Den vackra ön - Ilha Formosa

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tropisk regnskog, vidsträckta bambuskogar, stränder, underbara teodlingar och berg med toppar på 4000 meter. Allt detta erbjuder Ilha Formosa, Den vackra ön, som portugiserna döpte den till när de seglade förbi på 1500-talet. Lägg till en spännande blandning av sedvänjor och matkultur som plockat det bästa från Japan och Kina och vi har ett svårslaget men fortfarande outforskat resmål.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Taiwan, Lukang
 2. Dag 3 Ruieli
 3. Dag 4 Ruieli
 4. Dag 5 Alishan, Tainan
 5. Dag 6 Tainan
 6. Dag 7 Kenting
 7. Dag 8 Kenting
 8. Dag 9 Chishang
 9. Dag 10 Taroko nationalpark
 10. Dag 11 Taroko nationalpark
 11. Dag 12 Beitou
 12. Dag 13 Taipei
 13. Dag 14 Taipei
 14. Dag 15 Taipei
 15. Dag 16 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

 • Flyg från Stockholm (andra avreseorter med ev tillägg)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Transfer till och från flygplatsen i Taiwan 
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare fem måltider
 • Inträden till sevärdheter och muséer; teprovningar i Ruieli och Taipei, inträden till Alishan, Koxingas helgedom, Konfuciustemplet samt Fort Zeelandia i Tainan, Foguangshans Buddhistiska tempel, Kentings nationalpark, Cykelhyra vid Chishangs risodlingar, Tarokos nationalpark, Ju Ming Museum, heta källor i Beitou, Palatsmuseet, Chiang Kai-sheks Memorial Hall och Taipei 101 i Taipei 
 • Kartor och skriftlig information om Taiwan

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej anges ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Besöken på de lite mindre turistiska ställena kändes roligast, såsom teplantagen i Riueli och tofutillverkaren i Chishang. JuMing-museet var helt fantastiskt! Rogers förmåga att förmedla sina kunskaper i det kinesiska språket och kulturen förhöjde resupplevelsen med besked.
  Magnus Warberg, resenär 2017

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se