Tältsafari i Botswana med Victoriafallen

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Till Botswana åker vi för att uppleva safari av världsklass. Färden går med fyrhjulsdrivna safaribilar från Maun till Kasane och avrundas med ett par dagar vid de magnifika Victoriafallen. Safari blir det i Moremi i Okavangodeltat, Savuti och Chobe. Alla är områden med stor artrikedom. Under resan finns det många tillfällen att se lejon, elefant, flodhäst, zebra, giraff och en mängd olika antiloparter. De utrotningshotade vildhundarna lever här och vi har goda chanser att träffa på den skygga leoparden.

Att tälta i Botswanas vildmark är att uppleva Afrika på riktigt, långt innan nationalparkerna blev inhägnade på stora delar av kontinenten. Här strövar fortfarande alla vilda djur helt fritt och safaridagarna bjuder på riktigt nära möten. Tältlägret består av bekväma tält med tältsängar, madrass, täcke och kudde som ställs i ordning medan vi är ute på safari. Med oss finns även en enkel dusch och toalett och maten tillagas över öppen eld. På kvällarna samlas vi under stjärnhimlen vid dukat bord med levande ljus och delar dagens händelser med varandra - en svårslagen upplevelse. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Maun
 3. Dag 3 Moremi, Okavangodeltat
 4. Dag 4 Moremi, Okavangodeltat
 5. Dag 5 Savuti
 6. Dag 6 Savuti
 7. Dag 7 Chobe nationalpark
 8. Dag 8 Chobe nationalpark
 9. Dag 9 Chobe nationalpark & Victoria Falls
 10. Dag 10 Victoria Falls
 11. Dag 11 Victoria Falls & hemresa
 12. Dag 12 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Pris för icke-prenumeranter: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Svensk färdledning och engelskspråkiga guider
 • Alla transporter under safaridagarna med fyrhjulsdrivna safaribilar
 • Två personer per tält under safaridagarna, del i dubbelrum på tältlodge i Maun och hotell i Victoria Falls. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension under safaridagarna
 • Frukost och avskedsmiddag i Victoria Falls
 • Safari med game drives i Moremi, Savuti och Chobe nationalpark. Alla inträden, parkavgifter och guider
 • Mokorosafari i Moremi, båtsafari på Chobefloden
 • Inträde till Victoriafallen
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag
 • Dryck
 • Visum till Zimbabwe

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 628 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Ända sedan Niklas första gången satte sin fot i Afrika har han varit säker på att återvända. Oftast med egen bil (tre gånger med en svenskregistrerad bil), ibland till fots och ibland tillsammans med en hjälporganisation. Hemma i Sverige stormtrivs Niklas i köksträdgården eller tillsammans med familjen.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se