Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning i Malmö: Japan, Eritrea & Sidenvägen till havs

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, en av grundarna till Världens Resor, presenterar några av Världens Resors nya resor. Sommar i norra Japan tar oss från Hokkaido till Tokyo. Sidenvägen till havs tar in Kinas maritima historia från Hongkong till Taiwan. Eritrea - Afrikas horn är en ny spännande destination som tar oss från huvudstaden Asmara till Röda havet.  

 • Föreläsning i Malmö: Sydafrika med Stjärnkortet och HD-Passet

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, berättar om vår nya resa till Sydafrika med Stjärnkortet och HD-Passet. Resan tar oss från Panorama Route längs Drakensbergen till Garden Route. Safari i Krügerparken, valsafari i Hermanus och spaning efter Surikat i Karoo blir andra häftiga inslag. Vi rör oss i väldigt skilda miljöer; allt från guidade promenader i Soweto till ostronprovning i Knysna. 

 • Japandag i Stockholm

  Datum:

  Vi ägnar en hel dag åt Japan. Du kan välja mellan inte mindre än 6 olika föreläsningar med våra tre japanexperter Lars, Elin och Jörgen. De berättar om den japanska kulturen, sevärdheter och spännande resmål. Vi bjuder på fika mellan föreläsningarna och våra specialister finns på plats för att prata Japan! 

 • Föreläsning: Sydkorea - där det händer

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, berättar om vår nya resa till Sydkorea. Jörgen har följt Sydkorea de senaste 20 åren och imponerats av takten som landet ständigt förnyar sig på. Vi ser de fantastiska konstmuseerna i Seoul, följer med på Busans filmfestival, njuter av det natursköna Yeosu och bor i en gammal klanby utanför den gamla huvudstaden Gyeongju.  

 • Föreläsning: Etiopien

  Datum:

  Paul Persson är född och uppvuxen i Etiopien och senare i livet har bott och arbetat i landet. Paul leder alla våra resor till Etiopien. Följ med på en berättelse i ord och bild om ett land med intressant historia som samtidigt pulserar med ung energi och förhoppningar om ljusare tider. På vår resa vandrar vi på högplatån, kommer till Lalibelas klippkyrkor, förlorar oss i Harars myllrande gränder och är med om en uråldrig kaffeceremoni.  

 • Föreläsning: Madagaskar

  Datum:

  Mathias Buskas, färdledare för flera av våra resor i Afrika, är på besök i Sverige och visar bilder och berättar om vår resa till Madagaskar.

 • Föreläsning: Anderna - en drömresa till Sydamerika med SvD

  Datum:

  Följ med på en drömresa till Anderna som sträcker sig över fyra länder. Här lär vi känna inkafolkets historia och besöker storslagna Machu Picchu samt korsar mytomspunna Titicacasjön in till Bolivia. I Chile besöker vi Unesco staden Valparaiso medan vi i Mendoza, Argentinas vindrisktrikt, njuter av god mat och dryck. 

 • Föreläsning: Mitt Ecuador

  Datum:

  Stefan Strömberg, författare och färdledare på Världens Resor, berättar om det Ecuador som han ständigt återvänder till och kallar sitt andra hem.

 • Föreläsning: Eritrea

  Datum:

  En föreläsning om Eritrea av Monica Nordenwald och Martin Schibbye. 
  Martin har gjort flera reportageresor till Eritrea; han har rest till huvudstaden Asmara och på landsbygden, från kuststaden Massawa i öster till koppargruvan Bisha i väst. Monica Nordenwald har lett mängder av resor till Afrika och har rest och levt i Eritrea. Tillsammans berättar de om sina intryck om landet och om vår resa till Eritrea som Monica leder i höst.

 • Föreläsning: Japan i mitt hjärta

  Datum:

  Lars Arvidsson kom till Japan för första gången 1993 och har bott där i sammanlagt 12 år. Här berättar han om sitt andra hemland, om varför det är så lätt att bli kvar där och tar er med bildernas hjälp på en resa från Hokkaido i norr till Okinawa i söder.

 • Föreläsning: Peru

  Datum:

 • Föreläsning: Pakistan

  Datum:

  Våren 2020 går vår nya resa till norra Pakistan. Idag är säkerhetsläget bättre än på länge och vi reser nu till denna avlägsna del av Himalaya under våren när aprikosträden står i blom. Vi reser genom Hunzadalen till Khunjerabs nationalpark vid kinesiska gränsen. Johnny Friskilä som leder resan visar bilder och berättar om landet som han har besökt flera gånger.

 • Föreläsning: Indonesien

  Datum:

  Henrik Ishihara berättar om sitt favoritland Indonesien och våra resor dit. Världens fjärde folkrikaste land erbjuder en mångfald av naturupplevelser, kultur och mat och med en rik och spännande historia finns det något för varje smak.