Strövtåg i Sydkorea

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Sydkorea när höstfärgerna visar sig i sin bästa skrud. Under två veckors tid ska vi göra nio olika strövtåg, både kulturella och naturbetonade. Vi går uppför ett schamanistiskt berg i Seoul, runt Suwons gamla stadsmur som finns på UNESCO:s världsarvslista och bland pagoder och buddhafigurer i bergen utanför gamla huvudstaden Gyeongju. I landets främsta nationalpark, Seoraksan, vandrar vi när lönnlöven skiftar färg och på ön Jeju gör vi både kustvandringar, går uppför några av öns 360 vulkaner samt strövar bland teplantagen. Vi ska också gå på matmarknader i Seoul, besöka konstmuseum i Jeju och njuta av skymningen över Gwanganbron i Busan.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Suwon, Seoul
 4. Dag 5 Seoraksan
 5. Dag 6 Seoraksan
 6. Dag 7 Hahoe, Gyeongju
 7. Dag 8 Gyeongju
 8. Dag 9 Busan
 9. Dag 10 Busan
 10. Dag 11 Seogwipo, ön Jeju
 11. Dag 12 Seogwipo, ön Jeju
 12. Dag 13 O Sulloc, ön Jeju
 13. Dag 14 Seoul
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 36 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
 • Svensk färdledare som talar koreanska
 • Frukost alla dagar samt halvpension
 • Alla transporter med tåg, hyrd buss och lokala färdmedel
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Shamanberget Inwasan och Palatset Gyeongbokgung i Seoul, Stadsmuren i Suwon, Seoraksans nationalpark, Gyeongjus Nationalpark,  Bulgaksa och Seokguramgrottan i Gyeongju, O Sullocs Temuseum samt ett konstmuseum på ön Jeju.
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider ej inkluderade ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Patrik Ländin

  Utbildad översättare som under många år har studerat japanska och koreanska. Efter avslutade studier flyttade han till Japan där han bland annat bott i de japanska alperna. Numera bosatt i Sydkorea och jobbar som lärare. Utöver ett stort språkintresse tycker han om att vandra i de vackra berg som täcker större delarna av både Sydkorea och Japan. 

   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se