Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Japansk festival i Skellefteå 18 augusti

  Datum:

  Lördag 18 augusti kl 11-16 finns Världens Resor på plats i Skellefteå och deltar på mässan Midnight Sun. Kom och prata Japan med oss! Lars Arvidsson håller en föreläsning om Japan kl 12.15. Gratis inträde.

 • Nepal föreläsning 20 augusti

  Datum:

  Vår färdledare i Nepal,Jenny Adhikari, tar dig med på en resa till sitt andra hemland. Hon berättar och visar bilder från våra två vandringsresor till Nepal. Jenny berättar om vår kring Annapurna i november och när rhododendron står i blom i mars. Hon tar oss också med till Khanchenjunga och de mer obesökta delarna i östra Nepal.

 • Sydafrika föreläsning 23 augusti

  Datum:

  Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Ikväll ska han berätta om sitt andra hemland och ge oss smakprov från resan Sydafrika med Tidningen Vi samt den nya Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival.

 • Japan föreläsning 28 augusti

  Datum:

  Lars Arvidsson, erfaren färdledare för Världens Resor, visar bilder och berättar om sitt Japan och varför han tycker det är så fantastiskt. Lars har lett ett stort antal av de 28 olika resor Världens Resor erbjuder.

 • Kuba föreläsning 4 september

  Datum:

  Stefan Strömberg, journalist och färdledare för Världens Resor, berättar om sina upplevelser under de resor han lett till Kuba för Världens Resor de senaste åren. Stefan har vistats i Latinamerika under långa perioder sedan 1988 och har skrivit 10 böcker.

 • Nya Zeeland föreläsning 25 sep

  Datum:

  Carina Lindh, bosatt på Sydön i Nya Zeeland, visar bilder och berättar om sitt andra hemland och om den fantastiska variation som landet bjuder på; fjordar, vulkaner, glaciärer och tropiska miljöer bara några mil från varandra.

 • När körsbärsträden blommar SvD accent, 26 sep

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår nya samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar.

 • Gamla och Nya Sidenvägen, föreläsning 3 okt

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om världens mest mytomspunna handelsled, Sidenvägen. Från Uzbekistans oasstäder via Himmelska bergen till de buddhistiska grottmålningarna i Taklamakans öken. Vi får också ta del av Kinas planer för Den Nya Sidenvägen.

 • Centralamerika - Kaos är granne med Gud, 9 okt i Göteborg

  Datum:

  Stefan Strömberg, författare och färdledare för Världens Resor, visar bilder och berättar om resan till Centralamerika som bjuder på häftiga naturupplevelser, mayaruiner, vackra stränder och intressanta städer och byar.

 • Sagolika Himalaya med SvD accent 10 okt,

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om vår nya samarbetsresa till Nepal, och Bhutan Tibet. Vi bekantar oss med Kathmandus sju världsarv och Himalayas mäktiga toppar i Pokhara samt det buddhistiska livet och den fantastiska arkitekturen i Bhutan.

 • Vår i Japan med DN, 18 oktober

  Datum:

  Elin Ishihara, halvjapanska och reseproducent på Världens Resor, har arrangerat resor till Japan sedan 2004. Elin berättar om sitt Japan och samarbetsresan med DN; Vår i Japan som går 2019.

 • Kontrastrika Peru med DN, 23 okt

  Datum:

  Pernilla Aguilar är reseproducent på Världens Resor och har arrangerat resor till Latinamerika sedan 2002. Pernilla har rest mycket i Latinamerika och även bott i Peru, ett land hon håller extra varmt om hjärtat. Kom och lyssna på när hon presenterar sitt Peru.

 • Sydafrika, föreläsning 28 nov

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, Världens Resors grundare berättar om sina resor till Sydafrika. Vi får följa med på en visuell resa med vandring i Drakensbergen, cykeltur i Soweto, spännande möten inom jazz och konst samt på färd längs hela Garden Route.

 • Läs om våra föreläsningar

  Datum:

  Under vår och höst håller vi föreläsningar om våra resmål varje vecka i våra lokaler i Stockholm (även på andra orter ibland). Vi drar igång igen i september och hela schemat publiceras här på webben under sommaren. Vi erbjuder även föreläsningar för ditt sällskap, förening eller företag om intresse finns.