Strövtåg i Sydkorea

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser till Sydkorea när höstfärgerna visar sig i sin bästa skrud. Under två veckors tid ska vi göra nio olika strövtåg, både kulturella och naturbetonade. Vi går uppför ett schamanistiskt berg i Seoul, runt Suwons gamla stadsmur som finns på UNESCO:s världsarvslista och bland pagoder och buddhafigurer i bergen utanför gamla huvudstaden Gyeongju. I landets främsta nationalpark, Seoraksan, vandrar vi när lönnlöven skiftar färg och på ön Jeju gör vi både kustvandringar, går uppför några av öns 360 vulkaner samt strövar bland teplantagen. Vi ska också gå på matmarknader i Seoul, besöka konstmuseum i Jeju och njuta av skymningen över Gwanganbron i Busan.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Suwon, Seoul
 4. Dag 5 Seoraksan
 5. Dag 6 Seoraksan
 6. Dag 7 Hahoe, Gyeongju
 7. Dag 8 Gyeongju
 8. Dag 9 Busan
 9. Dag 10 Busan
 10. Dag 11 Seogwipo, ön Jeju
 11. Dag 12 Seogwipo, ön Jeju
 12. Dag 13 O Sulloc, ön Jeju
 13. Dag 14 Seoul
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 46 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm. Avresa Göteborg och Köpenhamn mot tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledare som talar koreanska
 • Frukost alla dagar samt halvpension
 • Alla transporter med tåg, hyrd buss och lokala färdmedel
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Shamanberget Inwasan och Palatset Gyeongbokgung i Seoul, Stadsmuren i Suwon, Seoraksans nationalpark, Gyeongjus Nationalpark,  Bulgaksa och Seokguramgrottan i Gyeongju, O Sullocs Temuseum samt ett konstmuseum på ön Jeju.
 • Skriftlig information.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider ej inkluderade ovan, dryck

 

Svårighetsgrad: 

Detta är en strövtågsresa som passar dig med bra grundkondition och viss vandringsvana. Resan innehåller 8 vandringsdagar där vi vandrar allt mellan 2-7 timmar och där terrängen varierar från lättare naturstig till stenigt underlag och vägar uppför med mycket trappor. Det är ingen höghöjdsproblematik under resan. Vandringsstavar kommer väl till hands. Vi bor alla nätter på hotell och du bär aldrig mer än vad du behöver under dagen.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg