Tältsafari i Botswana med Victoriafallen

Länder som besöks

Typ av resa

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med till Botswana för safari i världsklass. Färden går med fyrhjulsdrivna safarifordon från Maun till Kasane och avrundas med ett par dagar vid de magnifika Victoriafallen. Safari blir det i Okavangodeltat, Savute och Chobe, områden med stor artrikedom. Utöver lejon, elefant, flodhäst, zebra, giraff och en mängd antiloparter har vi goda chanser att träffa på den skygga leoparden och de utrotningshotade vildhundarna som lever här.   

Att tälta i Okavangodeltat är en unik naturupplevelse. Vi vaknar tidigt, tar en kopp kaffe i gryningen innan vi ger oss ut på dagens första safari. Här strövar fortfarande alla vilda djur helt fritt mellan Botswana och Zimbabwe och våra dagar i Moremi Game Reserve bjuder på riktigt nära möten med vilda djur. När vi kommer fram till vårt läger har tälten redan rests med bäddade tältsängar. I lägret finns även en enkel dusch och toalett. På kvällen samlas vi under stjärnhimlen vid dukat bord med levande ljus och delar dagens händelser med varandra - en svårslagen upplevelse.  

Efter en veckas safari säger vi hej då till våra fantastiska safariguider och checkar in på en härlig lodge i Kasane. Tid för ett dopp i poolen och ladda om inför resans avslutande dagar då vi korsar gränsen till Zimbabwe för att besöka de mäktiga Victoriafallen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Maun
 3. Dag 3 Moremi, Okavangodeltat
 4. Dag 4 Moremi, Okavangodeltat
 5. Dag 5 Savuti
 6. Dag 6 Savuti
 7. Dag 7 Chobe nationalpark
 8. Dag 8 Chobe nationalpark
 9. Dag 9 Chobe nationalpark & Kasane
 10. Dag 10 Zimbabwe - Victoria Falls
 11. Dag 11 Victoria Falls
 12. Dag 12 Avresa
 13. Dag 13 Ankomst Sverige
Datum:
Resans pris: 52 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 900 kr
Antal deltagare: 12-16

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och engelskspråkiga guider
 • Alla transporter under safaridagarna med fyrhjulsdrivna safaribilar
 • Två personer per tält under safaridagarna, del i dubbelrum på tältlodge i Maun, safarilodge i Kasane och hotell i Victoria Falls inkl frukost alla dagar. Reser du ensam kan du välja att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
  Du kan även boka enkelrum mot pristillägg (gäller alla nätter, eventuellt ej vid övernattning på lodge i Kasane/Kazungula).
 • Helpension under safaridagarna
 • Välkomstmiddag och avskedsmiddag
 • Safari med game drives i Moremi, Savuti och Chobe nationalpark. Alla inträden, parkavgifter och guider
 • Mokorosafari i Moremi, båtsafari på Chobefloden
 • Inträde och guidad tur vid Victoriafallen
 • Besök på Victoria Falls Wildlife Trust
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig deltagarinformation 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag
 • Dryck
 • Visum till Zimbabwe (usd 30)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Uppskattade allt. Häftigt med tältsafarin. Vi var en liten trevlig grupp. Lars var en fantastisk reseledare/guide. Kunnig och påläst, tog väl hand om alla oss och skapade goda och avspända relationer också till övriga som vi kom i kontakt med.
  Zandra Wikner-Strid, resenär 2022
 • Vår chaufför LT var en fantastisk guide och förare. Han får högsta betyg. Tältboendet var över all förväntan och det var skönt att avsluta vistelsen med ett lite lyxigare boende i Victoria Falls.
  Katarina Wicksell

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Björkman

  Lars är uppvuxen i Dalarna med skidor på fötterna, lockades sedan till Innsbruck och Alperna. Utbildade sig i internationell ekonomi, tycker dock mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. Lars trivs bäst på safari och leder därför resor i södra och östra Afrika. 

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se