Världens Resor tipsar

 • Med familjen till Japan

  Publicerad:

  Journalisten Kicki Lind samtalar med Anna Rajmic, resenär

 • Explore (fd Vildmarksmässan) 9-11 mars

  Publicerad:

  Nu i helgen 9-11 mars ställer vi ut på Explore, Älvsjömässan i Stockholm. Mässan hette tidigare Vildmarksmässan och fokus ligger på resor och friluftsliv. Vi håller tre föreläsningar samt finns i vår monter för att prata resor. Boka en resa med oss på mässan och få ett par teleskopstavar värde 600 kr.

 • Vi klimatkompenserar flygresan

  Publicerad:

  Från och med januari 2018 klimatkompenserar vi för CO2 utsläppet för alla resenärers flyg från och till Sverige på alla våra resor. Ett steg för ett mer hållbart resande. Läs mer här.

 • National Geographic listar

  Publicerad:

  National Geographic listar 21 resmål som du inte får missa 2018. Med oss kan du resa till deras topp tre.

 • Georgien, restips och reportage på SVT

  Publicerad:

  Georgien är ett av våra absoluta favoritländer. Hit har vi arrangerat härliga resor under många år och nu börjar fler och fler få upp ögonen för detta spännande och vackra land. Journalisten Lena Haglund besökte Georgien i somras. Se hennes fina reportage.

 • Läs Jörgen Fredrikssons intryck från Colombia

  Publicerad:

  Jörgen Fredriksson reste till Colombia sommaren 2016. Läs om hans intryck från resan.

 • Hälsningar från Okinawa och Taiwan

  Publicerad:

  Lars Arvidsson, färdledare, skickar en hälsning från resan Okinawas övärld.

 • Följ spännande blogg, just nu från Iran

  Publicerad:

  Just nu befinner sig en grupp med Världens Resors resenärer i Iran tillsammans med färdledare och bloggare Johnny Friskilä. Vi rekommenderar varmt ett besök på Johnnys spännande reseblogg för inspiration, initierade texter och enastående foton.

 • Passa på se japansk konst på Bio Rio

  Publicerad:

  Bio Rio i Stockholm presenterar en ny säsong av konst på bio. Ett av konstnärsporträtten är den japanska konstnären Hokusai, inspelad på British Museum i London. Biopubliken får följa med på en närgående vandring av utställningen Hokusai: Beyond the Great Wave.

 • Upptäck världen event, 15 okt

  Publicerad:

  Resemagasinet Vagabond fyller 30 år den 15 okt och firar detta med en heldag på Etnografiska. Världens Resor är förstås på plats med bl a en föreläsning om Japan med Jörgen Fredriksson.

 • Testa Umeshu på Östasiatiska museet

  Publicerad:

  Vanligtvis dricker man det som en fördrink innan maten. Japansk likör när den är som bäst. Sakesommeliern Åke Nordgren berättar om dryckens ursprung och om dess betydelse.

 • Primaternas paradis! Följ med till bergsgorillorna

  Publicerad:

  För dig som gillar primater är vår resa till Rwanda och Uganda ett eldorado! Följ med våra färdledare bakom kameran och se några av alla fina möten längs vägen.

 • Swahilikusten - Mathias berättar

  Publicerad:

  I juni reste jag längs kusten genom norra Moçambique och södra Tanzania, från Ilha de Moçambique till Dar es Salaam och jag längtar redan tillbaka! Det här är en resa till platser som ser väldigt få turister och en resa som är unik på många sätt. Läs Mathias brev här.

 • Ett smakprov från Mongoliet

  Publicerad:

  Följ med till en annan värld i sommar! Känn de historiska hovslagen från tiden då Djingis Khan erövrade världen. Från ett allt modernare Ulan Bator tar vi oss bortom allfarvägarna och möter nomader som fortfarande lever enligt traditionella seder och bruk.

 • När naturen står i fokus, ny resa till Colombia

  Publicerad:

  Vi ser en ökad efterfrågan på resor där vi sätter naturen i fokus. Med oss reser du med svensk biolog som färdledare. Ny naturresa till Colombia, läs mer.

 • Spännande workshop hos Bryan Whitehead

  Publicerad:

  Är du intresserad av textil och hantverk? Du har väl inte missat vår innehållsrika resa till Japan i höst med workshop hos Bryan Whitehead, läs mer.

 • Ditt livs safari i södra Afrika - färdledaren berättar

  Publicerad:

  Äntligen är den här! Den riktigt stora drömresan till södra Afrika. I november har du chans att följa med Niklas Kämpargård till Zimbabwe, Botswana och Namibia. Läs mer här.

 • Jörgen berättar om bästa konstupplevelserna i Japan

  Publicerad:

  Världens bästa konst? Jörgen Fredriksson tar oss med till de stora konstprojekten mot avfolkning i Inlandshavet och i bergen i nordöstra Japan. Hit har världsarkitekter och stora konstnärer bjudits in för att göra innovativa verk.

 • National Geographic i Okavangoldeltat

  Publicerad:

  Är du nyfiken på hur det ser ut i världens största inlandsdelta? Okavangofloden i södra Afrika mynnar inte ut i något hav utan rakt ut på savannen i Botswana. Detta skapar fantastiska förutsättningar för djur- och fågelliv. Se film från National Geographic.

 • Japansk anime -passa på att se två filmklassiker

  Publicerad:

  Nu i augusti har du möjlighet att se två animefilmer som blivit stora klassiker. Min granne Totoro och Prinsessan Mononoke. Gratis sommarbio i Rålambshovsparken och frukostbio på Bio Rio.

 • Missa inte Stockholms kulturfestival

  Publicerad:

  Stockholms kulturfestival får i år finbesök från Senegal. Youssou N´dour med sitt superband Super Étoile de Dakar 18 augusti. Redan 15 augusti kan du njuta av colombianska Puerto Candelaria.

 • Halvvägs till Nirvana - Jörgen berättar

  Publicerad:

  Det känns oerhört roligt att återigen ha en resa till det heliga berget Kailash i vårt utbud! Jörgen Fredriksson reste dit redan 1994. Läs hans berättelse här.

 • Så här bidrar du till återuppbyggnad i Nepal

  Publicerad:

  NY RESA Vandra i Himalaya. Vi vandrar sju dagar i Annapurna på en av Himalayas vackraste leder. Resan tar dig även till flera världsarv i Kathmandudalen och med hjälp av resans ciceron Jenny Adhikari besöker vi ett byprojekt i området Gorkha. 1000 kr av resans pris går till detta projekt. Läs mer här

 • Gillar du japansk mat? Film- och restips

  Publicerad:

  Shinya Shokudo (Midnight Diner på engelska) är en finstämd och rolig serie om en man som driver en nattöppen hål-i-väggen-restaurang/bar i Tokyo. Varje avsnitt har en speciell rätt som restaurangägaren lagar och som relaterar till berättelsen. Läs mer.

 • Svt PLAY Stephen Fry i Centralamerika

  Publicerad:

  Just nu går den brittiska dokumentärserien Stephen Fry i Centralamerika på Kunskapskanalen. 800 mil genom fem länder fördelade på fyra avsnitt. Läs mer.

 • Filmtips - Resa längs Mekongfloden på SVT Play

  Publicerad:

  Just nu kan du se en intressant dokumentärserie på SVT som följer Mekongfloden genom Vietnam, Kambodja, Laos och Kina för att till slut hitta flodens källa i Himalayas glaciärer. Läs mer

 • Nordkorea - porträtt från ett slutet land

  Publicerad:

  Reseproducent Elin Ishihara följde med på en omtumlande och intressant resa till Nordkorea. Se bilder från vår hennes resa här.

 • Kultur i Sydkorea, res med till ett hett resmål!

  Publicerad:

  Färdledare Micke Hellström just hemkommen från rundresan Kultur i Sydkorea. Han längtar redan tillbaka. Läs hans berättelse här.

 • 11 maj. Kom till Kungsträdgården i Stockholm

  Publicerad:

  11 maj arrangeras Seniordagen i Kungsträdgården i Stockholm. Kom och besök vår monter och prata resor. Specialerbjudande om du bokar resa på plats denna dag.

 • Körsbärsblommor i Japan, färdledaren berättar

  Publicerad:

  Hemma i Sverige börjar körsbärsträden blomma och det är hög tid att boka in nästa års resa om du vill uppleva körsbärsblom på plats i Japan. Just nu befinner sig färdledare Lars Arvidsson tillsammans med en grupp i norra Japan. Lars skickar en hälsning från pionjärresan och berättar om en unik resa till nya och mer okända områden i Japan. Läs mer..

 • TV tips: Med nunnor genom Indien

  Publicerad:

  Se den trevliga dokumentären Sowers Of Joy på Kunskapskanalen, UR Play. Här får vi följa en grupp buddhistiska nunnor på en fantastisk resa genom Södra Asien. De lämnar sin by i Indiska Himalaya för att ta sig genom Nepal, Bhutan och via Andamanerna till södra Indien.

 • Res till Brasilien, träffa DNs korrespondent

  Publicerad:

  Vi reser från Peru till Brasilien på en storslagen rundresa i samarbete med DN kortet. En dag i Rio de Janeiro träffar vi DNs Latinamerikakorrespondent Henrik Brandão Jönsson som tar oss med till sitt Rio.

 • Res till Japan i Sverige

  Publicerad:

  Japansatsning på Etnografiska museet. Besök den nyöppnade utställningen Japan byter om på Etnografiska museet i Stockholm.

 • Rekryteringsdag för färdledare 22 april

  Publicerad:

  Är du intresserad av att jobba som färdledare? Vi söker efter fler medarbetare som kan bli en del av vårt team. Läs mer och skicka in din ansökan. Lördagen 22 april anordnar vi en rekryteringsdag där du har möjlighet att lära dig mer om jobbet samt träffa oss för en intervju. Läs mer.

 • Res till Costa Ricas regnskogar och hav, lyssna på P1

  Publicerad:

  Costa Rica är den ultimata destinationen för dig som vill uppleva artrika regnskogar, vulkaner och fantastiska stränder. Ta chansen att lära dig mer om resmålet med P1.

 • Tre öriken i Stilla havet och Höstlov i Tanzania

  Publicerad:

  Senaste tillskotten bland våra nyheter är en unik rundresa som tar dig till tre öriken i Stilla havet samt en spännande safariresa till Tanzania för hela familjen under höstlovet. Läs om alla nyheter här.

 • Resemässa i Stockholm 18 mars

  Publicerad:

  För tredje året arrangerar vi en resemässa tillsammans med Polar Quest och Wi-resor. Varmt välkommen till en dag fylld med spännande föreläsningar och fina erbjudanden.

 • Inhotim, unik hybrid av samtidskonst och tropisk trädgård

  Publicerad:

  Jörgen Fredriksson besökte Inhotim på resan till Brasilien med Moderna Museets vänner 2016. Här berättar han om sin upplevelse av storslagen samtidskonst som placerats i en underbar tropisk trädgård.

 • Ciceron Björn Aldén berättar om Natur- och trädgårdsresa i Japan

  Publicerad:

  En tvåveckors resa i Japans berömda trädgårdar, i helgedomar och tempel liksom förstås i den rika naturen väntade efter hotellinstallationen. Tidpunkten hade valts för att bland annat kunna uppleva en av Japans viktigaste och mer iögonfallande växtslag, både i trädgårdar och i naturen, azaleor i blom. Läs hela Björn Aldéns berättelse här.

 • Den stora tågresan

  Publicerad:

  På den stora tågresan färdades vi över 1500 mil med tåg, från Tallin i Estland, genom västra till östra Ryssland, Kazakstan och därefter genom hela Kina från norr till söder. Färdledarna Johnny och Matilda ger dig ett litet smakprov från resan.

 • Var i världen är vi?

  Publicerad:

  Jag och min grupp är just hemkomna från en fantastiskt fin och trevlig resa i två länder men var? Här kommer några ledtrådar:

 • Världens näst bästa land

  Publicerad:

  Att resa till vill säga. I alla fall om man skall tro på Lonely Planet som placerar Colombia på andra plats på sin nya 10-i-topp lista.

 • Extra avgångar på populära resor

  Publicerad:

  Vi har öppnat upp extra avgångar på flera av våra populära rundresor som snabbt blivit fullbokade. Läs mer och boka här.

 • Peru och Bolivia i Gudrun Sjödéns fotspår

  Publicerad:

  Tidigare i år reste kläd - och designföretaget Gudrun Sjödén med oss till Peru och Bolivia för att fota kollektionen Colourful WINTER in shades of brown. Nu har du möjlighet att också följa med på en resa i deras fotspår till enastående naturområden och mytomspunna platser.

 • Följ med Lars Arvidsson till Japan våren 2017

  Publicerad:

  Följ med Lars Arvidsson på en helt ny resa till norra Japan då körsbärsblomningen äger rum. Lars har valt sina guldkorn efter många resor i landet.

 • Ny spännande resa till Kina

  Publicerad:

  Följ med Matilda Lenell på en helt ny rundresa i Kina. Vi reser till områden som har stor betydelse inom kinesiskt måleri, poesi och film. I dessa intressanta och vackra miljöer skall vi närma oss fem av landets flertusenåriga traditioner.

 • Kultur i Sydkorea, spännande ny resa

  Publicerad:

  Läs om vår nya spännande resa till Sydkorea där vi tar pulsen på alla moderna kulturyttringar och samtidigt möter ett starkt traditionsbundet land.

 • Ny vårresa till Japan med DN

  Publicerad:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i full blom!

 • Sänkt pris på Sydamerika och Patagonien

  Publicerad:

  Här kommer en rolig nyhet lagom till midsommar. Sänkta priser på resor till Sydamerika med 2000-3700 kr.

 • Under körsbärsblommen Japan

  Publicerad:

  Vår resa Under körsbärsblommen nästa vår är redan fullbokad. Vi erbjuder därför en extra avgång den 3-23 april.

 • Ny resa till Taiwan, Macao och Hongkong

  Publicerad:

  I Taiwan upplever vi dramatiska landskap, teodlingar, underbara stränder och ett rikt kulturliv. Macao och Hongkong inbjuder till spännande promenader bland världsarv och skyskrapor.

 • Gör som kungen, res till Bhutan!

  Publicerad:

  Just nu är det svenska kungahuset och hälsar på i en annan monarki - det lilla kungadömet Bhutan. En resa till Bhutan är en spännande upplevelse i brytpunkten mellan historia och modernitet. Vi har tre spännande resor till Bhutan.

 • Yayoi Kusama på Moderna Museet i Stockholm

  Publicerad:

  Världens Resor bjuder in till en exklusiv visning av den nya utställningen I oändligheten med verk av Yayoi Kusama.

 • Med Plan International till Kenya

  Publicerad:

  Det här är resan för dig som vill träffa människor, resa på landsbygden, ta del av många studiebesök och lära dig om Kenya och Plan International utvecklingsarbete på plats.

 • Ny resplan Höstvandring i östra Nepal

  Publicerad:

  I fem dagar vandrar vi i östra Nepal vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga.

 • Ny resa till Hongkong & Macao

  Publicerad:

  Under en vecka besöker vi två av Asiens mest fascinerande städer. Här väntar fantastiska vyer, fina båtutflykter, spännande marknader och stora matupplevelser.

 • Extra avgång till Patagonien och Påskön

  Publicerad:

  Intresset för resan till Patagonien och Påskön är så stort så hösten resa är fullbokad och vi öppnar nu upp en ny avgång med datum 4-22 november. Följ med på en häftig rundresa till stora upplevelser.

 • Burma på nytt

  Publicerad:

  I veckan fullbordades det historiska maktskiftet i Burma när Htin Kyaw svors in som landets president. Vi har lanserat tre helt nya resor till Burma. Det är hög tid att packa väskan och följa med!

 • Resa till konstbiennalen i Brasilien 8-18 september

  Publicerad:

  I samarbete med Moderna Museets Vänner reser vi till Brasilien när Sao Paulo-biennalen drar igång för 32:a gången. Sverigebekanta Jochen Volz kurerar och vi kommer att få stifta bekantskap med många fantastiska brasilianska och internationellt kända konstnärer.

 • Familjeresa till Costa Rica

  Publicerad:

  Costa Rica bjuder på enastående naturupplevelser och det är lätt att komma djurlivet nära. Det blir spännande utflykter i artrik regnskog och tid för bad och snorkling vid fina stränder. 15 dagar, pris från 25 800 kr.

 • Behov av möteslokal?

  Publicerad:

  Har din förening, reseklubb eller företag behov av en lokal för möten eller bildvisningar? Kanske är vår lokal något för dig? Titta vad vi har att erbjuda i centrala Stockholm.

 • Bästa resebloggarna

  Publicerad:

  Expressen har listat de 12 bästa svenska resebloggarna just nu. På femte plats hittar vi Världens Resors färdledare Johnny Normark Friskiläs blogg Johnnybajdzjan. Kul tycker vi!

 • Resemässa lördag 6 februari, välkommen!

  Publicerad:

  Lördag 6 februari kl 10.45 slår vi upp dörrarna på Meeting Room, Alströmergatan 20 i Stockholm. Välkommen till en inspirationsdag fullspäckad med intressanta föredrag och bildvisningar. Tillsammans med Polar Quest och Wi-resor finns vi på plats för att prata resor och svara på alla dina frågor.

 • Visste du att vi gillar att vandra?

  Publicerad:

  Vi erbjuder inte mindre än 10 häftiga vandringsresor. Vi som provat blir ofta fast och väljer att fortsätta upptäcka nya resmål till fots. Prova du också och låt din nästa resa bli en vandringsresa.

 • Extra föreläsning Peru och Brasilien 20 jan

  Publicerad:

  Det har varit stort intresse för vår föreläsning om Peru och Brasilien den 20 jan. Vi har därför satt in en extra föreläsning samma kväll med start kl 19.15.

 • Världens KLUBB - vill du vara med?

  Publicerad:

  Ju fler gånger du reser med oss desto roligare blir det! Har du rest med oss två gånger eller fler så är du med i Världens KLUBB. Det innebär att du får rabatter och erbjudanden.

 • Via Egnatia - vad är det?

  Publicerad:

  Leden byggdes för att sammanfoga romerska kolonier från väst till öst och sträckte sig från Dürres vid Adriatiska havet till Konstantinopel och Bosporen. Hos oss är Via Egnatia namnet på en mycket spännande resa genom fem länder. Se bilder och läs mer från senaste resan.

 • Bilder från Kaukasus

  Publicerad:

  Johnny Normark Friskilä är nyss hemkommen från resan genom Kaukasus. Låt dig inspireras av hans fina bilder här.

 • Pionjärer från Shikoku och Kyushu hemma

  Publicerad:

  I söndags avslutades vår nya japanresa ”Shikoku och Kyushu” på Kansaiflygplatsen i Osaka. Det var en mycket nöjd och glad grupp som reste hem med upplevelser och intryck från helt nya och spännande platser i Japan.

 • Yayoi Kusama på Louisiana

  Publicerad:

  Jörgen Fredriksson har sett konstnärinnan Yayoi Kusamas pumpor på japanska ön Naoshimai många år. Nu har han sett hennes efterlängtade soloutställning på Louisiana.

 • Soppakademien, tre spännande lunchföreläsningar!

  Publicerad:

  Välkomna på Världens Resors föredragsserie. Vi har bjudit in tre kunniga föreläsare som ska berika oss under lunchtid vid tre tillfällen i höst. Föredragen är cirka en timme och det blir tid för frågor. Till varje föredrag serverar vi soppa och smörgås.

 • Okinawa - Tropiska öar och världens äldsta folk

  Publicerad:

  Den Japanska övärlden Okinawa är en så kallad Blå zon där människor blir exceptionellt gamla. Följ med på en resa till ett okänt paradis med massor att erbjuda.

 • Ny resa till Japan med stora konstupplevelser

  Publicerad:

  Resans tonvikt ligger vid landets spännande arkitektur, trädgårdar och vackra konstmuseer. Världens mest innovativa konsttriennal äger rum denna tidpunkt på öarna i Seto inlandshav. Vi kommer till Japan när körsbärsträden blommar vilket vi upplever i de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto.

 • Fira körsbärsblomning i Japanska alperna

  Publicerad:

  Vi firar körsbärsblomningen i Japanska alperna, njuter av Mt Fuji från varma källor och besöker Kanasawas världberömda moderna konstmusem. Detta och mycket mer ingår i vår nya resa för dig som prenumerant på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

 • Textil och hantverk i Kirgizistan

  Publicerad:

  Följ med textilkonstnär och ullexpert Kerstin Paradis Gustafsson till Kirgizistan där vi möter hantverkare och konstnärer, deltar i workshops och lär oss massor om ull och urgamla textila tekniker. Resan går i september 2016.

 • Lyckad Nepalafton

  Publicerad:

  Torsdagen den 20:e augusti samlades ett femtiotal personer för att lyssna på Navaraj Sharmas skildring av förhållandena i Nepal.

 • Ny resa till Japan med DN i vår

  Publicerad:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i full blom! Informationskväll 1 oktober i Stockholm

 • Spännade kombination

  Publicerad:

  Följ med till Japan och Sydkorea, två länder som har mycket gemensamt men även stora olikheter. Båda länderna har lyckats väldigt väl med att ligga i framkant av världens teknikutveckling samtidigt som de håller fast vid sin traditionella kultur.

 • Strövtåg i Kina och Hongkong

  Publicerad:

  Under några luftfuktiga dagar i slutet av juni passade jag på att ”provgå” stora delar av höstens kommande strövtågsresa till Kina och Hongkong. Det var väldigt roligt att återse gamla favoritområden som Hangzhou, Hongkong och den vackra landsbygden i Jiangxi. Följ med mig dit i höst! Jörgen Fresriksson

 • Sydamerika lockar många, extra avgång i mars

  Publicerad:

  Resan till Sydamerika med radioprofilen Lars Palmgren blev snabbt fullbokad. Nu har vi öppnat upp en extra avgång med datum 12-29 mars 2016. Pelle Ståldal, reseproducent för Latinamerika är nyss hemkommen från Chile och Argentina. Läs mer här.

 • Namibia och Okavangodeltat, efterlängtad kombo!

  Publicerad:

  Ny avgång 29 mars - 19 april 2016. Det är stort intresse att följa med på vår nya, spännande expeditionsresa genom Namibia till Okavangodeltat och vi har precis öppnat upp ytterligare en avgång. Dags att boka nu!

 • 65000 kr till Svalornas viktiga arbete i Latinamerika

  Publicerad:

  I Boliva arbetar Svalorna med ALBOR, en medlemsorganisation av och för barn- och ungdomar i staden El Alto. Organisationen använder sig av poesi och teater för att driva frågor kring mänskliga rättigheter, sexuella rättigheter, medborgarskap och demokrati.

 • Laos är Asiens gömda pärla

  Publicerad:

  I guideböcker och turistbroschyrer kallas Laos ofta för Asiens gömda pärla, och det är just vad det är. Omringat av de stora turistmagneterna Burma, Vietnam, Kambodja, Thailand och Kina har man bara lyckats dra till sig en bråkdel av den mängd besökare som grannländerna tar emot.

 • Konst i Japan avresa 30 juli, 2500 kr rabatt

  Publicerad:

  Följ med till Japan i sommar på en häftig resa där vi upplever konst i många olika former. Vi till och med bor i konstverken! I Echigo-Tsumari bor vi i James Turrells House of Light. Det är ett vackert hus med japanskt bad och en kontemplativ stenträdgård. I skärgården bor vi i arkitekten Tadao Andos oerhört själfulla museihotell med konst på väggarna. Erbjudanade om du bokar nu, rabatt 2500 kr (endast 4 platser).

 • Kaukasus mättar flera sinnen

  Publicerad:

  Georgiska köket har alltid haft haute cuisine status i forna Sovjetunionen. Efter drygt två decennier av självständighet är det fortfarande georgiska restauranger som lockar nostalgiska kräsna gourmander. På vår resa genom Kaukasus tre länder möts du av intressant historia, enastående vyer och inte minst av i särklass god mat.

 • Med radioprofilen Lars Palmgren till Sydamerika

  Publicerad:

  Följ med på vår helt nya resa med färdledare Lars Palmgren, en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent. Under hela resan blir det intressanta samtal om historia, kultur och politik samt roliga studiebesök och möten med människor i städer och byar i Chile, Uruguay och Argentina.

 • Påsk i Japan: Sumo, skidåkning och körsbärsblom

  Publicerad:

  Följ med på en ny spännande resa till pudersnön i Japanska alperna och körsbärsblomning i Tokyo. Vi ser sumoturneringen i Osaka, åker skidor i Nozawa Onsen och besöker aporna som njuter i Naganos varma källor.

 • Tack alla resenärer!

  Publicerad:

  Vi vill passa på och tacka alla er som har skänkt pengar till Nepal efter naturkatastrofen. Ni har tillsammans samlat in nästan 30 000 kr och det fortsätter att strömma in pengar till de behövande.

 • Populär höstlovsresa

  Publicerad:

  Vår nya höstlovsresa till Japan är redan fullbokad och vi öppnar därför upp med ytterligare en resa. Samma datum - samma program!

 • Ny avresa I Livingstones fotspår 16 mars-2 april

  Publicerad:

  Intresset att följa med oss och upptäcka södra Afrika är stort. Vi utökar resan I Livingstones fotspår genom Zimbabwe, Zambia och Malawi med en ny avgång 16 mars-2 april 2016.

 • Ny resa till Etiopien med Barnfonden

  Publicerad:

  Vi gör en rundresa som kombinerar besök till Lalibelas kyrkor och fantastiska bergslandskap med besök på Barnfondens fadderprojekt. Resan vänder sig till dig som redan är fadder men även till dig som inte är fadder men som har intresse av en resa med många intressanta studiebesök och personliga möten.

 • Nepal - så här kan vi hjälpa

  Publicerad:

  Vi har skickat pengar från Världens Resor till vår partner i Nepal som fördelar detta till de bärare som förlorat familjemedlemmar och fått sina hus förstörda. Vi får veta vilka bärare som får hjälp och vad pengarna går till. Vill du hjälpa på samma sätt kan du kontakta oss.

 • Extra avgång till Namibias vildmark med Okavango

  Publicerad:

  Vår nya resa till Namibia med avslut i Okavangodeltat Botswana blev snabbt fullbokad. Vi erbjuder nu en extra avgång 15 mars-5 april 2016.

 • Ny resa med PLAN till Vietnam

  Publicerad:

  Vi kommer att besöka Plans projekt i fält i olika provinser och möta en mängd människor i byar och på landsbygden långt bortom de vanliga allfarvägarna.

 • Galapagos och Amazonas extra avgång 2-18 december

  Publicerad:

  Höstens resa är sedan länge fullbokad och vi är glada att kunna erbjuda en ny avgång på vår mycket uppskattade rundresa med svensk biolog till Galapagos och Amazonas med en hel veckas kryssning med förstaklass yacht .

 • Soppakademien - föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden

  Publicerad:

  Välkommen till vår nya föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden. Precis som det låter blir det soppa samt förkovring under lunchtid. Vi har bjudit in tre kunniga omvärldsbevakare och först ut är Marika Griehsel.

 • Travel Malmö, Stadionmässan 28-29 mars

  Publicerad:

  Vi finns på plats och hoppas att du kommer dit och pratar resor med oss. Jörgen Fredriksson håller flera inspirerande föreläsningar både lördag och söndag.

 • Storsatsning på Afrika, nya resor ute nu

  Publicerad:

  Vi presenterar inte mindre än nio resor till Afrika på vår hemsida. Beställ vårt tryckta nyhetsbrev med alla nya resor världen över.

 • TUR-mässan 20-22 mars i Göteborg

  Publicerad:

  Vi ställer ut på TUR-mässan och finns i monter B07.20. Vi hoppas att du kommer och pratar resor med oss.

 • NY RESA Strövtåg i Himalaya

  Publicerad:

  Följ med på en riktig drömresa till Nepal med flera härliga dagsvandringar på Himalayas sluttningar. Från Kathmandudalen med sina sju världsarv reser vi västerut till Pokhara, Buddhas födelseplats Lumbini och nationalparken Bardia.

 • Ny resa till unika Madagaskar

  Publicerad:

  Vi besöker fyra olika nationalparker där vi får se och uppleva det speciella växt- och djurlivet. Ungefär 90% av allt som lever och växer här är endemiskt, d.v.s. det finns bara på Madagaskar. Välkommen till en unik plats på jorden!

 • Ny resa med Lars Arvidsson till Japan

  Publicerad:

  Nu har du chansen att följa med en av Sveriges främsta experter på resor till Japan. I höst leder Lars Arvidsson sin 70:e resa till landet! Följ med till Lars egna smultronställen, från larmig storstad till lantlig idyll.

 • Populär textilresa till Japan

  Publicerad:

  Vår nya textilresa med Ulrika Bos Kerttu blev fullbokad på direkten. Därför öppnar vi upp ytterligare en avresa i maj 2016.

 • Sugen på japansk mat?!

  Publicerad:

  Kanske har du redan upptäckt den framgångsrika sushikrogen Sushi Sho i Stockholm som serverar högklassig japansk mat. Den drivs av Carl Ishizaki som tillsammans med Världens Resor bjuder på en häftig matresa till Tokyo i sommar! Han guidar oss till sina personliga matfavoriter i världens största stad. Vi går på matlagningskurs, besöker sakebryggeri, äter på Michelin-krog och strosar på världens största fiskmarknad.

 • Vi klimatkompenserar, 65931 kr till Respect Climate

  Publicerad:

  Sedan juli 2013 har vi bidragit med 65931 kr till projektet med energieffektiva vedspisar - Envirofit Jivan Joyti Stove. Denna moderna och effektiva spis minskar markant belastningen på klimatet. Lär dig mer här!

 • Läs Mathias reseberättelse från resan I Livingstones fotspår

  Publicerad:

  I oktober gick vår första resa till södra Afrika - I Livingstones fotspår. Mathias berättar om sin upplevelse när han var färdledare för resan som nästa gång går i oktober 2015. Hög tid att boka nu om du vill hänga med!

 • Kulturresa till Japan och Kina med Gudrun Sjödén

  Publicerad:

  I samarbete med textil- och klädföretaget Gudrun Sjödén arrangerar vi denna resa till Japan och Kina där vi låter textilkonsten löpa som en lös röd tråd genom resan.

 • Strövtåg i Kina och Hongkong, ny resa

  Publicerad:

  Följ med och upptäck Kina och Hongkong på ett nytt sätt. Pionjärresan går 15-30 oktober 2015. Under 16 dagar gör vi 10 strövtåg i Kina och Hongkong. Strövtågen är mellan 5 och 13 kilometer långa och går i måttligt kuperad terräng. I Kina vandrar vi i bambuskogar, bland tebuskar och mellan riktigt traditionella byar. I Hongkong gör vi kustvandringar som med fördel kan avslutas med ett dopp i havet.

 • Fotoutställning Möten i Vietnam

  Publicerad:

  Välkommen på vernissage lördagen den 6 december 2014 kl. 13.00 – 17.00. Galleri Aureo, Österlånggatan 12, Stockholm, ställer ut Eva Lindskogs bilder på människor och miljö i Vietnam tagna under perioden från början av 80-talet till idag. En skildring i bild av några människor och deras miljö: bergen, höglandet, skogen, slättlandet, deltat, havet, staden. Eva leder vår resa Vietnam 40 år efter freden.

 • Ny bok: Andreas och Kirgizistans hemlighet

  Publicerad:

  I denna unika dokumentär skildrar journalisten Andreas Hedfors sitt äventyr som chef för nyhetsredaktionen på Kirgizistans statsradio.

 • Världens Resor flyttar, ny adress från 3 nov

  Publicerad:

  Vi har vuxit ur våra lokaler och den 3 november går flyttlasset till vårt nya kontor och butikslokal. Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

 • 2000 kr rabatt på resor i jul

  Publicerad:

  Just nu har du chans att boka din resa över jul med 2000 kr rabatt. Gäller nybokningar på resorna till Colombia 12-31 december och Vietnam 15 december - 5 januari.

 • Varför så mycket Japan hos Världens Resor?

  Publicerad:

  Efter flera års vistelse i Japan flyttade jag hem till Sverige igen år 2000. Ett par år senare startade vi Världens Resor. I vår första katalog hade vi med EN resa till Japan med EN avgång. När ni idag knappar in här på hemsidan hittar ni inte mindre än 17 olika resor.

 • En helg fullspäckad med reseföredrag i Göteborg

  Publicerad:

  11 och 12 oktober samlas ett stort antal företag på Folkets Hus i Göteborg. Under två fullspäckade dagar kommer du att kunna välja mellan 60 olika föredrag. Välkommen till Friluftsresedagarna!

 • Peter Nyman, din ciceron i Asien

  Publicerad:

  Peter Nyman, finlandssvensk med en filosofimagister examen i bagaget och gediget intresse för gastronomi, är en av våra kanske mest mångsidiga färdledare. Vi bad Peter presentera sig själv:

 • Burma Road - en resenär berättar

  Publicerad:

  Anna Larsson reste med man och dotter på resan Burma Road i juni 2014. Se några av hennes bildminnen här.

 • Anna reflekterar i ord och bild från Etiopien

  Publicerad:

  I höst går vår första resa till Etiopien. Anna berättar om sin upplevelse när hon besökte landet tidigare i år.

 • Ny resa till Vietnam - 40 år efter freden

  Publicerad:

  Ciceron på resan är Eva Lindskog som under många år bodde i Vietnam och arbetade med internationellt bistånd.

 • Res i sommar - få 2000 kr rabatt

  Publicerad:

  Just nu får du rabatt 2000 kr på några av sommarens resor. Gäller endast nybokningar med avresa juni, juli och augusti.

 • Extra avgång Anderna

  Publicerad:

  Resan till Sydamerika med SvD accent är fullbokad. Extra avgång 15 nov - 2 dec 2014.

 • Resa till Japan med DN

  Publicerad:

  Resan tar sin början i den gamla huvudstaden Nara och avslutas i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Vi upplever firandet av momiji – lönnlövens färgskiftning.

 • Vi ställer ut på TUR-mässan i Göteborg

  Publicerad:

  Sveriges största resemässa heter TUR och går av stapeln på Svenska mässan i Göteborg 21-23 mars. Vi finns på plats så kom och träffa oss och prata resor i monter B09:27.

 • Världens Resor på Vildmarksmäsan

  Publicerad:

  Välkommen att besöka på oss Vildmarksmässan som går av stapeln 7-9 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi ställer ut tillsammans med våra syskonbolag PolarQuest, Wi-resor och Good Travel. Här blir du först att läsa vår nya katalog med 76 resor och hela 14 nyheter. Vi föreläser vid fyra tillfällen under helgen. Tävla om ett presentkort värt 4.000 kr.

 • Upplev Mongoliet och Kirgizistan

  Publicerad:

  Följ med på en unik resa som tar dig till Mongoliets vidsträckta stäpper och Kirgizistans snöklädda berg. I båda dessa fascinerande länder finns en levande nomadkultur kvar och hästen är för många den viktigaste ägodelen.

 • Litteraturresa till Ryssland

  Publicerad:

  Under en vecka följer vi i spåren av Rysslands stora författare. I Moskva följer vi Bulgakovs, Tolstojs och Tjechovs karaktärer men möter även stadens moderna författare. Efter ett besök på Pusjkins gamla gods avslutas resan i St Petersburg med kulturfestivalen ”Vita nätter”.

 • Västra Sichuan

  Publicerad:

  Med nya flygmöjligheter direkt till Chengdu har Kina fått en ny och mer lättillgänglig stad för oss européer att lära känna. Chengdu är omgivet av fantastisk natur och bara 20 mil från staden är man djupt inne i Tibet med bergstoppar på över 7000 meter, stäpper med tibetanska nomader och fantastiska strövområden. Vi erbjuder en kort resa men ett stort äventyr.

 • Sikkim och Bhutan

  Publicerad:

  Följ med på en oerhört spännande resa till Himalaya. Vi ska besöka både indiska Sikkim och det lilla kungadömet Bhutan. I Indien kommer vi att få beundra Himalayas snöklädda toppar i Sikkim och njuta av tekulturen som vuxit fram i Darjeeling. I Bhutan möter vi en av världens främsta arkitekturer i ett samhälle som gjort allt för värna om sina traditioner

 • Med DN till Himalaya

  Publicerad:

  Som prenumerant på DN har du möjlighet att följa med på en unik resa till Bhutan, Nepal och Tibet. Vi har satt ihop en resa som plockar fram guldkornen i dessa tre skilda kultursfärer.