Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Resa under Corona - vad gäller?

  Datum:

  Kan jag resa trots coronapandemin? Vad gäller om min resa blir inställd? Vad gäller om jag blir sjuk? Frågorna är såklart många just nu och vi har samlat en del frågor och svar här om du klickar dig vidare.

 • Föreläsning: Världens konst

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, har under senare år lett många konstresor för Världens Resor. Idag presenterar Jörgen de nya konstsatsningarna - Verket, Bruket, Konsten (en resa bland svenska industriminnen), Konst i Oslo och Köpenhamn samt Konst i Provence. Alla resorna går april - juni 2021 med Jörgen som färdledare. 

 • Föreläsning & gastronomiskt event: Till bords i Georgien

  Datum:

  Författarna av kokboken Blå berg - Grön mat - Orange vin, Anastasia Lundqvist & Charlotte Pruth, "gästspelar" på Världens Resor och bjuder på en matresa till Georgien i miniformat med smakprover på favoritrecept från boken. Dessa ackompanjeras av ett glas georgiskt naturvin. Reseproducenter Anna Mnatsakanova och Elin Ishihara introducerar vår nya resa Till bords i Georgien.

 • Föreläsning: Inlandsbanan

  Datum:

  Lars Arvidsson visar bilder och berättar om våra resor med chartrat tåg längs Inlandsbanan. På våra resor i juni och september 2021 åker vi med chartrad rälsbuss från Östersund till Kiruna med stopp vid Storforsen och Jokkmokk. Stora naturupplevelser väntar oss vid Lapporten i Abisko och Hällingsåfallet. Den samiska världen lär vi känna i kyrkstaden Fatmomakke och samemuseet Ajtte. Besök vid Ishotellet i Jukkasjärvi, LKAB:s gruva i Kiruna och Inlandsbanemuseet i Sorsele blir andra höjdare.