Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

Demila, Algeriet

 • Bergsgorillor och schimpanser i Uganda

  Datum:

  Per Lindh, färdledare och dokumentärfilmare med stor erfarenhet från Östafrika presenterar Uganda som ligger honom extra varmt om hjärtat. Att möta bergsgorillor och schimpanser i deras naturliga habitat är upplevelser som man alltid bär med sig. 

 • Nya Zeeland och Sydney med SvD accent

  Datum:

  Lars Björkman föreläser om resan till Nya Zeeland och Australien i samarbete med Svenska Dagbladet i januari 2025. På denna resa färdas vi med en kombination av buss, båt och tåg från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön.

 • När körsbärsträden blommar

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår samarbetsresa med SvD accent till Japan.  Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar. 

 • Naturresa till Costa Rica med Tidningen VI

  Datum:

  Upplev Costa Ricas magiska natur och djurliv! Se bilder och hör vår färdledare Kerstin Söderbergs berättelser om de artrika regnskogarna, vulkaner och stränder.

 • Vår i Japan med DN.erbjudande

  Datum:

  Elin Ishihara berättar om sitt Japan där hon delvis är uppväxt, visar bilder och berättar om vår spännande resa till Japan i samarbete med DN.erbjudanden.