Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Temadag Japan 11 februari

  Datum:

  Vi ägnar en hel dag åt Japan. Inte mindre än 6 föreläsningar med våra fyra Japanexperter Louise, Lars, Elin och Jörgen. De berättar om den japanska kulturen, sevärdheter och spännande resmål. Läs mer och boka plats, gratis inträde.

 • Stickresa till Island

  Datum:

  Stickexperten Johanne Ländin, ciceron på vår uppskattade stickresa till Island, visar bilder och berättar om resan som är fylld med vacker isländsk natur, spännande workshops och trevliga och lärorika stickstunder tillsammans i gruppen. 

 • Resor längs Inlandsbanan

  Datum:

  Ikoniska Inlandsbanan utgör stommen i flera av våra resor i norra Sverige. Vi färdas i eget chartrat tåg genom djupa skogar och vidsträckta hjortronmyrar rika på vilt som ren, älg, björn och örn. Höga kustens vackra ölandskap, Kirunas berömda stadsförflyttning, norrländsk litteratur och den samiska historien är några av inslagen i våra olika inlandsbaneresor. Kom och lyssna till Lars Arvidsson, färdledare och reseproducent på Världens Resor, samt lokförare på just Inlandsbanan.

 • Taiwan, den vackra ön - föredrag i Göteborg

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, har besökt Taiwan många gånger. Taiwan känner vi som en stark industrination som kämpar för att hålla Kina stången. Få vet hur fantastiskt vackert Taiwan är. Geografin är oerhört varierad med tropiska skogar och korallrev, 286 toppar över 3000 meter och underbara teodlingar på sluttningarna. Lägg därtill en mycket intressant historia och en spännande matkultur. Jörgen tar oss med på en visuell resa till ett riktigt favoritland. 

 • Himalaya - Nepal och Bhutan

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med till det bästa av Himalaya och presenterar våra många olika resor till Bhutan och Nepal. Vi får följa med på vandring i Nepal längs Annapurna Panorama då Himalayas sluttningar är fyllda av rosaskimrande rhododendronbuskar på våren och då vyerna är som klarast över 8000 meters-topparna på hösten. Föredraget tar oss också med till Bhutan med dess unika kultur, välbevarade 1600-tals fort och häftiga festivaler.  

 • Taiwan - den vackra ön

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, har besökt Taiwan många gånger. Få vet hur fantastiskt vackert Taiwan är. Geografin är oerhört varierad med tropiska skogar och korallrev, 286 toppar över 3000 meter och underbara teodlingar på sluttningarna. Lägg därtill en mycket intressant historia och en spännande matkultur. Jörgen tar oss med på en visuell resa till ett riktigt favoritland och pratar om vår rundresa i november. 

 • Världens bästa konst

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, har under senare år lett många konstresor. Idag presenterar Jörgen ett axplock av Världens Resors utbud av konstresor till Japan, Sydkorea, Provence, Oslo och mycket annat. Välkomna!