Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Föreläsning: Nya Zeeland och Sydney med SvD accent

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om den kommande resan till Nya Zeeland och Sydney som vi gör i samarbete med SvDaccent samt om vår andra resa till Nya Zeeland. Resorna rör sig från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön och längs vägen blir det stopp bland vulkaner, vinodlingar, glaciärer och fjordar.  

 • Japan - konst, arkitektur och trädgårdar

  Datum:

  Jörgen Fredriksson berättar om resan till Japan i samarbete med Svenska Dagbladet med inriktning på konst, arkitektur och trädgårdar. Här berättar vi också om våra andra konstresor till Japan. Vi får följa med på en resa från sparsmakade zenbuddhistiska trädgårdar i Kyoto till hypermodern arkitektur i Tokyo. Resan går i början av april när körsbärsträden står i full blom. Längs vägen ser vi de fantastiska konstprojekten i den japanska övärlden och göra olika nedslag i den rika japanska kulturhistorien. 

 • Vår i Japan med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Välkommen på föreläsning och bildvisning om resan Vår i Japan med DN-Erbjudanden. Elin Ishihara berättar om sitt Japan där hon delvis är uppväxt, och om vår spännande resa i samarbete med DN.erbjudanden. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo.