Information & Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. Om inget anges bjuder vi in dig till oss i vår fina lokal i Stockholm, och ibland kommer vi till andra orter i Sverige. 

 • Tåg i Afrika - Rovos Rail & Shongololo Express

  Datum:

  Rovos & Shongololo erbjuder exklusiva tågresor i Afrika. Som resenär får du uppleva storslagna och spännande destinationer samtidigt som du bjuds en vänlig service i en elegant och tidlös atmosfär. Heike Gerntholtz som jobbar för Rovos är på besök från Kapstaden och vi tar tillfället i akt att bjuda in till en informationskväll tillsammans med henne. 

 • Upptäck Skottland

  Datum:

  Upptäck Skottlands mest ikoniska resmål med vår färdledare Björn Tedeman. Björn berättar och visar bilder från våra resor som tar dig med båt längs Kaledoniska kanalen, med tåg över akvedukten Glenfinnan, till Inre Hebridernas dramatiska landskap och till de avlägsna hörnen av Yttre Hebriderna.

 • Grekland - från Delfis orakel till Plomaris ouzo

  Datum:

  Reseproducent och tillika grekofil, Lars Björkman, tar er med ord, bilder samt ett och annat smakprov, med på en resa till favoritlandet. Kvällens fokus är på våra två fina strövtågsresor där den nyaste tar dig med till Lesvos och Chios. Det är härifrån drycken ouzo sägs ha sitt ursprung och på Chios är enda platsen där mastichalikören framställs. 

 • Algeriet - Afrikas största land

  Datum:

  Journalist och konstvetare Katarina Lindqvist kommer till Tegnérgatan och berättar om Afrikas största land, Algeriet. Katarina har ledsagat grupper till allt från Azerbajdzjan, Armenien, Albanien och givetvis också Algeriet. Under kvällen får ni se egentagna bilder och höra anekdoter och historia om platser, kultur och möten med människor i detta för oss nordbor relativt outforskade land. 

 • Centralasien

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, reseproducent och färdledare, visar bilder och berättar om resor som tar dig längs de mytomspunna Sidenvägar till hjärtat av Asien. Här finns berömda oaser och de tidlösa öken- och bergslandskapen, men även futuristiska städer, moderna motorvägar och supersnabba tåg, samt sin beskärda del av auktoritära regimer.

 • Unika Madagaskar

  Datum:

  Ellen Schagerström, biolog och forskare vid Göteborgs universitet kommer till oss och berättar om en av hennes favoritdestinationer, Madagaskar. Välkommen att höra, lära och se Ellens bilder från världens fjärde största ö, tillika den största i Indiska oceanen. Beläget utanför Afrikas östkust skiljer den sig markant från kontinenten med sitt avskilda geografiska läge.