Safari i södra Tanzania

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I södra Tanzania finns två av landets viltrikaste områden - Selous och Ruaha - som dessutom inte är lika välbesökta som nationalparkerna i norr. Hit åker vi för att uppleva riktigt bra safari och andlöst vacker natur tillsammans med vår färdledare som är natur- och djurfotograf. Under resan får vi värdefulla fototips för att alla ska få med bra bilder hem.

Vi tar safariflyget till det enorma naturreservatet Selous. De bekväma och rymliga safaritälten ligger utspridda längs Rufijifloden och det är en speciell känsla att höra vildmarkens ljud genom tältduken när det är dags att sova. Selous är känt för sina stora elefanthjordar och de sällsynta vildhundarna lever här. Vi åker på safari med båt, i öppna safaribilar och går till fots. I Ruaha präglas naturen av öppen savann, berg och ståtliga baobabträd. Här kan vi ha turen att möta leopard och som enda sällskap i lugn och ro betrakta det välkamouflerade kattdjuret. Framåt kvällen är det inte ovanligt att från den egna veranda se elefanter, antiloper, zebror och kanske ett och annat lejon som kommer för att dricka i skymningen.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Avresa - Dar es-Salaam
 2. Dag 3 Selous viltreservat
 3. Dag 4 Selous viltreservat
 4. Dag 5 Selous viltreservat
 5. Dag 6 Selous - Ruaha
 6. Dag 7 Ruaha nationalpark
 7. Dag 8 Ruaha nationalpark
 8. Dag 9 Ruaha nationalpark - hemresa
 9. Dag 10 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 49 600 kr
Enkelrumstillägg: 6 300 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Visum till Tanzania
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam-Selous-Ruaha-Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält.
 • Helpension under safaridagarna
 • Alla nationalparksavgifter och inträden
 • Safari under sex dagar i öppna safaribilar, med båt och till fots
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Lunch hemresedagen

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Tanzania. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Ända sedan Niklas första gången satte sin fot i Afrika har han varit säker på att återvända. Oftast med egen bil (tre gånger med en svenskregistrerad bil), ibland till fots och ibland tillsammans med en hjälporganisation. Hemma i Sverige stormtrivs Niklas i köksträdgården eller tillsammans med familjen.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se