Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Latinamerika, föredrag 27 februari i Göteborg

  Datum:

  I 30 år har Stefan Strömberg, författare och färdledare för Världens Resor, följt utvecklingen i Latinamerika och sammanlagt vistats där i fem år. Ofta har han förfasats över såväl den bristfälliga som förenklade nyhetsförmedlingen "här hemma". I Stefans föreläsning blir det stort och smått. Den lilla människans vardag och Latinamerika i världen.

 • Himalaya med Upptäck DN, föreläsning 1 mars

  Datum:

  Jörgen Fredriksson visar bilder och berättar om vår samarbetsresa med Dagens Nyheter. Resan går till indiska Sikkim, Bhutan och Nepal. Bedårande vackra landskap i tre väldigt olika kulturer.

 • Vietnam, föreläsning 6 mars

  Datum:

  Anna Mnatsakanova, reseproducent och färdledare berättar om Vietnam. På våra resor följer vi landets konturer och upptäcker en imponerande mångfald. Vietnam bjuder på spännande historia, härlig natur och möten med folk.

 • Två Korea, två världar, föreläsning 7 mars

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, har gjort många resor både i Nord- och Sydkorea. Här berättar han om våra olika resor till länderna. Kontrasterna mellan Nord- och Sydkorea kunde inte vara större.

 • Mitt Japan, föredrag 13 mars

  Datum:

  Lars Arvidsson som hittills lett 91 resor för Världens Resor och själv bott i Tokyo i sammanlagt 12 år och rest runt i Japans samtliga 47 län, har en lång och bred erfarenhet av Japan och dess natur, kultur, traditioner och samhällsliv. I denna föreläsning visar han bilder och berättar om sitt Japan, om Världens Resors olika resor och vad som gör Japan så fantastiskt.

 • Världens Resor kommer till Lund 13 mars

  Datum:

  Varmt välkommen till en kväll med föreläsningar och bildvisningar. Vi presenterar några resor lite mer på djupet och berättar kort om hela vårt utbud samt hur det är att resa med oss.

 • Colmbia & Panama med Upptäck DN, föreläsning 20 mars

  Datum:

  Världens Resor visar bilder och berättar om vår nya samarbetsresa med DN-kortet till Colombia och Panama.

 • Anderna med SvD accent, föreläsning 22 mars

  Datum:

  Vi reser längs en av världens mäktigaste bergskedjor. Vi rör oss i bildernas värld från Inkarikets heliga stad Machu Picchu, via Andernas högsta topp Aconcagua till Buenos Aires där vi avslutar med en smäktande tango.

 • Föreläsning om Peru, tisdagen 27 mars

  Datum:

  Pernilla Aguillar, ny reseproducent på Världens Resor, visar bilder och berättar om sitt andra hemland Peru. Vi kommer att presentera en helt ny resa till Peru som lanseras innan föredraget.

 • Läs om våra föreläsningar

  Datum:

  Under vår och höst håller vi föreläsningar om våra resmål varje vecka i våra lokaler i Stockholm (även på andra orter ibland). Vi drar igång igen i september och schemat publiceras här. Vi erbjuder även föreläsningar för ditt sällskap, förening eller företag om intresse finns. Läs mer här.