Den vackra ön - Ilha Formosa

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Tropisk regnskog, vidsträckta bambuskogar, stränder, underbara teodlingar och berg med toppar på 4000 meter. Allt detta erbjuder Ilha Formosa, Den vackra ön, som portugiserna döpte den till när de seglade förbi på 1500-talet. Lägg till en spännande blandning av sedvänjor och matkultur som plockat det bästa från Japan och Kina och vi har ett svårslaget men fortfarande outforskat resmål.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Taiwan, Taipei
 2. Dag 3 Ruieli
 3. Dag 4 Ruieli
 4. Dag 5 Alishan, Tainan
 5. Dag 6 Tainan
 6. Dag 7 Kenting
 7. Dag 8 Kenting
 8. Dag 9 Chishang
 9. Dag 10 Taroko nationalpark
 10. Dag 11 Taroko nationalpark
 11. Dag 12 Beitou
 12. Dag 13 Taipei
 13. Dag 14 Taipei
 14. Dag 15 Taipei
 15. Dag 16 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 33 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm (andra avreseorter med ev tillägg)
 • Svensk färdledning
 • Transfer till och från flygplatsen i Taiwan 
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare fem måltider
 • Inträden till sevärdheter och muséer; teprovningar i Ruieli och Taipei, inträden till Alishan, Koxingas helgedom, Konfuciustemplet samt Fort Zeelandia i Tainan, Foguangshans Buddhistiska tempel, Kentings nationalpark, Cykelhyra vid Chishangs risodlingar, Tarokos nationalpark, Ju Ming Museum, heta källor i Beitou, Palatsmuseet, Chiang Kai-sheks Memorial Hall och Taipei 101 i Taipei 
 • Kartor och skriftlig information om Taiwan

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej anges ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Besöken på de lite mindre turistiska ställena kändes roligast, såsom teplantagen i Riueli och tofutillverkaren i Chishang. JuMing-museet var helt fantastiskt! Rogers förmåga att förmedla sina kunskaper i det kinesiska språket och kulturen förhöjde resupplevelsen med besked.
  Magnus Warberg, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Matilda Lenell

  Matilda blev intresserad av Kina i tidiga tonår och har sedan dess studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon har och ägnat sig åt allt från kinesisk medicin till miljöarbete, samt drivit caféverksamhet i Qinghaiprovinsen. Hon arbetar som reseproducent på Världens Resors samt leder resor emellanåt.

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se