Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Sydafrika med Katarina Mancama & Jonas Sandström

  Datum:

  Kom och lyssna till Katarina Mancama och Jonas Sandström, våra samarbetspartner i Sydafrika. De visar bilder och berättar om våra olika rundresor i Sydafrika som de också är färdledare för. Katarina är bosatt i Pretoria och Jonas i Kapstaden och ikväll är de i Stockholm för att berätta om sitt andra hemland.

 • Föreläsning: Strövtåg i Himalaya & festival i Bhutan

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med till det bästa av Himalaya och presenterar vår nya samarbetsresa med DNErbjudande. Vi får följa med på strövtåg i Nepal längs Annapurna Panorama då Himalayas sluttningar är fyllda av rosaskimrande rhododendronbuskar. Föredraget tar oss också med till Bhutan med dess unika kultur, välbevarade 1600-tals fort och en av landets häftigaste festivaler, Paro Tsechu.  

 • Föreläsning: När körsbärsträden blommar, med SvD accent

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår nya samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar.

 • Föreläsning: Patagonien och Eldslandet

  Datum:

  Föredrag om vår nya samarbetsresa med DN.Erbjudande till Patagonien och Eldslandet.

  Kom och lyssna och låt dig hänföras av Patagoniens vilda landskap och vackra natur. Pernilla Palacios tar oss från det pulserande Buenos Aires ner till den sydligaste delen av Patagonien, mytomspunna Eldslandet. Vi korsar även den vackra sjödistriktet från Chile in tillbaks till Argentina. En resa genom eld och is. 

 • Föredrag Japan på Vuxenskolan i Stockholm

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens resor och bosatt i många år i Japan, lotsar dig genom den speciella idévärld som Japan lockar med. Vi får följa med på en kulturhistorisk exposé som tar oss från de tidiga huvudstäderna i Nara och Kyoto till de stora konstsatsningarna Japan gjort på senare år.  

 • Föreläsning: Vår i Japan med DN.erbjudanden

  Datum:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Elin Ishihara, reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om den spännande resan till Japan i samarbete med DN.erbjudanden. 

 • Föreläsning i Sundsvall: Kultur och konst i Japan

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Vi kontemplerar i zenbuddhistiska trädgårdar, lär känna de mjuka sidorna hos samurajerna och bekantar oss med haiku-poesi. Vi ska också se nya konstsatsningar, se framtidens arkitektur och ta pulsen på ungdomskulturen i Tokyo.

 • Föreläsning i Göteborg: Sidenvägen till havs

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, sinolog och delägare i Världens Resor tar oss med på en visuell exposé längs Kinas sydöstra kust. Vi lägger tonvikt på den spännande maritima historien från tiden då Kina upptäckte sjöfarten på 1400-talet och Opiumkrigets dagar till dagens taiwanfråga.