Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Vår i Japan med DN

  Datum:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Elin Ishihara är reseproducent på Världens Resor och har arrangerat resor till Japan sedan 2004. Japan, ett land i ständig förändring men där man månar om att bibehålla sina gamla traditioner och kultur. Elin berättar om sitt Japan där hon delvis är uppväxt, visar bilder och berättar om vår spännande resa till Japan i samarbete med DN.erbjudanden. 

 • Japan från nord till syd

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och delägare i Världens Resor, har under sina dryga sex år i Japan rest över hela öriket. Vi får följa med från Hokkaidos vulkaner i norr till Okinawas övärld i söder - en resa på 350 mil. Jörgen tar oss med på picknick under körsbärsträden, kulturella strövtåg och kulinariska upplevelser. Vi rör oss från fiskebyar till heta källor, möter krukmakare i 18:e generationen och ser modern konst på öar i Setos inlandshav. Jörgen visar oss också runt bland 2000-talets arkitektur och ungdomskulturen i forna hemstaden Tokyo.  

 • En kväll med Världens Resor i Göteborg

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om några av resorna i Världens Resors utbud. Under kvällen tar vi med er på resor till Japan, Bhutan och Sydkorea i Asien, åker tåg i Sydamerika och vandrar på Azorerna, Vi gör nedslag bland våra olika konstresor inom Norden. Vi bjuder på ett brett axplock av Världens Resors digra utbud.