Körsbärsblommor i Japan, färdledaren berättar

Publicerad:

Färdledare Lars Arvidssons har just skickat en hälsning från premiärresan Körsbärsblommor i Tohoku. Resan är redan en klassiker så  missa inte denna nästa år om ni vill njuta av körsbärsblomning och se helt nya och okända områden i Japan. Till resan klicka här

Klockan är 6 på morgonen, jag sover inte, kroppen är 41 grader varm och jag luktar ägg……….
En sjuk färdledare? Nej jag njuter i fulla drag sittandes i en utomhusbassäng i 41-gradigt svavelhaltigt vatten i soluppgången på en av japans äldsta och mest rustika badanläggningar i området Nyuto Onsen i norra Japan. Mitt i naturen långt bort från närmaste tätort.

 
Det har funnits onsen, bad, här sedan 1650 på foten av vulkanen Komagatake och jag måste säga att efter 24 år i Japan och över 70 rundresor är detta den absolut mest genuina, mysigaste och mest underbara badanläggningen jag hittills besökt, en fullständigt unik plats. Jag är här med min grupp på vår nya resa ”Körsbärsblom i Tohoku”. För första gången arrangerar vi en tvåveckors rundresa i norra delar av Japans huvudö Honshu, ett område dit få turister hittar men som är fullt av spännande platser och oupptäckta pärlor.

 
Vi har redan tidigare under resan badat i en annan varm källa, mitt bland klipporna på Aomoris västkust där Japanska havets vågor bryter in, en helt annan upplevelse än Nyuto Onsen men lika minnesvärd.


Vi har också förstås fått vår beskärda del av andlöst vackra blommande körsbärsträd. Vid borgen i den gamla samurajstaden Hirosaki finns ca 2600 körsbärsträd som stod i full blom lagom till att vi kom dit, och där fick vi oförglömliga vyer av träden med blommorna i förgrunden och stora vulkanen Iwaki-san i bakgrunden.


Vi har sett och upplevt så mycket mer, som ett besök på ett drygt 200 år gammalt sakebryggeri, ett av japans vackraste kvällsvyer över staden Hakodate från berget mitt i staden och livemusik med lokal folkmusik både på tåg och i restaurang.

Nu åker vi vidare till Naganoområdet och hälsar på de berömda aporna som slöar i en varm källa och en spektakulär färd med 5 olika färdmedel genom japans norra alper.
Denna resa är redan en klassiker, missa inte den nästa år om ni vill se helt nya och okända områden i Japan.

Lars Arvidsson, färdledare hos Världens Resor

TILL RESAN KÖRSBÄRSBLOMMOR I TOHOKU KLICKA HÄR