Nya Köpenhamn - konst, arkitektur och opera

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Köpenhamn satsar stort på en ny modern stadsbild och utsågs 2023 till världens arkitekturhuvudstad av UNESCO. Hamnområdet har totalrenoverats med fantastiska kulturinstitutioner och häftiga broar. En arkitekt som varit tongivande är Bjarke Ingels som byggt allt från studentbostäder och några av världens bästa bostadskomplex till en skidbacke på en kraftvärmestation.

Vi ser det nya Köpenhamn med båt, tunnelbana, egen buss och till fots. Vi får guidade visningar av museerna Ordrupgaard, Louisiana, Arken och av nästa års storslagna konstutställning under jord i stadens spektakulära gamla vattencistern. Nytt för i år är att vi får uppleva operaföreställningen Madame Butterfly som sätts upp på Köpenhamns omtalade operahus. Vi äter gott och bor i hjärtat av Köpenhamn intill det dynamiska hamnområdet, granne med de senaste arkitektoniska satsningarna. Vi åker med det nya snabbtåget till och från Köpenhamn.   Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Köpenhamn och Arken
 2. Dag 2 Hamnens och Örestads arkitektur samt opera
 3. Dag 3 Louisiana och Ordrupgaard
 4. Dag 4 Cisternena hemresa
Datum:
Resans pris: 14 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

 • Tåg till Köpenhamn - Stockholm tur och retur
 • Hyrd buss i Köpenhamn dag 1, 3 och 4
 • 24-timmars lokaltransportkort
 • Guidad tur genom Köpenhamn med buss, till fots och med båt med inriktning på 2000-talets arkitektur
 • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på centralt beläget 3*-igt hotell vid Nyhavn i Köpenhamn
 • Färdledare under hela resan
 • Välkomstmiddag 1 samt lunch dag 2
 • Inträde och guidade visningar av Cisternerna, Arken, Ordrupgaard Museum i Köpenhamn samt Louisiana i Humblebaek
 • Guidad visning av prisbelönta bostadskomplexet 8-tallet 
 • Operaföreställningen Madame Butterfly av Puccini på Köpenhamns nya operahus

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill påbörja och avsluta resan i Köpenhamn får ni ett avdrag på 1000 kr/pers.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Deltagare berättar

 • Bra färdledare och intressanta sevärdheter. Hotellet tyckte jag var mycket trevligt och bra beläget. Att resa med tåg är alltid trevligt. Hoppas att det blir fler destinationer.
  Elisabeth Sandqvist och Per Bergman, resenärer nov 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Åsa Danielsson

  Reseledare, Stockholmsguide, flamencodansare, lärare, riksdagsguide, koreograf, tango-DJ, folkbildare samt Världens resors nya Norden-producent är några av de titlar Åsa samlat på sig. Hon har bott och lett resor i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. Intresset för norra Sverige lockade henne att tillbringa en sommar i Lappland som tågvärd och guide längs Inlandsbanan.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson Reseproducent

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se