Unika Madagaskar

Länder som besöks

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Välkommen till en unik plats på jorden! Mer än 80% av Madagaskars växter och djurarter är endemiska och under vår resa besöker vi fem olika nationalparker för att uppleva det speciella växt- och djurlivet; lemurer, kameleonter, de märkliga baobabträden samt ett hundratal endemiska fågel- och orkidéarter. Vi får lära oss om landets kulturella särprägel när vi åker genom det varierande landskapet, från huvudstaden Antananarivo ner till sydvästkustens vita stränder. En sträckning åker vi det anrika FCE-tåget som går genom vackert skogs- och odlingslandskap till Sambahavy.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Antananarivo
 2. Dag 3 Antsirabe
 3. Dag 4 Ranomafana nationalpark
 4. Dag 5 Ranomafana nationalpark
 5. Dag 6 Sahambavy Lake
 6. Dag 7 Teplantage Theicole
 7. Dag 8 Anja naturreservat - Isalo nationalpark
 8. Dag 9 Isalo nationalpark
 9. Dag 10 Isalo nationalpark
 10. Dag 11 Zombitse-Vohibasia nationalpark - Ifaty
 11. Dag 12 Ifaty
 12. Dag 13 Tuléar - Antananarivo
 13. Dag 14 Andasibe nationalpark
 14. Dag 15 Andasibe nationalpark
 15. Dag 16 Andasibe - Antananarivo
 16. Dag 17-18 Antananarivo och hemresa
Datum:
Resans pris: 56 900 kr
Enkelrumstillägg: 10 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och lokal engelsktalande guide samt nationalparksguider
 • Alla transporter med egen buss, kortare sträckor med båt samt inrikesflyg Toliara-Antananarivo
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Inträden med guidade vandringar i Ranomafana, Isalo och Andasibes nationalparker
 • Inträde med guide till Anja naturreservat och ön Aye-Aye
 • Inträden enligt programmet
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter som ingår i resan

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag samt dryck
 • Visum, söks vid ankomst

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var naturupplevelserna och insyn i invånarnas levnadsvillkor. Guiderna både svensk och lokal var mycket kompetenta och trevliga.
  Erik Lövendahl
 • Det bästa med resan var närkontakten med alla lemurer i Palmarium. En stor anledning till just Madagaskar är lemurerna och även om vi såg en del i träden under vandringarna var just närheten till dem i Palmarium resans höjdpunkt, liksom kvällsutfärden till AyeAye-ön på samma ställe. Stort tack också till färdledaren Mathias som gjorde att resan blev så bra. Hjälpsam och tålmodig och trevlig alltigenom.
  Marie-Louise Vanderberg
 • Upplägget var det bästa med resan. Lagom restid mellan de olika platserna. Lagom byte mellan en natts och två nätters övernattning. Hotellen hade väldigt olika standard. Det är ju inte svårt att vänja sig med lyx. När standarden blir lägre kan det upplevas negativt. Jag upplevde det inte så. Denna skillnad i standard gjorde att man upplevde de bättre hotellen mer positivt samtidigt som de enklare på intet sätt var dåliga utan snarare mer personliga. Jag ser kombinationen som bra. Endast enklare eller endast lyxiga hade tagit bort den effekten.
  Jan-Eric Larsson

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se