Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. I vanliga fall bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. Men just nu kan vi ju inte träffas men hoppas att vi ändå kan få inspirera med våra digitala presentationer som du hittar längre ner här på sidan. 

 • Vår i Japan med DN.Erbjudanden 11 nov

  Datum:

  Elin Ishihara berättar om resan till Japan i samarbete med Dagens Nyheter. Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! 

 • Galapagos och Amazonas 17 nov

  Datum:

  Kom och lyssna till vår erfarne färdledare Åsa Backevall när hon tar med oss till sitt forna hemland Ecuador. Åsa är biolog och har bred kunskap om Amazonas artrika regnskogar och de förtrollade öarna - Galapagos.

 • Konst så in i Norden 30 nov

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om våra konstresor till Oslo och Köpenhamn, om resan Verket-Bruket-Konsten samt om våra andra konstresor inom Skandinavien. Följ med till det nya Munchmuseet och underbara Kistefos i Oslo, få en en guidad tur till den nya arkitekturen i Köpenhamn med ett besök på poetiska Cisternen. I Sverige tar vi oss till våra fantastiska skulpturparker; Konst på Hög i Kvarntorp, Pilane på Tjörn och Wanås i norra Skåne.  

 • Taiwan - digital presentation

  Lyssna på Jörgen Fredriksson när han presenterar vår fina rundresa Den vackra ön - Taiwan. Klicka dig vidare här till videopresentationen.

 • Inlandsbanan - digital presentation

  Här kan du höra färdledare och reseproducent Lars Arvidsson berätta om, och visa bilder från resan längs Inlandsbanan från Östersund till Kiruna. Klicka dig vidare här till videopresentationen.

 • Vilka länder resor vi till och andra frågor

  Svenska UDs generella reseavrådan är borta och många länder har öppnat upp för inresa för resenärer som är fullvaccinerade, andra länder har krav på negativt pcr test. Vissa länder är fortsatt stängda eller har karantänkrav vid inresa. Nu under hösten har vi rundresor inom Europa samt Costa Rica, Sri Lanka och Dubai med Oman. Läs mer här om vilka länder vi kan resa till nu samt svar på de vanligaste frågorna kring resevillkor, försäkringar mm.