Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen tåg, denna gång med chartrat veterantåg mot Lofoten. Dagtid reser vi med vårt veterantåg och har bestämda platser i förstaklass sittvagnar. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd får vi föredrag i biovagnen.  

Med egen buss upptäcker vi vackra Lofoten. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine, världens kanske vackraste by, och ser konsten på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

Längs vägen stannar vi till vid Höga kusten och ser fina fiskebyar och promenerar i Skuleskogen. I Skellefteå besöker vi nya kulturhuset Sara och får ett föredrag om allt vad som sker i Sveriges just nu mest spännande stad. I Kiruna gör vi ett besök i LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. Vi bor bekvämt på hotell vid Höga kusten bron, en natt på Sveriges högsta trähotell Woods i Skellefteå samt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi. Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Sundsvall, Höga kusten
 2. Dag 2 Skellefteå
 3. Dag 3 Kiruna, Ishotellet
 4. Dag 4 Till Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Lofoten
 7. Dag 7 Tåg från Narvik till Stockholm
 8. Dag 8 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 28 800 kr
Enkelrumstillägg hotell**: 2 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 29 800 kr

Allt detta ingår:

 • Resa under tre dagar med chartrat veterantåg från Stockholm till Boden, reserverad plats i första klass sittvagn.  
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Reguljärtåg från Boden till Kiruna.
 • Tågstopp vid Polcirkeln.
 • Buss från Jukkasjärvi till Lofoten.
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Henningsvaer och Reine.
 • Nattåg Narvik - Stockholm, del i trebäddskupé sovvag (går att boka egen kupé för två personer mot tillägg).
 • Del i dubbelrum på hotell en natt vid Högakustenbron, Woods i Skellefteå, Ishotellet i Jukkasjärvi samt tre nätter på Ankers Brygge på Lofoten. Går att boka enkelrum mot tillägg.
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag. Obs frukost ingår ej på nattåget från Narvik till Stockholm.
 • Guidade visningar av LKAB-gruvan i Kiruna samt Kaviar Factory i Henningsvaer
 • Föreläsningar i Biovagnen ombord på tåget samt föredrag av externa föreläsare i Skellefteå, Sundsvall och Lofoten.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar Narvik-Stockholm (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

** Det går bra att boka enkelrum, men både natten på Höga kusten hotellet samt de tre nätterna i Svolvaer kommer dusch och toalett att finnas i korridoren. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, renskötare och äventyrsguide i Jukkasjärvi är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

 • Daniel Fjellström

  Sörmlänning som bor i Strängnäs. Har fil. Mag. i musei- och kulturarvsvetenskap med en bakgrund i arkeologi och antropologi. Sedan 2015 kombinerar Daniel museiyrket med att färdleda i de nordiska länderna och runt Östersjön. Har stort intresse av hur historiska skeenden och tankeströmningar har formats och påverkar dagens samhälle i Norden.

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se