Nya Zeeland - en drömresa

Länder som besöks

20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Få platser på jorden har en sådan positiv klang som Nya Zeeland. Ett avlägset resmål, en dröm bestående av två öar så långt bort att det är svårt att föreställa sig. Sagan om Ringen och Jane Champions filmatiseringar hjälper till att bygga på bilden av ett riktigt paradis. Under nästan tre veckor ska vi uppleva det bästa av Nya Zeeland när vi reser från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön. Vi besöker Rotoruas färgrika varma källor och Tongariros vulkaner, glaciärerna vid Franz Josef och fjordarna i Milford Sounds. Nya Zeeland erbjuder en outtömlig variation av stora naturscenerier. Vi tycker naturen upplevs allra bäst under strövtåg och vandringar och vid dessa tillfällen finns det alltid ett lättare och ett längre alternativ. Båtfärderna blir också flera, och spektakulära, som den från Nordön till Sydön över Cooksundet, till de fina stränderna i Abel Tasmans Nationalpark och när vi från Kaikoura gör en safari där vi spanar efter kaskelott, delfin och späckhuggare. Vi möter landets ursprungsinvånare maorierna och får vara med om en välkomstritual, som avslutas med en speciell hangi-måltid. I mångkulturella Auckland får vi prova på ett av världens bästa kök och både på ön Waiheke och i Marlborough möter vi den Nya världens allra främsta vinproducenter.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Auckland
 2. Dag 3 Auckland
 3. Dag 4 Waiheke Island, Auckland
 4. Dag 5 Rotorua
 5. Dag 6 Rotorua - Ohakune
 6. Dag 7 Bridge to Nowhere, Wellington
 7. Dag 8 Wellington
 8. Dag 9 Abel Tasman Nationalpark
 9. Dag 10 Abel Tasman Nationalpark
 10. Dag 11 Marlborough, Kaikoura
 11. Dag 12 Kaikoura
 12. Dag 13 Punakaiki, Greymouth
 13. Dag 14 Franz Josef, Fox Glacier
 14. Dag 15 Lake Matheson, Queenstown
 15. Dag 16 Queenstown
 16. Dag 17 Vandring Routeburn, Te Anau
 17. Dag 18 Milford Sounds, Queenstown
 18. Dag 19-20 Flygresa hem till Sverige
Datum:
Resans pris: 67 500 kr
Enkelrumstillägg: 11 900 kr
Antal deltagare: 10-18

 Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar)
 • Lokaltrafik i städerna
 • Egen hyrd buss för merparten av resan
 • Båtresor till Waiheke Island, flodravinen Mangupurna, över Cooksundet, till Abel Tasmans Nationalpark, på valsafari i Kaikoura och fjordfärd i Milford Sounds
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare sju måltider 
 • Frukost alla dagar
 • Vinprovning i Marlborough
 • Möjligheter till kortare vandring och strövtåg på Waiheke Island, Waimangus vulkandal, genom ursprungsskog till Bridge of Nowhere, kustvandringar i Abel Tasmans Nationalpark och Kaikoura, glaciärvandring vid Franz Josefglaciären samt i fjordlandskapet vid Routeburn 
 • Alla utflykter och aktiviteter samt inträden: Auckland Art Gallery, gejsrar och vulkanaktivitet i Rotorua, ett event med ursprungsbefolkningen maori, utflykt till Bridge to Nowhere, museet Te Papa i Wellington, Abel Tasmans Nationalpark, valsafari i Kaikoura, Franz Josefs glaciär, båt längs fjorden Milford Sounds
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass
 • Svensk färdledning och lokala guider på vissa vandringar och några andra delar av resan
 • Skriftlig information och/eller karta 
 • Dricks till lokal personal, guider och bussförare

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Carina Lindh

  Carina bor halvårsvis i Nya Zeeland där hon är verksam som konstnär och arbetar med ett video- och fotoprojekt. Bosatt vid Abel Tasmans Nationalpark, där hon gärna vandrar och paddlar kajak. Har även jobbat som volontär vid valstrandningar. Carina har bra kunskap om Nya Zeelands geografi, konst, traditioner och landets goda viner.   

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transibiriska Järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Mongoliet, Nord-och Sydkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 70 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
20 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se