Nya Oslo - Munchmuseet och Opera

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med och upptäck det nya Oslo där några av höjdpunkterna blir nya Munchmuseet, Nationalmuseet som öppnade juni 2022 samt en föreställning av Puccinis Tosca i Oslos fantastiska operahus. 2008 stod Snöhettas nya operahus klart, klädd i vacker vit marmor som för tankarna till en glaciär som kalvar ner i Oslofjorden. Idag flankeras operan av två nya iögonfallande byggnader. Deichmanbiblioteket öppnade 2020, och i slutet av oktober 2021 slog nya Munchmuseet i 13 våningar upp sina portar. Vi får en introduktion till Munch och ser sedan utställningarna. Vi besöker också det nya Nationalmuseet, Nordens största konstmuseum. 

Världskända arkitekter har bjudits in för att bygga trendiga bostadsområden och snygga kontorskomplex i gamla hamnar och industriområden. Under senare år har Oslo vuxit fram som en av Europas stora kulturmetropoler. Här har konstintresserade miljardärer investerat i fantastiska museer och vi besöker Astrup Fearnley, Kistefos och Ekebergparken. Vi får guidade visningar av konstmuseerna och till den nya arkitekturen. Halvpension ingår och vi bor bekvämt på nya Clarion, the Hub. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Oslo, Munchmuseet
 2. Dag 2 Kistefos Museum och opera
 3. Dag 3 Astrup Fearnley och nya Nationalmuseet
 4. Dag 4 Ekebergparken, hemresa
Datum:
Resans pris: 13 500 kr
15 - 19 personer: 14 600 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Antal deltagare: 20-28

Allt detta ingår:

 • Tåg Stockholm - Oslo t/r. 
 • Hyrd buss till Kistefos Museum i Jevnaker
 • Spårvagn och andra lokala transporter inom Oslo
 • Guidad arkitekturvandring till fots med inriktning på 2000-talets arkitektur
 • Operaföreställning med introduktion till operan innan 
 • Inträde till det nya Munchmuseet med en introduktion 
 • Inträde till det nya Nationalmuseet med en introduktion
 • Inträde och guidade visningar av Astrup Fearnley Museum, Kistefos Museums skulpturpark samt Ekebergparken
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga Clarion, the Hub i Oslo
 • Frukost dag 2-4, välkomstmiddag och två luncher
 • Svensk färdledning 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Startar du resan från annat håll än Stockholm drar vi av 1000 kr om du ordnar biljetten själv. Ange detta vid bokningen, så drar vi av det manuellt på bokningen. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Färdledarens aldrig sinande entusiasm för att dela med sig av sina encyklopediska kunskaper. Ett fullmatat och väldisponerat program.
  Kerstin Sars Zimmer, resenär november 2021
 • Reseledaren och hans berättelser om de konstmuseer vi besökte. Väl arrangerat även i detaljer. Trevliga medresenärer. Lagom reslängd.
  Birgitta och Hans Werne, resenärer nov 2021
 • Allt var bra! Kistefos, Biblioteket, Vulkanområdet inkl middag, Sjömagasinets lunch med efterföljande besök.
  Hans och Margareta Pettersson, resenärer nov 2021
 • Väl utvalda restauranger för lunch och middag. Programmet fullmatat utan att vara jobbigt. Gott val av centralt och bra hotell.
  Monica och Reine Svahn, resenärer mars 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Daniel Fjellström

  Sörmlänning som bor i Strängnäs. Har fil. Mag. i musei- och kulturarvsvetenskap med en bakgrund i arkeologi och antropologi. Sedan 2015 kombinerar Daniel museiyrket med att färdleda i de nordiska länderna och runt Östersjön. Har stort intresse av hur historiska skeenden och tankeströmningar har formats och påverkar dagens samhälle i Norden.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se