Resevillkor & försäkringar under Corona - vad gäller?

Plats: Detta är info här på webben

Svenska UD avråder från resor till de flesta länder utanför Europa, vad innebär det?
Vi följer UD:s reserekommendationer och ställer in resor till de länder där det finns en avrådan. För dig som har en resa bokad kommunicerar vi löpande och tar beslut senast cirka en måndan före avresa. Vi tar även hänsyn till varje lands inresebestämmelser. Ställer vi in en resa får du som kund alltid alla pengar tillbaka. Vi har sedan pandemin tog fart återbetalat alla våra resenärer inom avtalad tid. 

Jag vill gärna planera och boka en resa men känner mig osäker just nu?
Du kan lugnt boka in dig på en resa så du säkrar plats, ångar du dig före 30 november får du boka av kostnadsfritt (gäller alla nybokningar på resor med avresedatum efter 1 februari 2021). 

Jag vill resa redan nu i höst och vinter, har ni några resor?
Ja, vi har flera fina resor i Sverige och Europa dit vi vet att vi kan resa just nu. Vi hoppas även att mer långväga resmål kommer igång från november. 
Resorna inom Europa hittar du på denna sida, klicka här.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD OCH RESEFÖRSÄKRING - VAD GÄLLER?

Vad händer om jag blir sjuk och måste avboka min resa? Vad gäller om jag blir sjuk i covid-19?
Vi rekommenderar alla resenärer att ha ett avbeställningsskydd som ger ersättning om du eller ditt resesällskap blir sjuk före avresa och måste avboka resan. I vissa hemförsäkringar ingår avbeställningsskydd så hör efter med ditt bolag vad som gäller, samt med ditt kortföretag om du betalar resan med kort. Obs ta reda på att det gäller även Covid 19. 

OBS! Tecknar du ett avbeställningsskydd hos försäkringsbolaget Gouda så får du full ersättning om du blir sjuk före avresa. Detta gäller även om du blir sjuk i Covid 19 då den behandlas som vilken annan sjukdom som helst. Kostnad för avbeställningsskydd är 5% eller 6% av det belopp du väljer att försäkra.

Vissa länder kräver ett negativt Covid test före inresa. Vad händer om jag har ett positivt test och måste avboka en resa?
Om du känner dig frisk men ett test visar att du har Covid 19 och du då behöver avboka en resa så gäller Goudas avbeställningsskydd och du får ersättning.

Vad händer om jag blir sjuk när jag är ute på resa?
När du är ute och reser skall du ha en fullgod försäkring som täcker sjukvård, hemtransport mm om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Om det inte finns några reserestriktioner från UD fungerar de flesta hemförsäkringar men se till att ta reda på exakt vad som ingår och om det finns några undantag för Covid 19. 

Obs! Du kan teckna en kompletterande reseförsäkring hos Gouda som gäller vid sjukdom, gäller även om du blir sjuk i Covid 19. Du kan hos Gouda teckna en reseförsäkring som gäller även när UD avråder p ga pandemi men då är det en så kallad heltäckande försäkring som gäller. Läs om Goudas reseförsäkring här.

Har du frågor kring våra resevillkor, avbeställningsskydd hos Gouda mm så tveka inte att kontakta oss så svarar vi mer än gärna!
telefon 08-6695525 eller mail info@varldensresor.se