Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tidningen VIs reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen med tåg med VIs reseklubb, med ett bekvämt veterantåg åker vi till Lofoten. Om nätterna bor vi två och två i sovvagnar och dagtid flyttar vi till första klass sittvagnar. Vi äter middagar i en klassisk restaurangvagn och under färd får vi föredrag i klubbvagnen. Två nätter bor vi i Lofoten i röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. Längs vägen stannar vi till i Umeå för att besöka två av Sveriges bästa konstprojekt samt få ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan. I Kiruna får vi en guidad tur till LKAB:s gruva samt en rundtur som visar flytten av Kirunas stad som alltjämt pågår. Tre dagar rör vi oss genom det sagolika landskapet kring Lofoten. Vi ser otaliga fjordar och de branta kala berg som Lofoten gjort sig kända för.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Umeå
 2. Dag 2 Umeå
 3. Dag 3 Björkliden-Lofoten
 4. Dag 4 Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 19 800 kr
Enkelrumstillägg 2 nätter: 1 700 kr
Pris för icke-prenumeranter: 21 800 kr
Antal deltagare: 80

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg Kalmar, Alvesta, Linköping och Stockholm-Björkliden tur och retur.
 • 4 nätter med plats i sovvagn med två bäddar, en överbädd och nederbädd. Går ej att få singelkupé.
 • Reserverad plats i första klass sittvagn dagtid. 
 • Del i dubbelrum 2 nätter på Ankers Brygge i Svolvaer, Lofoten. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna). 
 • Reguljärt tåg från Björkliden till Narvik
 • Hyrda bussar i Umeå, i Kiruna och till Jukkasjärvi, från Narvik till Svolvaer, busstur runt Lofoten samt från Svolvaer till Björkliden
 • Frukost alla dagar, middag ombord på tåget fyra kvällar samt ytterligare en lunch  
 • Guidade visningar av Bildmuseet och Skulpturparken i Umeå
 • Föreläsning om Sara Lidman på Bokcaféet Pilgatan
 • Föredrag i Klubbvagnen under tågfärd samt föredrag om Lofotens marina fauna i föreläsningssal i Svolvaer
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten 
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Kabelväg med Vågan kirke, Eggum och Austnesfjorden m m 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor samt att Lars Arvidsson, Världens Resors mesta färdledare, är en av lokförarna 
 • Josefin Olevik är med som resans ciceron från Tidningen VI samt ytterligare en person från Tidningen VI
 • Tågstopp vid Polcirkeln
 • Guidad visning av LKAB:s gruva, Kirunas stad och Ishotellet i Jukkasjärvi


Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Hasse Berglund

  Hasse är biolog med bred kunskap om fauna och flora över stora delar av klotet. Vid sidan av arbetet som naturvårdare i Sverige och globalt, har han varit färdledare sedan 1979. Afrika är hans favoritkontinent. Fåglar, däggdjur, insekter och blommor lockar alltid. Naturvårdens framgångar och problem är diskussionsämnen han aldrig tröttnar på.

 • Claes Göransson

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
 • Lars Arvidsson, Sverige

  Lars är född i Ånge, uppväxt i Luleå och bott i Östersund. Han älskar att vistas i naturen, kan sitt älskade Norrland och leder nu bland annat vandringsresan S:t Olavsleden som passerar genom hans hemtrakter, samt våra omtyckta resor längs Inlandsbanan som passar honom som handen i handsken då han också är lokförare.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se