Du är med och bidrar till återuppbyggnad i Nepal

Publicerad:

Ny resa till Nepal när rhododendron står i blom. Till resplanen klicka här.
Vi reser till Nepal och vandrar sju dagar i Annapurna på en av Himalayas vackraste leder. Vi har fantastiska vyer över flera av Himalayas 8000 meterstoppar och sluttningarna sprakar av färg då rhododendronskogarna står i blom. Resan tar dig även till flera världsarv i Kathmandudalen och intressanta bybesök.

Att vara med och göra skillnad.
2015 drabbades Nepal av en kraftig jordbävning. Många människor fick sina liv förstörda. Först av själva katastrofen, och sen av att den så viktiga vandringsturismen helt upphörde. Redan 2016 reste vi tillbaka med några få resenärer. I höst är vi en full grupp som skall vandra i östra Nepal tillsammans med vårt enastående nepalesiska team, och till våren är vi glada att nu presentera denna nya resa i samarbete med Tidningen Vi.

Utöver fantastisk vandring får vi med hjälp av resans ciceron Jenny Adhikari besöka ett byprojekt i området Gorkha, epicenter för jordbävningen 2015. Här får vi på plats ta del av återuppbyggnadsarbetet. Vi besöker en skola för lågstadieelever (upp till 5:e klass) där samtliga eleverna som går där är daliter. Efter jordbävningen så saknas vattentillgång och andra faciliteter såsom toalettdörrar och bibliotek till skolan. 1000 kronor per person av resans pris går oavkortat till att se till att denna skola blir bättre rustad för framtiden och när vi är på plats kommer vi få vara med om invigning av skolans bibliotek. Vi jobbar med en organisation som heter Karma Flights med detta bibliotek och de har sett till att jobba just med skolprojekt i många av de drabbade byarna. 

Sedan får barnen visa oss runt i sin by och berätta hur det är där. Nästan alla i byn har konverterat till kristendomen men det är en mycket fattig dalitbosättning där de flesta hör till kasterna som traditionellt är skomakare och skräddare.

Kvinna och ko

 Till resplanen klicka här.