Föreläsningar

Välkommen till våra föreläsningar och bildvisningar om spännande resmål världen över. De flesta håller vi i våra egna lokaler i Stockholm under vår och höst, men ibland även på andra orter i Sverige. De flesta kräver föranmälan. Alla tillfällen ser du nedan, klicka dig vidare för att läsa mer och anmäla dig. Cirka en vecka innan föreläsningarna skickar vi ut en inbjudan via e-post till er som bor i närregionen. Se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så att vi har din e-post adress.

 • Föreläsning: Sydkorea

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, berättar om våra resor till Sydkorea och då bland annat vår samarbetsresa med Dagens Nyheter. Jörgen har följt Sydkorea de senaste 20 åren och imponerats av takten som landet ständigt förnyar sig på. Vi får följa med på en visuell resa som tar oss på strövtåg bland vulkaner på ön Jeju, till Seouls  fantastiska konstmuseer och till den gamla huvudstaden Gyeongju.  

 • Föreläsning: Kuba

  Datum:

  Stefan Strömberg, journalist och färdledare för Världens Resor, berättar om sina upplevelser under de resor han lett till Kuba. Allt som sägs om Kuba är sant. Och falskt. Följ med på en resa som tar dig bortom myternas Kuba. Upplev revolutionen, musiken, Hemingway, de gamla bilarna, människorna och sockret. Du möter ett Kuba som försöker hitta sin framtid efter Fidel Castro. 

 • Föreläsning Mäktiga Himalaya

  Datum:

  Christina Sandström, visar bilder och berättar om vår nya samarbetsresa med SvDaccent till Nepal och Bhutan. Efter år som expeditionsledare och boende i Nepal kan Christina Himalaya utan och innan. Vi får följa med till Kathmandu, Pokhara och Annapurnas 8000 meterstoppar i Nepal. I Bhutan ser vi de makalösa 1600-talsforten och går på tempelfestival. Christina blir färdledare på den kommande resan. 

 • Föreläsning: Nya Zeeland

  Datum:

  Isabell Ingevald, reseproducent på Världens Resor, berättar om landet som ligger längst bort från Sverige. Under kvällen kommer hon att presentera och visa bilder från sitt senaste färdledaruppdrag till Nya Zeeland. Hon berättar om ett land där fjordar, vulkaner, glaciärer och regnskog samsas på en yta till hälften av Sveriges. Lägg därtill en fantastisk vinkultur och trevliga städer. 

 • Föreläsning i Lund om Anderna

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, visar bilder och berättar om vår nya samarbetsresa till Anderna med Stjärnkortet och HD-Passet. Resan tar oss till tre länder från Heliga dalen och Machu Picchu via Titicacasjön, Valparaiso och vinodlingarna i Mendoza till Buenos Aires där vi avslutar med en tango. 

 • Föreläsning: En kväll om Afrikas horn - föreläsning av Monica Nordenwald, Paul Persson och Håkan Pohlstrand

  Datum:

  Monica Nordenwald har rest mycket i levt i Eritrea. Paul Persson är född och uppvuxen i Etiopien och har senare bott och arbetat i landet. Håkan Pohlstrand är välkänd naturfotograf med hjärtat i Etiopien där han växte upp. Tillsammans berättar de om nya vindar som sveper över Afrikas horn, om likheter och skillnader mellan broderfolken, om det rika naturlivet och om våra resor till Eritrea och Etiopien. 

 • Föreläsning: Södra Africa

  Datum:

  Mathias Buskas har lett mängder av resor i Afrika. Mathias är på besök i Sverige och visar bilder och berättar om våra resa till Södra Africa. 

 • Back in the USSR – landet som inte längre finns

  Datum:

  Knappt 30 år efter Sovjetunionens fall monterar Anna Mnatsakanova ihop landet igen. Vi får följa med på en resa som tar oss till flertalet av de 15 länder som en gång utgjorde Sovjetunionen.

 • Föreläsning: Sidenvägen på räls med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Följ med på en resa där vi avverkar den episka Sidenvägen med tåg. Vi reser genom öken och berg och besöker glänsande karavanstäder i Uzbekistan, ett häftigt konstmuseum vid världens ände i Nukus och avrundar resan i det slutna Turkmenistan. Anna Mnatsakanova, reseproducent på Världens Resor presenterar resan som vi gör i samarbete med DN.Erbjudanden. Hon visar bilder och berättar om en region på väg till en omvandling och på sikt en efterlängtad integration.

   

 • Föreläsning i Göteborg om Japan och Världens tågresor

  Datum:

  Lars Arvidsson, reseproducent och färdledare har lett över 100 resor till Japan sedan 2004. Utöver sin fascination för Japan är Lars också lokförare och en sann tågvän. Idag berättar Lars om Världens Resor stora satsning på tågresor världen över samt om våra resor till Japan. Lars berättar bland annat om resorna Stora tågresan till Tokyo, Med tåg genom Japan och tåg till Lofoten. 

 • Föreläsning: Anderna -en drömresa till Sydamerika med SvD

  Datum:

  Följ med på en drömresa till Anderna som sträcker sig över fyra länder. Här lär vi känna inkafolkets historia och besöker storslagna Machu Picchu samt korsar mytomspunna Titicacasjön in till Bolivia. I Chile besöker vi Unesco staden Valparaiso medan vi i Mendoza, Argentinas vindistrikt, njuter av god mat och dryck. 

 • Föreläsning: Georgien - ett litet land med ett stort hjärta

  Datum:

  Anna Mnatsakanova – reseproducent på Världens Resor visar bilder och berättar om våra resor till Georgien. Anna är själv född i Georgien men tror att även du som besöker landet kommer att bli uppslukad av dess naturliga skönhet, folkmusiken, den uråldriga vinkulturen och det georgiska köket.

 • Japandag i Stockholm

  Datum:

  Vi ägnar en hel dag åt Japan. Du kan välja mellan inte mindre än 6 olika föreläsningar med våra tre japanexperter Lars, Sofia, Elin och Jörgen. De berättar om den japanska kulturen, sevärdheter och spännande resmål. Vi bjuder på fika mellan föreläsningarna och våra specialister finns på plats för att prata Japan! 

 • Himalaya - världens tak

  Datum:

  Jörgen Fredriksson tar oss med på en tågresa längs världens högst belägna järnväg till Lhasa. Från Tibet fortsätter vi via Mount Everest till Nepal och Bhutan. Vi får följa med på vandring vid Himalayas sluttningar i Nepal och se underbar 1600-tals arkitektur i Bhutans grönklädda skogslandskap

 • Föreläsning: Sydamerikas natur

  Datum:

  Vakna till regnskogens magiska ljud i Amazonas, simma med busiga sjölejon på Galapagos eller spana efter jaguar i Pantanals våtmarker. Dessa är några av alla spännande djur- och naturupplevelser du får vara med om på våra naturresor till Sydamerika.

 • Föreläsning om Taiwan

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, asienkännare och delägare i Världens Resor, nyss hemkommen från Taiwan berättar och visar bilder från den vackra ön. Taiwan är ett litet land, men geografiskt oerhört varierat med tropiska skogar och korallrev i söder, 286 toppar över 3000 meter och underbara teodlingar på sluttningarna. Lägg därtill en oerhört intressant historia och en spännande matkultur.  

 • Föreläsning: Japan - från haiku till manga

  Datum:

  Följ med på en visuell resa genom den japanska kulturskatten från 600-talet till dagens Japan. Jörgen Fredriksson, visar bilder och berättar om den speciella idévärld som Japan lockar med. Vi rör oss från dåtidens Kyoto till dagens Tokyo samt berättar om Världens Resors konstresor samt den kommande litterära resan till Japan.