Nya Oslo - Munchmuseet och Opera

Länder som besöks

Typ av resa

Under senare år har Oslo vuxit fram som en av Europas stora kulturmetropoler. Följ med och upptäck det nya Oslo där några av höjdpunkterna blir nya Munchmuseet, Nationalmuseet som öppnade juni 2022 samt en föreställning av Puccinis Tosca i Oslos fantastiska operahus. 2008 stod Snöhettas nya operahus klart, klädd i vacker vit marmor som för tankarna till en glaciär som kalvar ner i Oslofjorden. Idag flankeras operan av två nya iögonfallande byggnader. Deichmanbiblioteket öppnade 2020, och i slutet av oktober 2021 slog nya Munchmuseet i 13 våningar upp sina portar. Vi får en introduktion till Munch och ser sedan utställningarna. Vi besöker också det nya Nationalmuseet, Nordens största konstmuseum. 

Världskända arkitekter har bjudits in för att bygga trendiga bostadsområden och snygga kontorskomplex i gamla hamnar och industriområden. Här har konstintresserade miljardärer investerat i fantastiska museer och skulpturparker. Vi besöker Kistefos och Ekebergparken samt Chagallutställningen på Henie Onstads konstcenter. Vi får guidade visningar av konstmuseerna och till den nya arkitekturen. Halvpension ingår och vi bor bekvämt på nya Clarion, the Hub.  


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Oslo, Munchmuseet
 2. Dag 2 Kistefos Museum och opera
 3. Dag 3 Chagall på Henie Onstads konstcenter och nya Nationalmuseet
 4. Dag 4 Ekebergparken, hemresa
Datum:
Resans pris: 13 500 kr
15 - 19 personer: 14 600 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Antal deltagare: 20-28

Allt detta ingår:

 • Tåg Stockholm - Oslo t/r. 
 • Hyrd buss till Kistefos Museum i Jevnaker
 • Spårvagn och andra lokala transporter inom Oslo
 • Guidad arkitekturvandring till fots med inriktning på 2000-talets arkitektur
 • Operaföreställning med introduktion till operan innan 
 • Inträde till det nya Munchmuseet med en introduktion 
 • Inträde till det nya Nationalmuseet med en introduktion
 • Inträde och guidade visningar av Henie Onstad konstcenter, Kistefos Museums skulpturpark samt Ekebergparken
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga Clarion, the Hub i Oslo
 • Frukost dag 2-4, välkomstmiddag och två luncher
 • Svensk färdledning 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Startar du resan från annat håll än Stockholm drar vi av 1000 kr om du ordnar biljetten själv. Ange detta vid bokningen, så drar vi av det manuellt på bokningen. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Färdledarens aldrig sinande entusiasm för att dela med sig av sina encyklopediska kunskaper. Ett fullmatat och väldisponerat program.
  Kerstin Sars Zimmer, resenär november 2021
 • Reseledaren och hans berättelser om de konstmuseer vi besökte. Väl arrangerat även i detaljer. Trevliga medresenärer. Lagom reslängd.
  Birgitta och Hans Werne, resenärer nov 2021
 • Allt var bra! Kistefos, Biblioteket, Vulkanområdet inkl middag, Sjömagasinets lunch med efterföljande besök.
  Hans och Margareta Pettersson, resenärer nov 2021
 • Väl utvalda restauranger för lunch och middag. Programmet fullmatat utan att vara jobbigt. Gott val av centralt och bra hotell.
  Monica och Reine Svahn, resenärer mars 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Annika Gunnarsson

  Annika är intendent på Moderna Museet samt doktor i konstvetenskap vars avhandling handlade om Alfons Åberg. Hon uppskattar allt ifrån medeltida bokillustrationer till samtida performancekonst och är en bokslukare som gillar att röra på sig. Bildning, kultur och natur är hennes ledord. Tidigare har hon rest som gympaledare till olika gymnastikuppvisningar i Europa.

 • Åsa Danielsson

  Reseledare, Stockholmsguide, flamencodansare, lärare, riksdagsguide, koreograf, tango-DJ, folkbildare samt Världens resors nya Norden-producent är några av de titlar Åsa samlat på sig. Hon har bott och lett resor i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. Intresset för norra Sverige lockade henne att tillbringa en sommar i Lappland som tågvärd och guide längs Inlandsbanan.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se