Fotoutställning Möten i Vietnam

Publicerad:

Fotoutställningen Möten i Vietnam med bilder av Eva Lindskog

Galleri Aureo, Österlånggatan 12, Stockholm, ställer ut Eva Lindskogs bilder på människor och miljö i Vietnam tagna under perioden från början av 80-talet till idag. En skildring i bild av några människor och deras miljö: bergen, höglandet, skogen, slättlandet, deltat, havet, staden

Vernissage lördagen den 6 december 2014 kl. 13.00 – 17.00

Utställningen pågår under perioden 6 – 20 december.
Öppet: vardagar 13.00-17.00, lördagar 13.00-16.00.
Söndagar och måndagar: stängt.

Eva leder vår resa Vietnam 40 år efter freden 20 mars - 8 april 2014.
Läs om resan här.

Eva Lindskog

Eva Lindskog, född 1947 i Malmö, har ägnat hela sitt yrkesliv åt Vietnam men också gjort kortare uppdrag i Kambodja, Laos, och Thailand.  Som sociolog och utredare har hon arbetat med att stödja människor i deras dagliga strävanden till ett bättre liv, materiellt, socialt och kulturellt. Stödet har i huvudsak bestått i att tillsammans med kvinnor, män, barn och deras organisationer utarbeta verktyg ägnade att utvidga dessas möjligheter att påverka sin situation.

Ett exempel på en sådan verksamhet är när människor, som måste flytta för att göra plats åt dammanläggningar för vattenkraftverk, med hjälp av deltagande-tekniker kan påverka vart de vill flytta, vilka som ska bli deras grannar på det nya bostället och vilken typ av hus de vill återuppbygga.  

Evas genväg till människorna i Vietnam har varit kunskap i det vietnamesiska språket vilket är modersmålet för ungefär 85 procent av befolkningen. Minoritetsgrupperna som består av minst 50-talet olika folk-och språkgupper är spridda över hela landet men bor företrädesvisa i bergen och högländerna. Dessa grupper kan sägas vara överrepresenterade i denna utställning inte minst därför att Evas arbete mestadels har varit förlagt till dessa områden.