Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Kontrastrika Peru med DN, 23 okt

  Datum:

  Pernilla Palacios presenterar Peru och vårens storslagna rundresa. Vi börjar med artrika Amazonas och fortsätter till Anderna och Inkarikets hjärta Cusco och ruinstaden Machu Picchu. Över Altiplanoplatån når vi vackra Titicacasjön innan resan avrundas med Colca ravinen och Arequipa, den vita staden vid vulkanen El Misti.

 • Costa Rica - en dröm för naturälskare, 6 november

  Datum:

  En fjärdedel av Costa Ricas yta är naturreservat och erbjuder fantastiska naturupplevelser. Therese Iversen, biolog och färdledare visar bilder och berättar om landet och våra resor.

 • Japans trädgårdar & konst, föredrag 20 nov

  Datum:

  Jan Stålbom och Jörgen Fredriksson tar oss med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten. Jan lär oss hur vi ska betrakta de zenbuddhistiska trädgårdarna i Kyoto och dess speciella förvillningstekniker. Jörgen visar upp Japans nya konstsatsningar på landsbygden och framtidens arkitektur i världens största stad, Tokyo. Tillsammans lotsar de oss genom den speciella idévärld som Japan lockar med.

 • Sydafrika, föreläsning 28 nov

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, Världens Resors grundare berättar om sina resor till Sydafrika. Vi får följa med på en visuell resa med vandring i Drakensbergen, cykeltur i Soweto, spännande möten inom jazz och konst samt på färd längs hela Garden Route.

 • Läs om våra föreläsningar

  Datum:

  Under vår och höst håller vi föreläsningar om våra resmål varje vecka i våra lokaler i Stockholm (även på andra orter ibland). Vi drar igång igen i september och hela schemat publiceras här på webben under sommaren. Vi erbjuder även föreläsningar för ditt sällskap, förening eller företag om intresse finns.