Sidenvägen till havs

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Innan portugiserna tog över var det Kina som dominerade världshaven. Från staden Quanzhou drev de sin handel med övriga Asien, Mellanöstern och Afrika längs Sidenvägen till havs. Här handlades porslin, te, siden och satäng. Marco Polo landade i Quanzhou, från Macao drev portugiserna sin lyckosamma handel med Japan, Ostindiska kompaniet tog vid efter dem och Opiumkriget gjorde att britterna fick rättigheterna till Hongkong. Kinakännaren Roger Eriksson tar oss med på en resa genom Kinas maritima historia där vi avrundar med att åka båt på Taiwansundet till den omdebatterade ön Kinmen och vidare till Taiwan. Resan börjar i Hongkong, varifrån vi åker över världens längsta havskorsande bro till Macao. Med nya kinesiska superexpresståg åker vi längs Fujians kust. Vi rör oss både i fantastiska stadsmiljöer och underbar natur. Vi gör en kustvandring i Hongkong, besöker hakkafolkets märkliga fortliknande runda byar i Fujian och teodlingar vid Solmånesjön i Taiwan.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Hongkong
 2. Dag 3 Hongkong, ön Cheung Chau
 3. Dag 4 Hongkong
 4. Dag 5 Hongkong - Macao
 5. Dag 6 Macao
 6. Dag 7 Quanzhou
 7. Dag 8 Quanzhou
 8. Dag 9 Hakkabyarna i Fujian
 9. Dag 10 Xiamen
 10. Dag 11 Xiamen
 11. Dag 12 Kinmen
 12. Dag 13 Tainan
 13. Dag 14 Tainan
 14. Dag 15 Solmånesjön
 15. Dag 16 Taipei
 16. Dag 17 Taipei
 17. Dag 18 Taipei
 18. Dag 19 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (avresa från Göteborg eller Köpenhamn är möjlig mot tillägg)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Alla transfers och transporter inom länderna med flyg, tåg, båt, buss.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare två måltider.
 • Inträden till samtliga sevärdheter och museum beskrivna i resplanen: Star Ferry och Avenue of Stars, M+, Macau museum, A-Ma templet, Quanzhou sjöfartsmuseum, Tulou hakkabyar, Nanpuotuo templet, Xiamen Gulangyu, Guningtou krigshistoriska museum på Kinmen, Koxingas helgedom, Konfuciustemplet, Fort Zeelandia samt Trädhuset i Tainan, teprovning och besök på teplantage vid Solmånesjön, Palatsmuseet, Chiang Kai-sheks Memorial Hall och Elefantberget i Taipei.
 • Skriftlig deltagarinformation 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Kina (vi hjälper till med alla förberedelser)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se