Höstlov med safari i Tanzania

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Att åka på safari är en stor upplevelse för hela familjen. Ta med barnen och res med oss till södra Tanzania under höstlovet. Vi lämnar Dar es-Salaam med safariflyg och landar på savannen i Mikumi nationalpark. Äventyret har börjat! Här finns ett rikt djurliv, vacker natur och hit hittar färre besökare än till parkerna i norr. Vi bor i safaritält på en mysig lodge med pool. Känn savannens dofter, se luften dallra och hör de vilda djuren genom tältduken. Efter några dagar med spännande safariupplevelser får vi tid att smälta alla intryck på ön Mafias vita sandstränder. Här tillbringar vi resans sista dagar med lugna dagar på stranden eller på intressanta upptäcktsfärder på land och vatten.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Dar es-Salaam
 2. Dag 3 Mikumi nationalpark
 3. Dag 4 Mikumi nationalpark
 4. Dag 5 Mikumi nationalpark
 5. Dag 6 Mikumi nationalpark till ön Mafia
 6. Dag 7-9 Mafia
 7. Dag 10-11 Hemresa
Datum:
Pris för vuxen i dubbelrum: 49 500 kr
Pris för barn i extrabädd, max 15 år*: 38 500 kr
Pris för barn i dubbelrum, max 15 år**: 42 500 kr
Pris för vuxen i dubbelrum 2025: 51 500 kr
Pris för barn i extrabädd, max 15 år* 2025: 39 900 kr
Pris för barn i dubbelrum, max 15 år** 2025: 43 900 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam-Mikumi, Mikumi-Mafia och Mafia-Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält. Barn i extrabädd.
 • Helpension under safaridagarna
 • Halvpension på Mafia
 • Safari i öppna safaribilar i Mikumi inkl alla inträden och parkavgifter
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättningen för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • 5 måltider
 • Dryck
 • Visum, söks online (ca 500 kr)

* Pris för barn i extrabädd avser barn ej fyllda 16 år som delar rum med två vuxna alternativt en vuxen och ett barn i dubbelrum. Max två barn i extrabädd per rum (begränsat antal rum med plats för två vuxna och två barn).

** Pris för barn i dubbelrum avser barn ej fyllda 16 år som delar dubbelrum med en vuxen. Vid bokning av detta alternativ på webben bokar du som en vuxen och ett barn dubbelrum. 

Oavsett antal vuxna, barn och olika åldrar hjälper vi till för att hitta den bästa rumsfördelningen så att det ska passa just er, så hör gärna av er till oss med era önskemål!

Ingen nedre åldersgräns. Vi rekommenderar dock barn från 6 år då safariturerna är cirka tre timmar långa, i öppna safaribilar samt att man behöver vara lågmäld för att inte störa de vilda djuren. Kontakta gärna oss om du har frågor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Tanzania. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Kombinationen safari - sol och bad/marina upplevelser. Väl avvägda delar. Mathias var en suverän reseledare med djupa kunskaper och fokus på både barn och vuxna. Det var första gången vi åkte med Världens Resor. Det gör vi gärna om.
  Gunnar & Elisabeth Gotte, son Anders med familj Anna, Julia 13 år och Amelie 11 år
 • Att en morgon vakna i tältet och höra elefanter precis utanför i mörkret är en oförglömlig upplevelse. Vi hade en dag med ett magsjukt barn vilket gjorde att vi två stannade på safaricampen hela dagen. Det var en av de bästa då man hann i lugn och ro se djurens samspel över ett par timmar vid vattenhålet. Dessutom sittande i en chesterfield-soffa slöläsandes en bok och nära tillgång till service i baren.
  Johan Bystedt & Anna Öfverholm med barnen Axel 12 år & Gabriella 9 år
 • Resan får högsta betyg. Safarivistelse med mycket djur och kunniga guider på alla safarin. Även maten och boendet var utmärkta. Mathias var otroligt bra reseledare. Han ordnade allt på bästa möjliga sätt under hela resan och hans kunskaper om södra Afrika var imponerande. Dessutom kunde han dela med sig på ett utmärkt sätt.
  Jan & Suzanne Donner, med dottern Tanja och barnbarnen Clara 13 år & Miranda 9 år
 • Vi vill passa på och tacka för en kanonfin resa. Alla från 9-53 år var mycket nöjda! Mattias var en jättebra färdledare. Oliver 9 år pratar om honom fortfarande och är ledsen över att han inte får träffa honom igen!
  Anders & Karin Bengtsson med barnen Oliver 9 år, Didrik 14 år och Alva 16 år