Sidenvägen på räls med DN.Erbjudanden

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en resa där vi följer den gamla Sidenvägen genom tre spännande och olika länder i Centralasien. Vi har bytt medeltidens kamelkaravan mot tåg när vi färdas från Kazakstans futuristiska huvudstad till Samarkands mosaikprydda byggnader och avrundar i ökenlandet Turkmenistan.  

Efter drygt ett kvartssekel av självständighet fortsätter de centralasiatiska stan-länderna att väcka nyfikenhet och locka den äventyrslystne. Under medeltiden byttes och såldes här varor som siden, kryddor, mattor, hästar och mycket annat. Utbudet av varor idag är enklare, men det romantiska arvet finns kvar i hundratals tempel, moskéer och minareter. De senaste åren har en vänligare retorik stadshuvuden emellan resulterat i nya transportvägar. Idag avverkar vi den gamla Sidenvägen med tåg och vi stannar längs vägen för att uppleva vackra landskap, spännande städer, marknader och folkliv. I Bukhara och Samarkand njuter vi av skimrande mosaik och förlorar oss bland gränderna.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Nur-Sultan i Kazakstan
 2. Dag 2 Nur-Sultan
 3. Dag 3 Nur-Sultan - Almaty
 4. Dag 4 Almaty
 5. Dag 5 Almaty - Charynravinen
 6. Dag 6 Charynravinen - Almaty
 7. Dag 7 Almaty - nattåg till Tasjkent, Uzbekistan
 8. Dag 8 Tasjkent - Samarkand, Uzbekistan
 9. Dag 9 Samarkand
 10. Dag 10 Samarkand - Bukhara
 11. Dag 11 Bukhara
 12. Dag 12 Bukhara - Khiva
 13. Dag 13 Khiva
 14. Dag 14 Khiva-Nukus
 15. Dag 15 Nukus-Dasjoguz, Turkmenistan
 16. Dag 16 Ashgabat
 17. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 43 900 kr
Enkelrumstillägg (14 nätter): 4 200 kr
Tillägg egen kupé för 2 pers, 3 nätter: 3 300 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm (avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot fast tillägg på 700 kr t/r)
 • Svensk färdledning 
 • Lokala engelsktalande guider 
 • Del i dubbelrum på hotell av bra turiststandard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • En övernattning i den traditionella nomadbostaden jurta 
 • Alla utflykter och aktiviteter beskrivna i programmet bl a rundtur i Nur-Sultan i Kazakstan, Charyn-ravinen utanför Almaty, Gur-Emir mausoleet, Bibi Khanum-moskén och Registan-komplexet i Samarkand, Savitskij-museet i Nukus, inträden under stadsvandringar i Khiva och i Bukhara
 •  Samtliga tågresor Astana-Almaty-Tasjkent-Samarkand-Bukhara-Khiva/Dasjoguz-Ashgabat
 • Del i fyrbäddskupé på nattåg 3 nätter
 • Transfers och transporter med egen hyrd buss enligt resplanen 
 • Frukost alla dagar (2-16)
 • 9 luncher och 7 middagar
 • Visum och inbjudan till Turkmenistan
 • Skriftlig deltagarinformation och karta
 • Dricks till lokala guider


Detta ingår inte:

 • Övriga måltider inte nämnda ovan
 • Egna utgifter

Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DN:s hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 59 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se