Världens Resor under corona

Plats: Detta är info här på webben

Vi får en del frågor som är relaterade till den rådande situationen och här har vi samlat några av dem. Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Håller ni öppet och kan svara på mina frågor? 
Ja, under sommaren 15 juni-31 juli är kontoret öppet måndag-fredag 10.00-16.00 (lunchstängt 12.30-13.30). Ring eller maila oss så svarar vi direkt!

I media skrivs om att det är många resenärer som inte får sina pengar tillbaka när resan blir inställd, hur är det hos er?
Vi har ställt in alla resor från mars till juli och alla våra resenärer har fått full återbetalning inom avtalad tid. Vi vet att det är tufft för många i branschen och är glada att vi både kan betala tillbaka och hjälpa till med ombokningar för de som önskar. 

Jag vill gärna planera och boka en resa men känner mig osäker just nu?
Du kan lugnt boka in dig på en resa så du säkrar plats, ångar du dig före 30 november får du boka av kostnadsfritt (gäller nybokningar på resor med datum, efter 1 februari 2021).

Om det blir lugnare först och sedan en ny smittspridning eller liknande, vad händer då med min resa?
Vi följer alltid UDs reserekommendationer. Vid avrådan ställer vi in resan och du som kund får pengarna tillbaka. 

Jag har en resa bokad i höst, vad händer?
Alla resenärer får ett meddelande av oss per telefon och mail 100 dagar före avresa då vi ger en uppdatering om läget. Vet vi inte vid detta datum om resan går att genomföra eller inte, meddelar vi ett nytt datum då vi återkopplar med besked. 

Vid 90 dagar före avresa blir det dyrare för mig att avboka enligt era resevillkor, gäller det fortfarande? 
Om vi vet att resan kommer att genomföras gäller vanliga resevillkor. Är det vid 90 dagar fortfarande osäkert blir det inte dyrare för dig, utan du kan lugnt vänta in nästa besked från oss.

När tror ni att vi kan börja resa igen?
UD avråder från alla resor till 15 juli och vi har ställt in alla våra resor t o m 31 juli. Vi följer UDs rekommendationer och följer utvecklingen i de länder vi reser till. Vi ser viss ljusning på sina håll men för oss väldigt svårt veta, därför väljer vi att kommunicera fortlöpande till de som är inbokade eller vill boka en resa.

Kommer det några nya resor?
Ja, även om vi lider av läget i världen och med alla drabbade så tänker vi framåt och vet att det kommer en tid då vi ska ses igen! Just nu kan vi resa i Sverige så det blir bland annat en resa med Inlandsbanan genom Norrland och ett historiskt äventyr i Stockholms skärgård under sensommaren. Vi har nyligen även släppt ett par spännande resor i Japan samt Nordkalotten för 2021. Prenumerera på vårt nyhetsbrev är bästa sättet att få nys om allt spännande först av alla. Här signar du upp för nyhetsbrevet.

Det finns säkert många fler frågor så tveka inta att kontakta oss så svarar vi mer än gärna!
telefon 08-6695525 eller mail info@varldensresor.se