Höga kusten och Inlandsbanan

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

I samarbete med Hemmets Journal och Icakuriren gör vi en storslagen resa till norra Sverige. Med egen chartrad rälsbuss bara för vår grupp färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar från Kiruna via Jokkmokk och Kåbdalis till Vilhelmina. Fantastiska naturupplevelser väntar vid Storforsen och när vi åker Vildmarksvägen förbi Stekenjokk med sina meterhöga snöväggar. I kyrkbyn Fatmomakke upplever vi den samiska kulturen. Resan inleds med ett par dagar på vackra Höga Kusten där vi med egen båt besöker Ulvön. Vi ser också historiska Ådalen och Skuleskogen. I Björkliden strövar vi längs Torne älv och spanar på Lapporten och i Kiruna gör vi en spännande stadsrundtur innan vi kliver ombord på Inlandsbanan.   

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Höga kusten
 2. Dag 2 Höga kusten
 3. Dag 3 Kiruna
 4. Dag 4 Jokkmokk
 5. Dag 5 Storforsen
 6. Dag 6 Klimpfjäll
 7. Dag 7 Vildmarksvägen, Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 900 kr
Tillägg plats i 3-bädds sovvagn: 350 kr
Tillägg 3-bädds sovvagn för två personer, pris/person: 700 kr
Antal deltagare: 24-38

Allt detta ingår

 • Resa med dagtåg Stockholm - Härnösand och Östersund - Stockholm. 
 • Nattåg med liggvagn Härnösand - Björkliden
 • Inlandsbanan från Kiruna till Vilhelmina (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss i två dagar vid Höga kusten, en dag i Kiruna och Jukkasjärvi, Kåbdalis till Storforsen t/r samt två dagar längs Vildmarksvägen från Vilhelmina till Östersund.
 • Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk. Guidad visning av Surströmmingsmuseet och Kapellet på Ulvön. 
 • Stadsrundtur i Kiruna 
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard vid Höga kustenbron, Kiruna, Jokkmokk, Storforsen och Saxnäs. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension, frukost alla dagar 2 - 7 samt lunch eller middag dag 1 - 7

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  * I grundpriset ingår plats i liggvagnskupé med sex bäddar (du väljer dam, herr eller mix). 

  * Med pristillägg kan plats bokas i sovvagnskupé 2:a klass med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk.    

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se