Tack alla resenärer!

Publicerad:

Vi vill passa på och tacka alla er som har skänkt pengar till Nepal efter naturkatastrofen. Ni har tillsammans samlat in nästan 30 000 kr och det fortsätter att strömma in pengar till de behövande. Vi kommer att återkoppla med information om hur era bidrag har hjälpt.


Ni är många som rest med oss till Nepal och som frågar oss hur våra medarbetare, guider och bärare mår samt hur man bäst kan hjälpa till. Sedan jordbävningen har vi haft daglig kontakt med vår samarbetspartner Navaraj samt färdledare Jenny Adhikari som också finns på plats i Nepal. Så långt vi har fått besked har alla guider och bärare som arbetat med våra grupper överlevt. Alla är dock drabbade och allra svårats är det för de som är fattigast och bor i byar långt bort. 


Vi har skickat pengar från Världens Resor till Navaraj som fördelar detta till de bärare som förlorat familjemedlemmar och fått sina hus förstörda. Vi får veta vilka bärare som får hjälp och vad pengarna går till. Vill du hjälpa på samma sätt kan du kontakta oss. Vill man hjälpa genom en organisation så är Läkare utan gränser ett bra val.

Bästa sättet för oss att hjälpa på lång sikt tror vi är att komma igång med resor igen när det är möjligt, för att skapa arbetstillfällen och inkomster.

Har du frågor om situationen i Nepal eller vill få råd om hur du kan hjälpa, kontakta oss; Eric Olofsson på eric@varldensresor.se eller ring 08-669 5525.