Primaternas paradis! Följ med till bergsgorillorna

Publicerad:

Vår resa till Rwanda och Uganda är en fantastisk naturresa som tar dig till fler nationalparker med spännande safari än någon annan resa vi känner till. Det är så svårt att välja bort några delar så vi bestämde oss för att ta med allt istället. Förutom safari på savann och naturvandring i bergsregnskog till bergsgorillor och chimpanser innehåller resan även bra kulturupplevelser. För dig som gillar primater är detta ett eldorado! Nedan presenterar våra två färdledare ett axplock från sina möten på resan. 

Röd colubusapa-4342. Svartvit Colubusapa-1784.jpg Vervet monkey-stor Gyllenapa-0734.j Rwanda och Ugandas frodiga skogar är hem till många primater. Under resan kommer vi att på nära håll få se flera olika arter.  Här ovan ser du röd clubus, svartvit colubus, vervet och gyllenapa. Schimpans Kibale Chimp-19 Kibale Chimp-194 I Kibale nationlpark spårar vi vår närmaste släkting chimpansen. Med 98,5% identisk DNA sekvens är det ibland nästan kusligt hur lika vi är.  Bwindi NP-0363 MarcusUganda-17. MarcusUganda-30.jpg Vi ger oss ut i bergsregnskogen i Bwindi tillsammans med kunniga guider för att spåra gorillorna. Vi delar upp oss i två grupper med max 8 personer i varje. Terrängen är bitvis tuff men det finns alltid en hjälpande hand. Bergsgorillor Bergsgorilla unge- MarcusUganda-192.jpg (1)      Gorilla-stor.jpg   MarcusUganda-16

Vi är på besök i bergsgorillornas värld och det är med stor respekt vi möter dessa fantastiska djur. Ett möte som är svårt att beskriva i ord.

Resan kan du läsa om här.