Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Världens Resor under corona

  Datum:

  Vår verksamhet och våra kunder påverkas naturligtvis väldigt mycket under rådande coronapandemi. Du som fått en resa inställd, samt du som har en resa planerad med oss i år, får kontinuerligt information. För er som funderar på hur vi hanterar krisen och vilka villkor som gäller, vill vi berätta lite mer här:

   

 • Föreläsning: Nya Zeeland och Sydney med SvD accent

  Datum:

  Carina Lindh, bosatt på Sydön i Nya Zeeland, visar bilder och berättar om sitt andra hemland och om den kommande resan till Nya Zeeland och Sydney som vi gör i samarbete med SvDaccent. Resan går från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön.

 • Föreläsning: Vår i Japan med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Elin Ishihara berättar om vårresan till Japan i samarbete med Dagens Nyheter. Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! 

 • Föreläsning: Japan - När körsbärsträden blommar

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar. En av resans stora höjdpunkter är besöket på Japans fantastiska konstöar.