Höstlov i Tokyo Extra

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Ta med dig familjen och åk på en höstlovsresa till Japan! Här finns mycket spännande, knasiga och roliga saker att upptäcka för både vuxna och barn. Under vår vistelse i Tokyo badar vi i varma källor, sjunger karaoke, är med om simulerade naturkatastrofer, åker båt på Sumidafloden och åker upp i ett av världens högsta tv-torn. Vi åker också på utflykt till den gamla kulturstaden Kamakura. Vi bor både traditionellt på ett ryokan, värdshus, i en av Tokyos äldsta stadsdelar och på ett västerländskt hotell. 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo-Takaosan-Tokyo
 4. Dag 5 Tokyo
 5. Dag 6 Tokyo-Kamakura-Tokyo
 6. Dag 7 Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9-10 Tokyo - Hemresa
Datum:
Resans pris: 31 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Göteborg eller Köpenhamn mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter enligt färdplanen
 • Del i dubbelrum på ryokan, japanskt pensionat (3-4 nätter)* och ett västerländskt hotell (3-4 nätter). 
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet, tex Tokyo Sky Tree, Karaoke, bad i onsen vid Takao-berget, brandstationen i Tokyo, Ghibli-museet
 • Frukost alla dagar, välkomstlunch och avskedsmiddag

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättning för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck 

 *Ryokan innebär att man sover på madrasser på tatamigolv. Dusch och toalett finns på rummen. 
Under resan rör vi oss med kollektiva färdmedel och till fots. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vad var bäst? "- Badet, nej Allt, säger 12-åringen. - Helheten, skulle kännas futtigt att bara välja ut något av allt vi fick uppleva, säger pappan. - Mycket av allt, mixen med mat, kultur, stad, folk och högt tempo och hela familjen var med på allt, kunskap hela tiden om allt möjligt, säger mamma. - Resan var bra i allmänhet, typ den bästa vi har varit på, säger 17-åringen. - Massor, och all japanska jag hörde på tåglinjerna kanske, säger 15-åringen."
  Annica Snäll med familj

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Akio Noshi

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favorit-tvprogram är "Den stora älgvandringen". 

  akio@varldensresor.se
 • Louise Bylund

  Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

   

   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se