Den vackra ön - Ilha Formosa

Länder som besöks

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tropisk regnskog, vidsträckta bambuskogar, stränder, underbara teodlingar och berg med toppar på 4000 meter. Allt detta erbjuder Ilha Formosa, Den vackra ön, som portugiserna döpte den till när de seglade förbi på 1500-talet. Lägg till en spännande blandning av sedvänjor och matkultur som plockat det bästa från Japan och Kina och vi har ett svårslaget men fortfarande outforskat resmål.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Taiwan, Lukang
 2. Dag 3 Ruieli
 3. Dag 4 Ruieli
 4. Dag 5 Alishan, Tainan
 5. Dag 6 Tainan
 6. Dag 7 Kenting
 7. Dag 8 Kenting
 8. Dag 9 Chishang
 9. Dag 10 Taroko nationalpark
 10. Dag 11 Taroko nationalpark
 11. Dag 12 Taipei
 12. Dag 13 Taipei
 13. Dag 14 Taipei
 14. Dag 15 Taipei
 15. Dag 16 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 43 500 kr
Resans pris 2025: 44 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

 • Flyg från Stockholm (andra avreseorter med ev tillägg)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning
 • Transfer till och från flygplatsen i Taiwan 
 • Samtliga transporter under resan
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare fem måltider
 • Inträden till sevärdheter och muséer; teprovningar i Ruieli och Taipei, inträden till Alishan, Koxingas helgedom, Konfuciustemplet samt Fort Zeelandia i Tainan, Foguangshans Buddhistiska tempel, Kentings nationalpark, Cykelhyra vid Chishangs risodlingar, Tarokos nationalpark, Ju Ming Museum, heta källor i Beitou, Palatsmuseet, Chiang Kai-sheks Memorial Hall och Taipei 101 i Taipei 
 • Skriftlig information om Taiwan

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej anges ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Besöken på de lite mindre turistiska ställena kändes roligast, såsom teplantagen i Riueli och tofutillverkaren i Chishang. JuMing-museet var helt fantastiskt! Rogers förmåga att förmedla sina kunskaper i det kinesiska språket och kulturen förhöjde resupplevelsen med besked.
  Magnus Warberg
 • Jag älskade den rika växtligheten som vi fick kontakt med på många ställen. De gröna övervuxna höga bergen, vattenfall och strömmar , djupa klyftor och dalar. Och den vackra östkusten med höga berg som stupar i havet med en liten remsa sand vid strandkanten. Likaså tyckte jag det var roligt med besöken i tempel och helgedomar. Där kom man nära människors aktiviteter och sökanden, ibland mycket berörande. Promenader i städer gav kontakt med historien - portugisiska handelshus och gammal fin bebyggelse. Maten var mycket god, en riktig gourmetresa tycker jag. Kontakten med risodlingar och teodlingar också fint, att vara på landet mycket givande. Besöken på skulpturparken vid Taipei väldigt roligt, liksom besöket i Palatsmuseet med dess jättelika och fantastiska samlingar. Resan i sin helhet väldigt rolig och gav många fina minnen. Där ingår kontakten med en mycket trevlig resgrupp.
  Gillan Liljeström, resenär nov 2023