Tältsafari i Botswana med Victoriafallen

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

NYA DATUM FÖR AVRESA APRIL 2023 PUBLICERAS INOM KORT

Till Botswana åker vi för att uppleva safari av världsklass. Färden går med fyrhjulsdrivna safaribilar från Maun till Kasane och avrundas med ett par dagar vid de magnifika Victoriafallen. Safari blir det i Moremi i Okavangodeltat, Savuti och Chobe. Alla är områden med stor artrikedom. Under resan finns det många tillfällen att se lejon, elefant, flodhäst, zebra, giraff och en mängd olika antiloparter. De utrotningshotade vildhundarna lever här och vi har goda chanser att träffa på den skygga leoparden.

Att tälta i Botswanas vildmark ger en fantastisk möjlighet till riktigt stora naturupplevelser, samtidigt som vi lämnar minsta möjliga avtryck. Här strövar fortfarande alla vilda djur helt fritt och safaridagarna bjuder på riktigt nära möten. Tältlägret består av enkla men bekväma tält med tältsängar, madrass, täcke och kudde. Med oss finns även en enkel dusch och toalett och maten tillagas över öppen eld. Tillsammans med färdledaren ser erfarna guider till att vi lär oss om flora, fauna och om det viktiga arbete som pågår med att skydda detta unika område. På kvällarna samlas vi till middag under stjärnhimlen och delar dagens händelser med varandra - en svårslagen upplevelse. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Maun
 3. Dag 3 Moremi, Okavangodeltat
 4. Dag 4 Moremi, Okavangodeltat
 5. Dag 5 Savuti
 6. Dag 6 Savuti
 7. Dag 7 Chobe nationalpark
 8. Dag 8 Chobe nationalpark
 9. Dag 9 Chobe nationalpark & Victoria Falls
 10. Dag 10 Victoria Falls
 11. Dag 11 Victoria Falls & hemresa
 12. Dag 12 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Pris för icke-prenumeranter: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Svensk färdledning och engelskspråkiga guider
 • Alla transporter under safaridagarna med fyrhjulsdrivna safaribilar
 • Två personer per tält under safaridagarna, del i dubbelrum på tältlodge i Maun och hotell i Victoria Falls. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Helpension under safaridagarna
 • Frukost och avskedsmiddag i Victoria Falls
 • Safari med game drives i Moremi, Savuti och Chobe nationalpark. Alla inträden, parkavgifter och guider
 • Mokorosafari i Moremi, båtsafari på Chobefloden
 • Inträde till Victoriafallen
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag
 • Dryck
 • Visum till ZimbabweTidningen Vi


Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Björkman

  Lars är uppvuxen i Dalarna med skidor på fötterna, lockades sedan till Innsbruck och Alperna. Utbildade sig i internationell ekonomi, tycker dock mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. Lars trivs bäst på safari och leder därför resor i södra och östra Afrika. 

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se