Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Vår i Japan med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Välkommen på föreläsning och bildvisning om resan Vår i Japan med DN-Erbjudanden. Elin Ishihara berättar om sitt Japan där hon delvis är uppväxt, och om vår spännande resa i samarbete med DN.erbjudanden. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. 

 • Konst så in i Norden

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om våra konstresor till Oslo, Helsingfors och Köpenhamn, om 2022 års Konsttåget samt om våra andra konstresor inom Skandinavien. Följ med till det nya Munchmuseet och underbara Kistefos i Oslo, konstbiennalen i Helsingfors och få en en guidad tur till den nya arkitekturen i Köpenhamn med ett besök på poetiska Cisternen. I Sverige tar vi oss till våra fantastiska skulpturparker; Konst på Hög i Kvarntorp, Pilane på Tjörn och Wanås i norra Skåne.  

 • Italien från Alperna till Sicilien

  Datum:

  Reseproducent Anna Mnatsakanova presenterar ett smörgåsbord av resor till Italien. Vi upptäcker det avlånga landet på räls från Alperna till Sicilien och tar en tur på den smalspåriga banan som rundar vulkanen Etna. Vi får en operaupplevelse under bar himmel på den berömda arenan i Verona. Vi rör oss från antikens mästerverk i Pompeji till modern konst i Neapels tunnelbanesystem och Apuliens förtjusande barockstäder och lantgårdar.