Japansk festival i Skellefteå 18 augusti

Datum:

Lördag 18 augusti kl 11-16 finns Världens Resor på plats i Skellefteå och deltar på mässan Midnight Sun. Kom och prata Japan med oss! Lars Arvidsson håller även en föreläsning om Japan kl 12.15-13.15.

Plats: Universitetet, Campus Skellefteå.
Gratis inträde.
För mer info om mässan Midnight Sun, klicka här.


12.15-13.15 Föreläsning -  Mitt Japan

Lars Arvidsson har hittills lett 93 resor i Japan och dess grannländer för Världens Resor och själv bott i Tokyo i sammanlagt 12 år. Han har en lång och bred erfarenhet av Japans natur, kultur, traditioner och samhällsliv. Han kom dit för första gången 1993 och sedan blev hand frälst och återvänder gång på gång. I denna föreläsning visar han bilder från hela landet och berättar om ”sitt” Japan. Om resor, personliga reflektioner och vad som gör Japan till ett så pass unikt och intressant land att resa till. Den utländska turismen till Japan har de senaste åren ökat kolossalt och nu är Japan som resmål på var mans läppar, och det är inte så konstigt.

Japan är 300 mil långt från norr till söder och erbjuder en fantastiskt vacker och variationsrik natur. Från nordligaste ön Hokkaido med få människor och vackra berg och vulkaner att vandra och åka skidor på, till Okinawas subtropiska öar med vita stränder och blågrönt hav som har ett av världens finaste vatten för snorkling och dykning. Däremellan alplandskap, dramatiska klippkuster stora slätter med risodlingar, en skärgård med öar fulla av konstmuseum och en urban djungel i form av pulserande storstäder. Lägg därtill en unik kultur och historia, god och fräsch mat och mycket vänliga människor i ett välorganiserat land så har man ett fantastiskt resmål som man gärna återvänder till.

Regnsbågsbron i Tokyo

Porträtt av geisha i Kyoto

Vulkanen Aso

För mer info om mässan Midningt Sun, klicka här.

Midnight Sun är en inkluderande gratisfestival för alla som har ett intresse för Japan, oavsett om det gäller landet, maten, språket, kulturen eller dess produkter och tjänster. Aktiviteter innefattar show med taikotrummor, föreläsningar om Japan, om hur man bäst gör affärer i/med Japan, ninjaskola för barnen, grilltips, knivslipningskurs och mycket annat. Hos våra utställare hittar du massor av japanska produkter, exempelvis mat & dryck, svärd, kockknivar, kolgrillar, etc.