Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Mathias favoriter i södra Afrika

  Datum:

  Vår erfarna färdledare Mathias Buskas berättar och visar bilder om världsarv, stora och små sevärdheter samt personliga favoriter i Namibia, Botswana, Zimbabwe och Madagaskar.

 • Föreläsning: Back in the USSR – landet som inte längre finns

  Datum:

  Knappt 30 år efter Sovjetunionens fall monterar Anna Mnatsakanova ihop landet igen. Vi får följa med på en resa som tar oss till flertalet av de 15 länder som en gång utgjorde Sovjetunionen.

 • Föreläsning: Sidenvägen på räls med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Följ med på en resa där vi avverkar den episka Sidenvägen genom Centralasien med tåg. Anna Mnatsakanova visar ar bilder och berättar om en region på väg till en omvandling och på sikt en efterlängtad integration.

   

 • Föreläsning i Göteborg om Japan och Världens tågresor

  Datum:

  Lars Arvidsson, färdledare och även lokförare, har lett över 100 resor till Japan. Idag berättar Lars om Stora tågresan till Tokyo, Med tåg genom Japan och tåg till Lofoten. 

 • Föreläsning: Anderna -en drömresa till Sydamerika med SvD

  Datum:

  Pernilla Palacios berättar om resan som sträcker sig över fyra länder. Från storslagna Machu Picchu i Peru, Titicacasjön i Bolivia, Chiles kust, över Anderna till Mendoza och vidare till Buenos Aires i Argentina. 

 • Föreläsning: Georgien - ett litet land med ett stort hjärta

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, berättar Georgiens naturliga skönhet, folkmusiken, den uråldriga vinkulturen och det georgiska köket.

 • Japandag i Stockholm

  Datum:

  Vi ägnar en hel dag åt Japan. Du kan välja mellan inte mindre än 6 olika föreläsningar med våra fyra Japanexperter Lars, Sofia, Elin och Jörgen. 

 • Föreläsning: Himalaya - världens tak

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med på en tågresa längs världens högst belägna järnväg till Lhasa. Från Tibet fortsätter vi via Mount Everest till Nepal och Bhutan. 

 • Föreläsning: Sydamerikas natur

  Datum:

  Åsa Backevall är biolog med över 20 års erfarenhet av att leda resor. Ikväll berättar hon om kontinentens imponerande flora och fauna med fokus på Ecuador och Brasilien.

 • Föreläsning om Taiwan

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, nyss hemkommen från Taiwan berättar och visar bilder. Taiwan är ett litet land, men geografiskt oerhört varierat samt med en intressant historia och en spännande matkultur.  

 • Föreläsning: Japan - från haiku till manga

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Jörgen Fredriksson, berättar om den speciella idévärld som Japan lockar med.