Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tidningen VIs reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen med tåg med VIs reseklubb, med ett bekvämt veterantåg åker vi till Lofoten. Om nätterna bor vi två och två i sovvagnar och dagtid flyttar vi till första klass sittvagnar. Vi äter middagar i en klassisk restaurangvagn och under färd får vi föredrag i klubbvagnen. Två nätter bor vi i Lofoten i röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. Längs vägen stannar vi till i Umeå för att besöka två av Sveriges bästa konstprojekt samt få ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan. I Kiruna får vi en guidad tur till LKAB:s gruva samt en rundtur som visar flytten av Kirunas stad som alltjämt pågår. Tre dagar rör vi oss genom det sagolika landskapet kring Lofoten. Vi ser otaliga fjordar och de branta kala berg som Lofoten gjort sig kända för.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Umeå
 2. Dag 2 Umeå
 3. Dag 3 Björkliden-Lofoten
 4. Dag 4 Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 19 800 kr
Enkelrumstillägg 2 nätter: 1 700 kr
Pris för icke-prenumeranter: 21 800 kr
Antal deltagare: 88

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg Kalmar, Alvesta, Linköping och Stockholm-Björkliden tur och retur.
 • 4 nätter med plats i sovvagn med två bäddar, en överbädd och nederbädd. Går ej att få singelkupé.
 • Reserverad plats i första klass sittvagn dagtid. 
 • Del i dubbelrum 2 nätter på Ankers Brygge i Svolvaer, Lofoten. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna). 
 • Reguljärt tåg från Björkliden till Narvik
 • Hyrda bussar i Umeå, i Kiruna och till Jukkasjärvi, från Narvik till Svolvaer, busstur runt Lofoten samt från Svolvaer till Björkliden
 • Frukost alla dagar, middag ombord på tåget fyra kvällar samt ytterligare en lunch  
 • Guidade visningar av Bildmuseet och Skulpturparken i Umeå
 • Föreläsning om Sara Lidman på Bokcaféet Pilgatan
 • Föredrag i Klubbvagnen under tågfärd samt föredrag om Lofotens marina fauna i föreläsningssal i Svolvaer
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten 
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Kabelväg med Vågan kirke, Eggum och Austnesfjorden m m 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor samt att Lars Arvidsson, Världens Resors mesta färdledare, är en av lokförarna 
 • Josefin Olevik är med som resans ciceron från Tidningen VI samt ytterligare en person från Tidningen VI
 • Tågstopp vid Polcirkeln
 • Guidad visning av LKAB:s gruva, Kirunas stad och Ishotellet i Jukkasjärvi


Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige.

  lars@varldensresor.se
 • Hasse Berglund

  Hasse är biolog med bred kunskap om fauna och flora över stora delar av klotet. Vid sidan av arbetet som naturvårdare i Sverige och globalt, har han varit färdledare sedan 1979. Afrika är hans favoritkontinent. Fåglar, däggdjur, insekter och blommor lockar alltid. Naturvårdens framgångar och problem är diskussionsämnen han aldrig tröttnar på.

 • Claes Göransson

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se