Nya Zeeland och Sydney

Länder som besöks

Typ av resa

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Det är lätt att bli förälskad i Nya Zeeland. Landet är vansinnigt vackert och välkomnar med stor gästfrihet. Under två veckor färdas vi med en kombination av buss, båt och tåg från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön. Geografin erbjuder en enastående variation från regnskogar, vingårdar och fina stränder till vulkaniska områden med gejsrar och heta källor i alla tänkbara färger. Nya Zeeland har några av världens mest omtalade tåglinjer och vid tre tillfällen färdas vi med tåg genom det mångskiftande landskapet. Resan avslutas med några dagar i Sydney med båtutflykt, utflykt till Blue Mountains och besök på Operahuset. Vi bor bekvämt på trevliga hotell och halvpension ingår. Resan leds av Carina Lindh, uppskattad färdledare bosatt i Nya Zeeland sedan många år.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-3 Flyg till Auckland
 2. Dag 3 Auckland
 3. Dag 4 Waiheke, Auckland
 4. Dag 5 Rotorua, Taupo
 5. Dag 6 Taupo, Wellington
 6. Dag 7 Wellington
 7. Dag 8 Kaikoura
 8. Dag 9 Kaikoura, Christchurch
 9. Dag 10 Christchurch
 10. Dag 11 Franz Josef
 11. Dag 12 Franz Josef, Queenstown
 12. Dag 13 Milford Sounds
 13. Dag 14 Te Anau, Sydney
 14. Dag 15 Sydney
 15. Dag 16 Blue Mountains - Sydney
 16. Dag 17 Sydney
 17. Dag 18 Hemresa
Datum:
Resans pris: 99 500 kr
Enkelrumstillägg: 18 800 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Lokaltrafik i städerna
 • Egen hyrd buss för stora delar av resan
 • Tre tågresor med stora panoramafönster och speciell öppen fotovagn
 • Båtresor till Waiheke Island, över Cooksundet, valsafari i Kaikoura, fjordfärd i Milford Sound och båt från Circular Quay till Manly i Sydney
 • Halvpension
 • Vinprovning på Waiheke island
 • Alla utflykter och aktiviteter samt inträden: Auckland Art Gallery, maoricentret Te Puia i Rotorua, museet Te Papa i Wellington, valsafari i Kaikoura, Tramway dinner och Cardboard Cathedral i Christchurch, båttur på Lake Wakatipu och i Milford Sound samt besök i lysmaskgrotta vid Te Anau. I Australien besök på Operahuset i Sydney och utflykt till Blue Mountains.
 • Del i dubbelrum på hotell av god klass, mestadels 4*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Svensk färdledning och lokala guider på vissa delar av resan
 • Skriftlig information
 • Dricks till lokal personal, guider och bussförare

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum. (Fr.o.m. 1 oktober 2019 krävs visum till Nya Zeeland)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nya Zeeland och Australien
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vad var det bästa med resan? Vi uppskattade verkligen Carina som reseledare, hon är otroligt socialt skicklig, såg alla, vänlig och alltid nära till skratt. Hon skapade verkligen en positiv stämning i gruppen. Sydney - en fantastisk avslutning på resan. Första kvällen tog Carina med oss ner till operahuset och vi åt middag där. Hänförande utsikt och en häftig puls med musiken o alla människor! Stadsrundturen och operahusguidningen var jättebra!
  Kerstin & Peter Lindström, resenärer 2020
 • Vad var det bästa med resan? Variationen; Auckland och Waiheke - Franz Joseph - Christchurch - Sydney. Att uppleva både Nord- och Sydön med så olika natur och se den fantastiska dramatiken på nära håll!
  Ann-Christin & Claes-Göran Kvarnström, resenärer 2020

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Carina Lindh

  Carina bor halvårsvis i Nya Zeeland där hon är verksam som konstnär och arbetar med ett video- och fotoprojekt. Bosatt vid Abel Tasmans Nationalpark, där hon gärna vandrar och paddlar kajak. Har även jobbat som volontär vid valstrandningar. Carina har bra kunskap om Nya Zeelands geografi, konst, traditioner och landets goda viner.   

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se