Safari och möte med bergsgorillor

Länder som besöks

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tröttheten efter vandringen är som bortblåst. Alla sinnen är på helspänn. För där, endast femton meter bort sitter han - flockens ledarhanne - silverryggen. Våra blickar möts och för ett ögonblick står tiden stilla.

Mötet med bergsgorillorna i Bwindis dimhöljda skogar blir säkert en av höjdpunkterna, men fler fina natur- och djurupplevelser väntar. I Kibales skogar spårar vi schimpanser och i Queen Elisabeths och Mburo nationalparker blir det safari för att ta del av det rika djurlivet med elefanter, giraffer, antiloper, och kattdjur. När vi åker båt på Kazinga kanalen trängs flodhästar och krokodiler vid strandbankarna och i nationalparken Queen Elisabeths södra del Ishasha har lejonen för vana att klättra i träd, och med lite tur kan vi få se några av dem ligga och spana i skuggan på en gren. 

Vi reser i liten grupp med max 18 deltagare och helpension ingår.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Uganda
 2. Dag 2 Träsk och träskonäbb
 3. Dag 3 Entebbe - Kibale nationalpark
 4. Dag 4 Kibale nationalpark
 5. Dag 5 Kibale - Queen Elisabeth
 6. Dag 6 Queen Elizabeth nationalpark
 7. Dag 7 Ishasha
 8. Dag 8 Ishasha - Lake Mulehe - Bwindi
 9. Dag 9 Bwindi och möte med bergsgorillorna
 10. Dag 10 Bwindi - Lake Mburo
 11. Dag 11 Lake Mburo - Kampala
 12. Dag 12 Hemresa
Datum:
Resans pris: 64 500 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Köpenhamn, Oslo mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Engelsktalande naturguider
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension 
 • Alla transporter och safari i 4x4 Land Cruisers med uppfällbart tak
 • Alla aktiviteter enligt resplanen 
 • Alla inträden till nationalparker
 • Gorillatillstånd
 • Schimpanstillstånd
 • Dricks till guider/chaufförer
 • Skriftlig deltagarinformation  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck
 • Visum till Uganda (usd 50)

Bra att veta

Den här resan har inslag som är fysiskt ansträngande. Vandringen för att se gorillor är på relativt hög höjd (cirka 1200–2600 meter över havet). Terrängen i Bwindi är kuperad och ojämn och vi går rakt in för att hitta gorillorna. Det går inte att på förhand säga hur lång tid vi behöver gå för att hitta gorillafamiljen, det kan variera mellan cirka två till fem timmar. Terrängen i Kibale, där vi vandrar för att se schimpanser, är flackare och har inte lika tät växtlighet. Även här gäller att vi inte vet i förväg hur långt vi behöver gå för att hitta schimpanserna. Eftersom det här är en safariresa är det många tidiga morgnar för att ha god chans att se djur. Det är en del långa transportsträckor under resan på bitvis dåligt underhållna vägar, en del av äventyret!

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var att få se alla dessa djur och fåglar, få njuta av det fascinerande landskapet och alla vänliga människor. Våra chaufförer var otroligt trevliga, ansvarsfulla och kunniga. En fantastisk resa med oförglömliga minnen.
  Marianne & Bengt Lindholm
 • Förutom gorillor och apor blev närheten och förståelsen för hur lokalbefolkningen lever en genomgående höjdpunkt.
  Greger & Kerstin Wedin
 • Resan var en helt fantastisk upplevelse med möten med alla djur och människor. Det är minnen för livet!
  Ulf & Ann-Sofie Appelgren

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Björkman

  Lars är uppvuxen i Dalarna med skidor på fötterna, lockades sedan till Innsbruck och Alperna. Utbildade sig i internationell ekonomi, tycker dock mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. Lars trivs bäst på safari och leder därför resor i södra och östra Afrika. 

 • Per Lindh

  Per är dokumentärfilmare med stor erfarenhet från Rwanda, Uganda och övriga Östafrika. Per arbetar idag på folkhögskolan Biskops Arnö. Har tidigare lett resor till Egypten och leder vår resa Safari och möte med bergsgorillor.

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se