Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning Burma, tisdag 26 september

  Datum:

  Anna Mnatsakanova har rest många gånger till Burma. Hon visar bilder och berättar om ett land som berör. Vi har tre rundresor till Burma som rör sig till väldigt olika delar av det mångfacetterade landet. Följ med på en exposé från Gyllene triangeln i Shans bergstrakter till Merguiarkipelagen i Andamanska havet.

 • När körsbärsträden blommar, föreläsning onsdag 27 september

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår nya samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar

 • Galapagos - föreläsning tisdagen 3 oktober

  Datum:

  Föredragshållare Tomas Carlberg, zoolog och journalist, tar oss med på en resa i ord och bild till möten med busiga sjölejon, blåfotade sulor, sköldpaddor, leguaner och mycket mer. Varmt välkomna!

 • Kuba föreläsning i Göteborg, tisdag 3 oktober

  Datum:

  Stefan Strömberg, journalist och färdledare för Världens Resor, berättar om sina upplevelser under de två resor han lett till Kuba under våren. Boka föredraget direkt hos Studieförbundet Vuxenskolan Göteborg.

 • Japan & Colombia, föreläsningar i Linköping torsdag 5 oktober

  Datum:

  Välkommen på två spännande föreläsningar i Linköping. Kl 18.00 Japan. Från Hokkaido till Okinawa, från Kyoto till Tokyo, från zenbuddhistiska trädgårdar till modern konst och från körsbärsblomning till lönnlövsskiftning på hösten. Kl 19.15 Colombia. Karbiska- och Stilla havet, Kaffetriangeln, Anderna, Pablo Escobar och mycket mer. Jörgen Fredriksson, grundare av Världens Resor håller föredragen. Välkomna!

 • Vår Japan med DN-kortet, föreläsning 9 oktober

  Datum:

  Jan Stålbom, färdledare och landskapsarkitekt presenterar resan till Japan som är speciellt framtagen för DN-kortet. Resan går när körsbärsträden står i full blom. Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo.

 • Magiska Himalaya, föreläsning onsdag 11 oktober

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om vår nya samarbetsresa till Nepal, Bhutan och Tibet. Vi bekantar oss med Kathmandus sju världsarv, Bhutans fantastiska arkitektur och det buddhistiska livet i Lhasa. Vi kommer också att möta enastående natur och både föredrag och resan tar oss också till Mt Everest Base camp.

 • Föreläsning om Kaukasus, tisdag 17 oktober

  Datum:

  I skuggan av Kaukasus snöklädda toppar ligger tre länder som bjuder på varierat landskap, bedårande uråldriga kyrkor och myllrande städer. Följ med Anna Mnatsakanova på en resa i ord och bild.

 • Föreläsning om Peru, tisdagen 7 nov

  Datum:

  Pernilla Aguillar, ny reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om sitt andra hemland Peru. Vi kommer att presentera en helt ny resa till Peru som lanseras innan föredraget.

 • Tema Sidenvägen lördagen 11 november

  Datum:

  Inte färre än 26 länder säger sig ha varit en viktig del av Sidenvägen. I själva verket var det många olika vägar med utsträckning från Rom i väster till Japan i öster. På dessa vägar spreds buddhismen, kryddor, ädelstenar och naturligtvis också Sidenvägen. Under hela dagen finns våra kunniga specialister på plats så det finns gott om tid att prata och ställa frågor om alla våra resor längs Sidenvägen. Ett mer utförligt schema för dagen kommer att presenteras närmre inpå.

 • Föreläsning Nord- och Sydkorea, tisdag 14 november

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, berättar och visar bilder från Världens Resors olika resor till Nord- och Sydkorea. Senaste tidens händelser ha återigen fått allas blickar att riktas mot Koreahalvön. Kontrasterna mellan Nord- och Sydkorea kunde inte vara större.

 • Två Korea, två världar, föreläsning Göteborg torsdag 16 november

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, har gjort många resor både i Nord- och Sydkorea. Här berättar han om våra olika resor till länderna. Kontrasterna mellan Nord- och Sydkorea kunde inte vara större.

 • Safari i Tanzania & Uganda, tisdagen 28 november

  Datum:

  Tomas Carlberg tar oss med på en visuell resa till några av världens finaste och djurrikaste naturområden. Serengeti med sin vidsträckta savann och rika djurliv samt den vackra Ngorongorokratern i Tanzania. I Uganda möter vi bergsgorillorna, schimpanser och guldmarkattan och så mycket mer.

 • Läs om våra föreläsningar

  Datum:

  Under vår och höst håller vi föreläsningar om våra resmål varje vecka i våra lokaler i Stockholm (även på andra orter ibland). Vi drar igång igen i september och schemat publiceras här. Vi erbjuder även föreläsningar för ditt sällskap, förening eller företag om intresse finns. Läs mer här.