Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Patagonien och Eldslandet

  Datum:

  Föredrag om vår nya samarbetsresa med DN.Erbjudande till Patagonien och Eldslandet.

  Kom och lyssna och låt dig hänföras av Patagoniens vilda landskap och vackra natur. Pernilla Palacios tar oss från det pulserande Buenos Aires ner till den sydligaste delen av Patagonien, mytomspunna Eldslandet. Vi korsar även den vackra sjödistriktet från Chile in tillbaks till Argentina. En resa genom eld och is. 

 • Föredrag Japan på Vuxenskolan i Stockholm

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens resor och bosatt i många år i Japan, lotsar dig genom den speciella idévärld som Japan lockar med. Vi får följa med på en kulturhistorisk exposé som tar oss från de tidiga huvudstäderna i Nara och Kyoto till de stora konstsatsningarna Japan gjort på senare år.  

 • Resekväll i Göteborg och träffa oss på Bokmässan.

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare och grundare av Världens Resor, visar bilder och berättar om Världens Resors spännande utbud av resor. Under kvällen ska vi röra oss från Hjoggböle till Tokyo. Jörgen visar bilder och berättar om våra nya satsningar på Pakistan och Nya Zeeland, författartåget till Narvik, konstresan till Sydafrika, vandringsresan till Patagonien och kombinationsresan till Sydkorea och Japan. 

 • Missa inte! Inspirationsdag 28 sep på biograf Zita

  Datum:

  Lördag 28 september klockan 09.30 slår vi upp portarna till biograf Zita i Stockholm. I de tre salongerna håller vi intressanta föredrag och bildvisningar om olika resor och resmål mellan kl 10.00-14.00. I foajén träffar du oss som arbetar på Världens Resor. Föredragen är gratis men föranmälan krävs då platstillgången är begränsad. Klicka på den tid och föreläsning du önskar delta på och anmäl dig. Vill du lyssna på fler så går du tillbaka och anmäler dig på nästa.  

 • Föreläsning: Världens konst

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med på en stor konstexposé till några av världens främsta konstbiennaler och stora konstsatsningar. Han visar bilder och berättar om våra konstresor till Sydafrika, Japan, Braslien, Senegal och Sydkorea. 

 • Föreläsning: Afrikas tak - Etiopien

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om landet som en gång var den afrikanska kontinentens självklara stormakt. Det är primärt kultur och människan vi sätter i fokus på vår resa. Etiopien är dränkt i intressant historia och samtidigt ett land som pulserar med ung energi. På vår resa vandrar vi på högplatån, kommer till Lalibelas klippkyrkor, förlorar oss i Harars myllrande gränder och är med om en uråldrig kaffeceremoni. 

 • Föreläsning: Vår i Japan med DN.erbjudanden

  Datum:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Elin Ishihara, reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om den spännande resan till Japan i samarbete med DN.erbjudanden. 

 • Föreläsning: Colombia

  Datum:

  Colombia är ett av Sydamerikas mest fascinerande länder. Här finns allt: andinska berg, ökenområden, gröna dalar, kaffeplantage, vackra stränder, välbevarade byar och spännande storstäder. Isak Isaksson är utbildad biolog och har lett våra resor till Colombia med betoning på natur. Isak berättar om Colombia – ett av Sydamerikas kulturrikaste länder.

 • Föreläsning: Storslagna Peru

  Datum:

  Peru är Sydamerikas tredje största land och har en historik som sträcker sig hela 12 000 år tillbaks i tiden. Kvällens föreläsning tar oss med på en rundresa i Peru där det bland annat berättas om molnkrigare, Inkariket och grillade marsvin. 

  Pernilla Palacios reste till Peru för första gången för 17 år sedan och blev helt förälskad. Under en period bodde hon i Cusco och återvänder när hon har möjlighet. 

 • Föreläsning: Sidenvägar

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, reseproducent och färdledare, berättar om resor som tar oss längs de mytomspunna Sidenvägar. På dessa vägar spreds religioner, kryddor, ädelstenar och naturligtvis också siden. Idag möts här den gamla och den nya världen! Här finns berömda oaser och de tidlösa öken- och bergslandskapen, men även futuristiska städer, moderna motorvägar och supersnabba tåg, samt sin beskärda del av diktatoriska regimer. Anna har rest i regionen otaliga gånger och berättar om regionens historia och nutid, om sina möten och intryck.

 • Föreläsning i Sundsvall: Kultur och konst i Japan

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Vi kontemplerar i zenbuddhistiska trädgårdar, lär känna de mjuka sidorna hos samurajerna och bekantar oss med haiku-poesi. Vi ska också se nya konstsatsningar, se framtidens arkitektur och ta pulsen på ungdomskulturen i Tokyo.

 • Föreläsning i Göteborg: Sidenvägen till havs

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, sinolog och delägare i Världens Resor tar oss med på en visuell exposé längs Kinas sydöstra kust. Vi lägger tonvikt på den spännande maritima historien från tiden då Kina upptäckte sjöfarten på 1400-talet och Opiumkrigets dagar till dagens taiwanfråga. 

 • Föreläsning: Centralamerika

  Datum:

  Stefan Strömberg, författare och journalist har lett många resor Centralamerika och nu delar han med sig av sina intryck. Stefan har rest över hela Latinamerika under 30 års tid och spenderat mycket tid i Centralamerika och bland annat skrivit en bok om Guatemala. Stefan tar oss med till Guatemala, Nicaragua, Costa Rica och Belize.