Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Mitt Ecuador

  Datum:

  Stefan Strömberg, författare och färdledare på Världens Resor, berättar om det Ecuador som han ständigt återvänder till och kallar sitt andra hem.

 • Föreläsning: Eritrea

  Datum:

  En föreläsning om Eritrea av Monica Nordenwald och Martin Schibbye. 
  Martin har gjort flera reportageresor till Eritrea; han har rest till huvudstaden Asmara och på landsbygden, från kuststaden Massawa i öster till koppargruvan Bisha i väst. Monica Nordenwald har lett mängder av resor till Afrika och har rest och levt i Eritrea. Tillsammans berättar de om sina intryck om landet och om vår resa till Eritrea som Monica leder i höst.

 • Föreläsning: Japan i mitt hjärta

  Datum:

  Lars Arvidsson kom till Japan för första gången 1993 och har bott där i sammanlagt 12 år. Här berättar han om sitt andra hemland, om varför det är så lätt att bli kvar där och tar er med bildernas hjälp på en resa från Hokkaido i norr till Okinawa i söder.

 • Föreläsning: Indonesien

  Datum:

  Henrik Ishihara berättar om sitt favoritland Indonesien och våra resor dit. Världens fjärde folkrikaste land erbjuder en mångfald av naturupplevelser, kultur och mat och med en rik och spännande historia finns det något för varje smak.

 • Föreläsning: Georgien - ett litet land med ett stort hjärta

  Datum:

  Anna Mnatsakanova – reseproducent på Världens Resor visar bilder och berättar om våra resor till Georgien. Anna är själv född i Georgien men tror att även du som besöker landet kommer att bli uppslukad av dess naturliga skönhet, folkmusiken, den uråldriga vinkulturen och det georgiska köket. Anna lägger fokus på Georgien, men  berör också vår stora Kaukasus-resa som tar dig till alla tre länder, Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. 

 • Föreläsning: Peru

  Datum:

  Pernilla Palacios, reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om sitt andra hemland Peru. Pernilla reste till Peru för första gången för 17 år sedan och blev helt förälskad i landet. Under en period bodde hon i Cusco och har även efter hemkomst till Sverige rest tillbaka många gånger. Pernilla berättar om sitt Peru som är så mycket mer än Machu Picchu. 

 • Föreläsning: Pakistan

  Datum:

  Våren 2020 går vår nya resa till norra Pakistan. Idag är säkerhetsläget bättre än på länge och vi reser nu till denna avlägsna del av Himalaya under våren när aprikosträden står i blom. Vi reser genom Hunzadalen till Khunjerabs nationalpark vid kinesiska gränsen. Johnny Friskilä som leder resan visar bilder och berättar om landet som han har besökt flera gånger.

 • Föreläsning: Sidenvägen till havs - det andra Kina

  Datum:

  Matilda Lenell, sinolog och reseproducent på Världens Resor presenterar de två resorna: Sidenvägen till havs, som går till Hongkong, Macao, Kinas sydkust och Taiwan samt Den vackra ön-Ilha Formosa (den ”stora” Taiwanresan).

 • Föreläsning: Centralamerika - regionen där allt är (o)möjligt.

  Datum:

  Stefan Strömberg berättar om Centralamerika - regionen han återvänt till i mer än tre decennier. Förutom det allra senaste blir det möten, anekdoter och minnen till bilder  från det Centralamerika där allt är (o)möjligt.