Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Med DN-tåget genom Europa

  Datum:

  DN och Världens Resor presenterar tillsammans årets storsatsning; Med DN-tåget genom Europa. Tillsammans med Peter Wolodarski, Björn Wiman och flera andra medarbetare gör vi en resa med tåg till Berlin, Dolomiterna, Venedig, Verona och Wien. En alldeles ny spännande typ av resa - framtidens resa.

 • Föreläsning: Japans trädgårdar & konst

  Datum:

  Jan Stålbom och Jörgen Fredriksson tar oss med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten. Jan lär oss hur vi ska betrakta de zenbuddhistiska trädgårdarna i Kyoto och dess speciella förvillningstekniker. Jörgen visar upp Japans nya konstsatsningar på landsbygden och framtidens arkitektur i världens största stad, Tokyo. Tillsammans lotsar de oss genom den speciella idévärld som Japan lockar med.

 • Föreläsning: Sydafrika

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, Världens Resors grundare berättar om sina resor till Sydafrika. Vi får följa med på en visuell resa med vandring i Drakensbergen, cykeltur i Soweto, spännande möten inom jazz och konst samt på färd längs hela Garden Route.