Sidenvägen med världsutställning i Astana, föreläsning 8 mars

Datum:

Plats: Världens Resor, Tegnérgatan 8, ingång hörnet Döbelnsgatan.
Tid: Onsdag 8 mars, kl 18.00 – 19.00
Gratis inträde men föranmälan krävs (begränsat antal platser)

Maila din anmälan här eller ring 08-669 5525. Föranmälan krävs, begränsat antal platser. 


Anna Mnatsakanova, reseproducent och färdledare, berättar om resan till Kazakstan och Uzbekistan i samarbete med Svenska Dagbladet.

Följ med på en resa där vi möter den gamla och den nya världen längs mytomspunna Sidenvägen. Anna berättar om Kazakstans futuristiska huvudstad och om glänsande karavanstäder i Uzbekistan. Vi utforskar Astana som genom berömda världsarkitekters spektakulära verk har fått ett nytt utseende. I år slår Astana upp sina portar för världsutställningen EXPO 2017 och vi besöker utställningen. Vi kommer till Almaty, vackert belägen vid foten av Himmelska bergen, innan vi fortsätter till Sidenvägens berömda oaser.
Vi besöker Samarkand och förundras över det storslagna Registantorget. Vi reser till Bukhara och charmas av dess kulturmärkta byggnader insprängda bland de medeltida gränderna.

Överallt följer vi i fotspåren av Alexander den Store, Djinghis Khan och Timur Lenk, men vi även ser till att lära känna dagens Centralasien och ländernas sökande efter egna identiteter.

TILL RESAN KLICKA HÄR

TILL RESAN KLICKA HÄR