Höstlov med safari i Tanzania

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Att åka på safari är en stor upplevelse för hela familjen. Ta med barnen och res med oss till södra Tanzania under höstlovet. Vi lämnar Dar es-Salaam med safariflyg och landar på savannen i Mikumi nationalpark. Äventyret har börjat! Här finns ett rikt djurliv, vacker natur och hit hittar färre besökare än till parkerna i norr. Vi bor i safaritält på en mysig lodge med pool. Känn savannens dofter, se luften dallra och hör de vilda djuren genom tältduken. Efter några dagar med spännande safariupplevelser får vi tid att smälta alla intryck på ön Mafias vita sandstränder. Här tillbringar vi resans sista dagar med lugna dagar på stranden eller på intressanta upptäcktsfärder på land och vatten.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Dar es-Salaam
 2. Dag 3 Mikumi nationalpark
 3. Dag 4 Mikumi nationalpark
 4. Dag 5 Mikumi nationalpark
 5. Dag 6 Mikumi nationalpark till ön Mafia
 6. Dag 7-9 Mafia
 7. Dag 10-11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 40 900 kr
Pris för barn i extrabädd*: 29 900 kr
Pris för barn i ordinarie bädd**: 33 200 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Visum till Tanzania
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam-Mikumi, Mikumi-Mafia och Mafia-Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält. Barn i extrabädd.
 • Helpension under safaridagarna
 • Halvpension på Mafia
 • Safari i öppna safaribilar i Mikumi inkl alla inträden och parkavgifter
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättningen för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • 5 måltider, dryck

 

* Pris för barn i extrabädd avser barn ej fyllda 13 år som delar rum med två vuxna. Max två barn i extrabädd per rum (begränsat antal rum med plats för två vuxna och två barn, fråga vid bokning).

** Pris för barn i ordinarie bädd avser barn ej fyllda 13 år som delar dubbelrum med en vuxen.

Ingen nedre åldersgräns. Vi rekommenderar dock barn från 6 år då safariturerna är cirka tre timmar långa, i öppna safaribilar samt att man behöver vara lågmäld för att inte störa de vilda djuren. Kontakt gärna oss om du har frågor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan får högsta betyg. Safarivistelse med mycket djur och kunniga guider på alla safarin. Även maten och boendet var utmärkta. Mathias var otroligt bra reseledare. Han ordnade allt på bästa möjliga sätt under hela resan och hans kunskaper om södra Afrika var imponerande. Dessutom kunde han dela med sig på ett utmärkt sätt.
  Jan och Suzanne Donner, resenärer 2017
 • Det bästa med resan var att vi fick se många djur och vacker natur, väldigt kunniga engagerade guider, rent/fräscht boende. Att resan var till nära 100% anpassad för barnen och att färdledaren Mathias Buskas var så engagerad och påläst.
  Eva-Lena, Johan, Aron och Joar Syrén, resenärer 2017
 • Vi vill passa på och tacka för en kanonfin resa. Alla från 9-53 år var mycket nöjda! Mattias var en jättebra färdledare. Oliver 9 år pratar om honom fortfarande och är ledsen över att han inte får träffa honom igen!
  Anders, Karin, Oliver, Didrik och Alva Bengtsson, resenärer 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se