Burma Road - en resenär berättar

Publicerad:

Anna Larsson reste med man och dotter på resan Burma Road i juni 2014. Se några av hennes bildminnen här.

Kinas matmarknader är spännande ställen, allt man kan föreställa sig och lite till finns att köpa.

Matlagningskurs i Dali. Vi lagar jiaozi med varierande handlag, men goda blev de oavsett utseende! 

                      

Vandring i Cangbergen ovanför Dali. Spännande för trädgårdsnörden med vild hortensia, buddleja och mycket mer. Regnet gav en mystisk inramning till Shibaoshan och det var nästan bara vi och aporna där.


Dessa gemytliga herrar och bra många av deras kamrater kom och spelade för oss på vårt lilla hotell i Shaxi. Tillsammans med en grupp dansande och sjungande damer var de MÅNGA fler än oss i publiken.


Nuodeng. En rejäl kontrast till städerna. Den samlade turismen består av det lilla pensionat vi bodde på. Ruskigt god skinka saltad med lokalt salt till middag och spännande förevisning av den lokala apotekarens förråd.


Burma Road! Resans namn och hjärta. Här känner man sig verkligen som en resepionjär och man inser att man inte delar upplevelsen med värst många västerlänningar.


Flodfärd i Hsipaw. Burmas motsvarighet till våra röda stugor är hus av flätad bambu som finns precis överallt, men med olika mönster i olika delar av landet.


Hsipaw var väldigt trevligt, lagom litet och precis så mycket turistinfrastruktur så man kan få god mat och en bra säng, men inte alltför mycket sällskap av andra än dem som bor där. Och en handfull backpackers förstås.

          

Magiska Bagan, Burmas svar till Angkor Wat. Efter en stillsam cykeltur på morgonkvisten fick vi ett tempel alldeles för oss själva. Det är bortom ord.

Många, många skickliga hantverkare fick vi se, men parasollmannen tog nog priset! Med enklast tänkbara utrustning fullkomligt trollade han fram klurigt konstruerade parasoller. Tur att det var mot slutet av resan - ett måsteköp.


Hur skulle man kunna toppa resan efter Bagan? Med en dag i båt på Inle Lake! Maffiga hus, flytande tomatodlingar, skickligt hantverk och vinden i håret.....


En stadspromenad i Yangon kräver en fikarast.


Alla vet väl att i Burma klär sig munkar i vinrött, men hand upp den som kände till de rosa nunnorna! Och frågan är vem som är mest spännande. 

Till resan Burma Road klicka här.