Marocko - från A till Ö

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Från A till Ö - som från Atlasbergen till Saharas öken! Kom med till mångfacetterade och magiska Marocko med fokus på landets södra delar. Vi tar dig med på en resa till Kungliga städer, genom basarer, över Atlasbergen och Saharas ökendyner till surfstränder och hav. Låt dig förtrollas av arkitektur som hämtad direkt från Tusen och en natt men också av Marockos eget Hollywood i Ouarzazate. Den gamla fortliknande staden Aït Benhaddou och Essaouiras medina, båda världsarvslistade av Unesco, lämnar inte heller någon oberörd. Befolkningen är mycket gästvänliga och deras matlagningskonst fascinerar. Vi har på denna resa lagt extra stor vikt på att du ska få smaka på det mesta av det bästa landet har att bjuda, såväl på restaurang med vita dukar till hembesök och tältmiddag i öken. Öknen når vi ridandes på kameler och efter en oförglömlig solnedgång över dynerna tänds stjärnorna över vårt tältläger långt från närmaste civilisation.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Ankomst Marrakech
 2. Dag 2 Marrakech
 3. Dag 3 Ouarzazate & Aït Benhaddou
 4. Dag 4 Ökensafari
 5. Dag 5 Tusen kasbahs väg till Foum Zguid
 6. Dag 6 Marknadsstaden Taroudannt
 7. Dag 7 Soussdalen till Agadir
 8. Dag 8 Kusten och Val d’Argan
 9. Dag 9 Essaouira
 10. Dag 10 Hemresa & hemkomst
Datum:
Resans pris: 31 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Alla transporter. 
 • Del i dubbelrum på hotell, riad och lyxtält i öken.
 • Frukost varje morgon samt 3 luncher och 8 middagar inklusive dans- & musikshow i Marrakech. 
 • Vinprovning.
 • Stadsvandring i Marrakech, besök på Atlas studios i Ourzazate och världsarvet Aït Benhaddou. Utflykt till Tatas klippristningar. Stadsrundtur i Taroudannt. Stadsrundtur i Agadir med Stora moskén och Amazighmuseet. Stadsrundtur i Essaouira. Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt program.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Skriftlig information.  

Vad ingår inte i resans pris?

 • 5 luncher och måltidsdriyck annat än nämnd i program.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Marocko. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se