Madagaskar - Naturens under och Nosy Be

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Med sin närhet till Östafrikas kust, endast 40 mil, räknas Madagaskar som en del av den afrikanska kontinenten. Men som världens fjärde största ö, en fauna som inte finns någon annanstans och en speciell kulturell identitet är Madagaskar som en egen liten kontinent – till vilken vi är varmt välkomna!

Vi landar i huvudstaden och redan efterföljande dag kommer vi till den första nationalparken Andasibe Mantadia med ständigt grönskande regnskog. Parken är hem till 14 arter av lemurer, både dag- och nattaktiva, inklusive den ikoniska Indri Indri och den gåtfulla Aye-Aye. Parken ståtar också med 120 endemiska orkidéarter som blommar mellan september och januari.

Upplevelserna fortsätter sedan på norra delen av ön med en heldag vid de tre bukterna Sakalava-, Pigeon- och Dunes Bay innan vi når bärnstensbergen, Montagne d’Ambre. Det är en vacker park med vulkansjöar och vattenfall. Här kan vi se baobabträd, kameleonter, lemurer och med lite tur kanske rovdjuret fossa! Vi vandrar i regnskogen såväl dagtid men även en kortare hike nattetid står på programmet.

Resan går via Ankarana National Park med vackra kalkstensformationer och ett mycket rikt djurliv i den lummiga skogen. Det parken är mest känd för är sina krokodiler, boendes i grottor. Genom ett bördigt landskap med kryddodlingar når vi västkusten där vi avslutar med exotiskt öliv på Nosy Be.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Ankomst Madagaskar
 3. Dag 3 Indri Indri-reservatet
 4. Dag 4 Andasibe National Park
 5. Dag 5 Antananarivo
 6. Dag 6 Antsiranana
 7. Dag 7 Diegobukten
 8. Dag 8 Montagne des Francais
 9. Dag 9 Montagne d'Ambre
 10. Dag 10 Red Tsingy
 11. Dag 11 Ankarana National Park
 12. Dag 12 Nosy Be
 13. Dag 13 Nosy Komba - Nosy Tanikely
 14. Dag 14 Nosy Iranja
 15. Dag 15 Hemresa
 16. Dag 16 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 78 900 kr
Enkelrumstillägg: 10 500 kr
Antal deltagare: 12-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och lokal engelsktalande guide samt nationalparksguider
 • Alla transporter med egen buss till/från Andasibe och jeep i landets norra delar, kortare sträckor med båt samt inrikesflyg Antananarivo-Antsiranana
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Inträden med guidade vandringar i Andasibe, Montagne d'Ambre och Ankaranas nationalparker samt Nosy Tanikely Marine Reserve
 • Inträden enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter som ingår i resan

Vad ingår inte i resans pris?

 • Visum, söks vid ankomst
 • En måltid per dag samt dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg