Drakens ryggrad

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Vi kommer till ett Kina som sett flera hundra miljoner bönder ge sig in till städerna de senaste 30 åren, som sett inkomsterna öka hundrafalt på samma tid och har fler tv-kanaler än USA. I Shanghai häpnar vi över tusentals skyskrapor och undrar hur det är möjligt att de bara var tre på 80-talet. Samtidigt ser vi ett Kina där mer än en halv miljard människor fortfarande brukar jorden på ungefär samma sätt som de alltid gjort. Resan går till stor del i södra Kinas vackra berg- och flodlandskap. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kina
 2. Dag 3 Beijing
 3. Dag 4 Beijing-Simatai-Beijing
 4. Dag 5 Beijing
 5. Dag 6 Beijing - Xian
 6. Dag 7 Xian
 7. Dag 8 Wulingyuan
 8. Dag 9 Wulingyuan
 9. Dag 10 Wulingyuan - Fenghuang
 10. Dag 11 Fenghuang
 11. Dag 12 Fenghuang - Chengyang
 12. Dag 13 Chengyang - Ping An
 13. Dag 14 Ping An - Tiantouzhai
 14. Dag 15 Longji - Yangshuo
 15. Dag 16 Yangshuo
 16. Dag 17 Yangshuo
 17. Dag 18 Guilin - Shanghai
 18. Dag 19 Shanghai
 19. Dag 20 Shanghai
 20. Dag 21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 33 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (andra avreseorter med ev pristillägg)
 • Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.

 • Alla transfers och transporter inom landet med flyg, tåg, buss, t-bana och bambuflotte

 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost.  Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 

 • Välkomst och avskedsmiddag
 • Frukost alla dagar
 • Inträden till sevärdheter och muséer beskrivna i programmet; Förbjudna staden, Kinesiska muren, Himlens helgedom och Stadsplaneringsmuseet i Beijing, Terrakottaarmén och Stadsmuren i Xian, nationalparksavgift samt alla transporter med linbanor och hissar i Wulingyauns nationalpark, inträde till Fenghuangs gamla stad, Chengyangs dongbyar, terrassodlingarna i Longji, Jinmaotornet i Shanghai m fl
 • Kalligrafistudier i Xian
 • Matlagningskurs i Yangshuo
 • Information och kartor
 • Svensk färdledare

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • För mig var kombinationen av besök i stora metropoler, mindre städer och landsbygd attraktiv; det var anledningen till att jag valde Världens Resor. Många gruppresor besöker främst städer och ger därmed inte resenärerna möjlighet att få en mer komplett bild av Kina (så komplett den kan bli på 3 veckor). - I övrigt fanns det många höjdpunkter på resan, även om väl den Förbjudna Staden, Kinesiska muren och Terrakotta Armén var vad jag mest såg fram emot. Men cykelturen på Stadsmuren i Xian var en fin upplevelse och besöket i Fenghuang lika så; och dagarna på landsbygden var en oförglömlig och berikande erfarenhet - ja, för att göra ett axplock bland alla aktiviteterna.
  Margareta Strömbom, resenär 2017
 • Det bästa med resan var tiden på landsbygden. Resan i sin helhet var utmärkt.
  Bengt-Göran Carlsson

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Peter Nyman

  Peter har en examen från Universitetet i Åbo, där han specialiserat sig på Asiens kulturer och religioner. Peter har bott i Yunnan provinsen (och norra Vietnam) sedan 1999 och känner Yunnan bättre än sina egna fickor. Peter jobbar för tillfället med en dokumentärfilm som handlar om de tibetaner som kom ner for att köpa te i Yunnans södra trakter. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se