Unika Madagaskar

Länder som besöks

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021.

Välkommen till en unik plats på jorden! Mellan 80% och 90% av av Madagaskars växter och djurarter är endemiska, det vill säga de finns bara här. Vi besöker fyra olika nationalparker för att uppleva det speciella växt- och djurlivet; lemurer, kameleonter, de märkliga baobabträden samt ett hundratal endemiska fågel- och orkidéarter. Vi får lära oss om landets kulturella särprägel när vi åker genom det varierande landskapet, från huvudstaden Antananarivo ner till sydvästkustens vita stränder. Vi avslutar med att färdas genom regnskogen till de speciella vattenkanalerna Pangalanes vid ostkusten.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Antananarivo
 2. Dag 3 Antsirabe
 3. Dag 4 Ranomafana nationalpark
 4. Dag 5 Ranomafana nationalpark
 5. Dag 6 Ambalavao
 6. Dag 7 Isalo nationalpark
 7. Dag 8 Isalo nationalpark
 8. Dag 9 Ifaty
 9. Dag 10 Ifaty
 10. Dag 11 Antananarivo
 11. Dag 12 Andasibe nationalpark
 12. Dag 13 Palmarium
 13. Dag 14 Palmarium
 14. Dag 15 Andasibe nationalpark
 15. Dag 16 Andasibe - Antananarivo
 16. Dag 17-18 Antananarivo och hemresa
Datum:
Resans pris: 47 500 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning och lokal engelsktalande guide samt nationalparksguider
 • Alla transporter med egen buss, kortare sträckor med båt samt inrikesflyg Toliara-Antananarivo
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Inträden med guidade vandringar i Ranomafana, Isalo och Andasibes nationalparker
 • Inträde med guide till Anja naturreservat och ön Aye-Aye
 • Inträden enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter som ingår i resan
 • Karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag samt dryck
 • Visum, söks vid ankomst

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var naturupplevelserna och insyn i invånarnas levnadsvillkor. Guiderna både svensk och lokal var mycket kompetenta och trevliga.
  Erik Lövendahl, resenär 2018
 • Det bästa med resan var närkontakten med alla lemurer i Palmarium. En stor anledning till just Madagaskar är lemurerna och även om vi såg en del i träden under vandringarna var just närheten till dem i Palmarium resans höjdpunkt, liksom kvällsutfärden till AyeAye-ön på samma ställe. Stort tack också till färdledaren Mathias som gjorde att resan blev så bra. Hjälpsam och tålmodig och trevlig alltigenom.
  Marie-Louise Vanderberg, resenär 2017
 • Upplägget var det bästa med resan. Lagom restid mellan de olika platserna. Lagom byte mellan en natts och två nätters övernattning. Hotellen hade väldigt olika standard. Det är ju inte svårt att vänja sig med lyx. När standarden blir lägre kan det upplevas negativt. Jag upplevde det inte så. Denna skillnad i standard gjorde att man upplevde de bättre hotellen mer positivt samtidigt som de enklare på intet sätt var dåliga utan snarare mer personliga. Jag ser kombinationen som bra. Endast enklare eller endast lyxiga hade tagit bort den effekten.
  Jan-Eric Larsson, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se