Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

Demila, Algeriet

 • Centralasien

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, reseproducent och färdledare, visar bilder och berättar om resor som tar dig längs de mytomspunna Sidenvägar till hjärtat av Asien. Här finns berömda oaser och de tidlösa öken- och bergslandskapen, men även futuristiska städer, moderna motorvägar och supersnabba tåg, samt sin beskärda del av auktoritära regimer.

 • Vandra längs S:t Olavsleden

  Datum:

  Lars Arvidsson, färdledare och reseproducent på Världens Resor har producerat och två gånger lett vår fina vandringsresa längs S:t Olavsleden som sträcker sig från Selånger utanför Sundsvall till Trondheim vid norska atlantkusten. Lars berättar om ledens historia och visar bilder från de tidigare vandringarna i den vackra naturen. 

 • En gång i livet-resan: Australien och Nya Zeeland

  Datum:

  Följ med på en föreläsning som tar dig till andra sidan jordklotet. Världens resor har nu för första gången kombinerat Australien och Nya Zeeland i en 24 dagar varierad och omfattande rundresa. Stort fokus läggs på den unika natur dessa länder ståtar med. Resan tar oss också till Tolkiens värld med besök i Hobbiton och till världsstäder som Sydney och Auckland.

 • Japan - från haiku till manga

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Jörgen Fredriksson, berättar om den speciella idévärld som Japan lockar med. Vad är det som lockar med det sparsmakade? Jörgen visar bilder och berättar om våra många kultursatsningar i Japan där trädgårdar, konst, arkitektur och litteratur finns med som inslag på våra resor och ibland som helt egna teman.