Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Till fots med Världens Resor

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, grundare av Världens Resor, berättar och visar bilder från några av Världens Resors vandrings- och strövtågsresor. Vi får följa med på strövtåg i klassiska Grekland, till fyra olika öar i Azorerna, gå i haikupoeten Bashos fotspår i norra Japan. Föredraget tar oss också till Sydkorea, Patagonien och Annapurna i Nepal. 

 • Galapagos och Amazonas

  Datum:

  Vår färdledare och biolog Åsa Backevall berättar om drömresan till Amazonas och Galapagos. Här möts vi av unika natur och djurupplevelser när vi i Amazonas bor på prisbelönt ecolodge driven av ursprungsbefolkningen mitt i grönskande primärregnskog. Och på Galapagos väntar äventyr både till lands och under ytan. 

 • Japan från nord till syd

  Datum:

  Världens Resor satsar på Japan med 30 olika resor. Jörgen Fredriksson, tar oss med till sitt andra hemland på en 350 mil lång resa från Hokkaido till Okinawa. Vi ser Japans mångfacetterade natur när vi går till fots runt vulkaner och bland tusenåriga cederträd, njuter av körsbärsblomning och lönnlövens färgskiftningar. Föredraget tar oss till Japans alla huvudöar och bjuder på ett Japan som både överraskar och förtrollar.  

 • Med kanalbåt i Skottland

  Datum:

  Björn Tedeman, populär färdledare för många av våra resor, kommer till Stockholm för att berätta om resorna till Skotska höglandet som han lett de senaste åren. Vi följer med på färden med pråm längs Kaledoniska kanalen, strövar på Isle of Skye samt åker på flera spännande tågresor genom Skottland. Vi berättar naturligtvis också om våra resor till Hebriderna.  

 • Norra Pakistan

  Datum:

  Under 2022 har Johnny Friskilä lett våra resor till Pakistan både på våren när aprikosträden blommat och nu i oktober i underbar höstskrud. Johnny visar bilder och berättar om Lahore och Islamabad, spännande möten med lokalbefolkningen och en färd längs Karakoram Highway i Hunzadalen omgärdad av världens tre högsta bergskedjor. Landskapet är minst sagt dramatiskt.