Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Anderna -en drömresa till Sydamerika med SvD

  Datum:

  Pernilla Palacios berättar om resan som sträcker sig över fyra länder. Från storslagna Machu Picchu i Peru, Titicacasjön i Bolivia, Chiles kust, över Anderna till Mendoza och vidare till Buenos Aires i Argentina. 

 • Föreläsning: Georgien - ett litet land med ett stort hjärta

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, berättar Georgiens naturliga skönhet, folkmusiken, den uråldriga vinkulturen och det georgiska köket.

 • Japandag i Stockholm

  Datum:

  Vi ägnar en hel dag åt Japan. Du kan välja mellan inte mindre än 6 olika föreläsningar med våra fyra Japanexperter Lars, Sofia, Elin och Jörgen. 

 • Föreläsning: Himalaya - världens tak

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med på en tågresa längs världens högst belägna järnväg till Lhasa. Från Tibet fortsätter vi via Mount Everest till Nepal och Bhutan. 

 • Föreläsning: Sydamerikas natur

  Datum:

  Åsa Backevall är biolog med över 20 års erfarenhet av att leda resor. Ikväll berättar hon om kontinentens imponerande flora och fauna med fokus på Ecuador och Brasilien.

 • Föreläsning om Taiwan

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, nyss hemkommen från Taiwan berättar och visar bilder. Taiwan är ett litet land, men geografiskt oerhört varierat samt med en intressant historia och en spännande matkultur.  

 • Föreläsning: Japan - från haiku till manga

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Jörgen Fredriksson, berättar om den speciella idévärld som Japan lockar med.