Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen tåg, denna gång med chartrat veterantåg mot Lofoten. Dagtid reser vi med vårt veterantåg och har bestämda platser i förstaklass sittvagnar. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd får vi föredrag i biovagnen.  

Med egen buss upptäcker vi vackra Lofoten. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine, världens kanske vackraste by, och ser konsten på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

Längs vägen stannar vi till vid Höga kusten och ser fina fiskebyar och promenerar i Skuleskogen. I Skellefteå besöker vi nya kulturhuset Sara och får ett föredrag om allt vad som sker i Sveriges just nu mest spännande stad. I Kiruna gör vi ett besök i LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. Vi bor bekvämt på hotell vid Höga kusten bron, en natt på Sveriges högsta trähotell Woods i Skellefteå samt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi. Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Sundsvall, Höga kusten
 2. Dag 2 Skellefteå
 3. Dag 3 Kiruna, Ishotellet
 4. Dag 4 Till Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Lofoten
 7. Dag 7 Tåg från Narvik till Stockholm
 8. Dag 8 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 28 800 kr
Enkelrumstillägg hotell**: 2 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 29 800 kr

Allt detta ingår:

 • Resa under tre dagar med chartrat veterantåg från Stockholm till Kiruna reserverad plats i första klass sittvagn.  
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Buss från Jukkasjärvi till Lofoten.
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Henningsvaer och Reine.
 • Nattåg Narvik - Stockholm, del i trebäddskupé sovvag (går att boka egen kupé för två personer mot tillägg).
 • Del i dubbelrum på hotell en natt vid Högakustenbron, Woods i Skellefteå, Ishotellet i Jukkasjärvi samt tre nätter på Ankers Brygge på Lofoten. Går att boka enkelrum mot tillägg.
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag. Obs frukost eller middag ingår ej på nattåget från Narvik till Stockholm.
 • Guidade visningar av LKAB-gruvan i Kiruna samt Kaviar Factory i Henningsvaer
 • Föreläsningar i Biovagnen ombord på tåget samt föredrag av externa föreläsare i Skellefteå, Sundsvall och Lofoten.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar Narvik-Stockholm (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

** Det går bra att boka enkelrum, men både natten på Höga kusten hotellet samt de tre nätterna i Svolvaer kommer dusch och toalett att finnas i korridoren. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lena Georgsson

  Lenas passion för resor bottnar sig bl a i hennes långa arbetslivserfarenhet i flygbolaget SAS där hon haft olika roller som givit blodad tand. Lena älskar att vara ute i naturen och gå på långa vandringar men ett café i en pulserande storstad med kulturella dyrgripar är lika lockande. Hemmet är också viktigt och hon sätter sig gärna vid symaskinen och skapar. 

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin är utbildad lärare och har gått Sidas biståndsarbetarutbildning. Efter att ha arbetat tre år i ett skolprojekt i ett fattigt område i Peru, blev det tjänst som reseproducent för resor till Afrika och Kuba. Kerstin har lett många uppskattade resor med fokus på natur och djur till bland annat Galapagos och Costa Rica. Fritiden ägnas bland annat åt fågelskådning.

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se