Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning Namibia, tisdag 22 augusti

  Datum:

  Namibias mångfald av spektakulära naturupplevelser är svårslagen. Här finns bl a jordens äldsta öken, de högsta sanddynerna och bjuder på säregna safaris i karga miljöer i Damara och Etoshas Nationapark. Mathias Buskas tar oss även med till Okavangodeltat i Botswana.

 • Föreläsning Sydafrika, tisdag 29 augusti

  Datum:

  Katarina Mancama tar oss med på en visuell resa genom sitt hemland sedan tio år, Sydafrika. Katarina har rest mycket i södra Afrika och vandrat de flesta kända leder i Sydafrika. Dessutom har hon ett väldigt stort matintresse. Katarina tar oss med på en visuell resa genom landet och berättar om våra olika resor till Sydafrika.

 • Föreläsning om Japan, onsdag 30 augusti

  Datum:

  Lars Arvidsson, Världens Resors mesta färdledare, visar bilder och berättar personligt om sina många resor till Japan. Här får vi följa Lars väg från Hokkaido till Okinawas övärld, följa med på picknick under körsbärsträden och på karaokebar i Tokyo. Lars visar oss Japans många ansikten.

 • Nepal, föreläsning onsdag 6 september

  Datum:

  Jenny Adhikari tar dig med på en resa i ord och bild till landet vid Himalayas fot och presenterar våra rundresor med fina vandringar.

 • Föreläsning Burma, tisdag 26 september

  Datum:

  Anna Mnatsakanova har rest många gånger till Burma. Hon visar bilder och berättar om ett land som berör. Världens Resor har tre olika resor till Burma som rör sig till väldigt olika delar av det mångfacetterade landet. Följ med på en exposé från Gyllene triangeln i Shans bergstrakter till Merguiarkipelagen i Andamanska havet.

 • När körsbärsträden blommar, föreläsning onsdag 27 september

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår nya samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar

 • Kuba föreläsning i Göteborg, tisdag 3 oktober

  Datum:

  Stefan Strömberg, journalist och färdledare för Världens Resor, berättar om sina upplevelser under de två resor han lett till Kuba under våren. Boka föredraget direkt hos Studieförbundet Vuxenskolan Göteborg.

 • Japan & Colombia, föreläsningar i Linköping torsdag 5 oktober

  Datum:

  Välkommen på två spännande föreläsningar i Linköping. Kl 18.00 Japan. Från Hokkaido till Okinawa, från Kyoto till Tokyo, från zenbuddhistiska trädgårdar till modern konst och från körsbärsblomning till lönnlövsskiftning på hösten. Kl 19.15 Colombia. Karbiska- och Stilla havet, Kaffetriangeln, Anderna, Pablo Escobar och mycket mer. Jörgen Fredriksson, grundare av Världens Resor håller föredragen. Välkomna!

 • Föreläsning om Kaukasus, tisdag 17 oktober

  Datum:

  I skuggan av Kaukasus snöklädda toppar ligger tre länder som bjuder på varierat landskap, bedårande uråldriga kyrkor och myllrande städer. Följ med Anna Mnatsakanova på en resa i ord och bild.

 • Två Korea, två världar, föreläsning Göteborg torsdag 16 november

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, har gjort många resor både i Nord- och Sydkorea. Här berättar han om våra olika resor till länderna. Kontrasterna mellan Nord- och Sydkorea kunde inte vara större.

 • Läs om våra föreläsningar

  Datum:

  Under vår och höst håller vi föreläsningar om våra resmål varje vecka i våra lokaler i Stockholm (även på andra orter ibland). Vi drar igång igen i september och schemat publiceras här. Vi erbjuder även föreläsningar för ditt sällskap, förening eller företag om intresse finns. Läs mer här.