Brygge. På Wood i Skellefteå och på Ishotellet är det eget badrum i alla rum. Ring oss ifall du önskar boka ett av dessa rum: tel 08-6695525


 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg