Burma på nytt

Publicerad:

I veckan fullbordades det historiska maktskiftet i Burma när Htin Kyaw svors in som landets president. Han står fredspristagaren Aung San Suu Kyi nära. Suu Kyis parti NLD vann en stor seger i valet i november men hon är själv förhindrad att bli president på grund av en klausul i landets författning. Formellt kommer Suu Kyi bland annat att vara utrikesminister.

Vill du veta mer om det politiska läget i Burma, läs denna artikel från The Guardian. Till artikeln klicka här. 

Vi har lanserat tre helt nya resor till Burma - det är hög tid att följa med!Burma i Gudrun Sjödéns fotspår
Vi reser till Burma i samarbete med kläd – och textilföretaget Gudrun Sjödén och som en röd tråd under hela resan finns ett fokus kring hantverk och kulturtraditioner. Vi besöker Rangoon, Mandalay och den spektakulära Baganslätten med tusentals pagoder.
 På Inlesjön åker vi båt mellan flytande byar och som avslutning blir det några rofyllda dagar vid Bengaliska viken med tid för sol och bad. 
Se filmen från Gudrun Sjödéns fotoresa som vi arrangerade.

Den stora Burmaresan
Burma befinner sig i ett spännande historiskt skede på väg mot en plats i det globala samfundet. Samtidigt bjuder landet på en förtrollande charm och en doft av det gamla Asien. Det är få platser där vi fortfarande möts av så stor och vänlig nyfikenhet som här. Vi tar pulsen på Rangoons stadstempo, besöker Bagans pagoder och Mandalays medeltida huvudstäder. Men, vi tar dig även med till mer fjärran områden dit turister sällan kommer.

Från Kunming till Calcutta
På senare år har gränserna från Burma öppnats till Kina och nu senast till Indien. Vi följer historiska Burma Road genom några av Kinas, Burmas och Indiens mest intressanta områden. Vi färdas genom ett storslaget landskap över floderna Mekong, Salween, Irrawaddy och Chindwin. Vår resa börjar i Kunming, landar halvvägs i Mandalay och avslutas i Calcutta. Hela området befolkas av olika etniska minoriteter.

TILL ALLA BURMARESOR KLICKA HÄR