Pionjärer från Shikoku och Kyushu hemma

Publicerad:

I söndags avslutades vår nya japanresa ”Shikoku och Kyushu” på Kansaiflygplatsen i Osaka. Det var en mycket nöjd och glad grupp som reste hem med upplevelser och intryck från helt nya och spännande platser i Japan. Platser dit väldigt få andra researrangörer har hittat till.

 

Som namnet på resan antyder så utforskar vi Japans tredje och fjärde största ö som inte är lika tätt befolkade som huvudön Honshu och som därför erbjuder många vackra naturupplevelser, men vi får även vår del av stadsmiljöer i Tokyo, Takamatsu, Kochi och Nagasaki.

   
 

Takachiho, enastående vacker ravin nära Aso

Efter en eftermiddag på en sumoturnering i Tokyo har vi sett en av Japans absolut vackraste landskapsträdgårdar, cyklat runt bland utsökt konst på en ö i Japanska inlandshavet, gått många trappsteg upp till den heliga Konpirahelgedomen på en bergstopp, ätit sanslöst god grillad tonfisk i Kochi, åkt båt på Japans sista oreglerade flod med smaragdgrönt vatten, blev nästan över-askade på Asovulkanen och krönte hela resan på Nagasakis största och livliga festival Kunchi.

Sumo i Ryogoku   Sky Tree i Tokyo

Vi kör igen nästa år, häng på om du redan sett de vanliga ställena och attraktionerna i Japan eller är nyfiken på ett Japan ganska långt bort från allfarvägarna.
Lars Arvidsson, producent och färdledare.

Till resan klicka här