Safari i södra Tanzania

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

I södra Tanzania finns två av landets viltrikaste områden - Ruaha och Nyerere - som dessutom inte är lika välbesökta som nationalparkerna i norr. Hit åker vi för att uppleva riktigt bra safari och andlöst vacker natur tillsammans med vår färdledare som är natur- och djurfotograf. Under resan får vi värdefulla fototips för att alla ska få med bra bilder hem.

Vi tar safariflyget till Ruaha nationalpark där naturen präglas av öppen savann, berg och ståtliga baobabträd. Här kan vi ha turen att möta leopard och som enda sällskap i lugn och ro betrakta det välkamouflerade kattdjuret. Framåt kvällen är det inte ovanligt att från den egna veranda se elefanter, antiloper, zebror och kanske ett och annat lejon som kommer för att dricka i skymningen. Sedan är det dags att flyga vidare över vildmarken till Afrikas största nationalpark Nyerere. Fram till 2020 hette området Selous och var ett viltreservat men är ombildat till nationalpark och har bytt namn. Våra bekväma och rymliga safaritälten ligger utspridda längs Rufijifloden och det är en speciell känsla att höra vildmarkens ljud genom tältduken när det är dags att sova. Nyerere är känt för sina stora elefanthjordar och de sällsynta vildhundarna lever här. Vi åker på safari med båt, i öppna safaribilar och går till fots.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Avresa - Dar es-Salaam
 2. Dag 3 Ruaha nationalpark
 3. Dag 4 Ruaha nationalpark
 4. Dag 5 Ruaha nationalpark
 5. Dag 6 Nyerere nationalpark
 6. Dag 7 Nyerere nationalpark
 7. Dag 8 Nyerere nationalpark
 8. Dag 9 Nyerere nationalpark - hemresa
 9. Dag 10 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 50 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Alla transfers
 • Safariflyg Dar es-Salaam - Ruaha - Nyerere - Dar es-Salaam
 • Del i dubbelrum/safaritält.
 • Helpension under safaridagarna
 • Alla nationalparksavgifter och inträden
 • Safari under sex dagar i öppna safaribilar, med båt och till fots
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Lunch hemresedagen
 • Visum, söks online

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Tanzania. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Att komma långt ut i det vilda Afrika och få uppleva det på plats, den dramatiska naturen med spännande djur- och fågelliv känns verkligen äkta för mig. Resan hade ett bra upplägg, möjligen någon sol- och baddag på någon spännande ö vid kusten. Tyckte att Rufiji River Lodge och vistelsen där var bäst. Vi hade förmånen att uppleva mer djur och fågelliv i Selous viltreservat.
  Leif Rydbäck

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se