Strövtåg på Sri Lanka

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under två veckor och åtta olikartade strövtåg ser vi det bästa av både den lankesiska kulturen och den variationsrika naturen. Vi besöker grottemplet i Dambulla, det heliga berget Sigiriya och ringmuren runt den gamla holländska staden Galle. I Knuckles Mountain Range vandrar vi i kuperad regnskog och på högplatån njuter vi av böljande teplantage. I Udawalawe blir det safari med öppna jeepar för att se buffel, leopard och elefant. Resan avslutas i underbara Dalawella på öns sydsida. Här blir tid till rekreation och härliga bad i Indiska oceanen.  

Sri Lanka har öppnat upp och vi reser nu i november. Du behöver vara vaccinerad samt ta ett pcr test före avresa. Du får all information av oss. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Colombo
 2. Dag 3 Polonnaruwa - Dambulla - Sigiriya
 3. Dag 4 Sigiriya - Knuckles Mountain
 4. Dag 5 Knuckles Mountain
 5. Dag 6 Knuckles Mountain
 6. Dag 7 Kandy
 7. Dag 8 Ella
 8. Dag 9 Ella
 9. Dag 10 Ella
 10. Dag 11 Udawalawe
 11. Dag 12 Dalawella
 12. Dag 13 Jungle Beach - Galle
 13. Dag 14 Dalawella
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 32 500 kr
Pris för icke-prenumeranter: 34 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Anslutning från annan ort kan ordnas mot tillägg (meddela vid bokning vilken avreseort du önskar). 
 • Svensk färdledning
 • Halvpension
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Egen hyrd buss
 • Tågbiljetter
 • Alla utflykter, aktiviteter och inträden som nämns i programmet
 • Lokala guider där detta är beskrivet i programmet
 • Samtliga transporter enligt programmet
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Skriftlig information och karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Visum

Svårighetsgrad

För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går i kuperat område. De åtta olika strövtågen är från 5 till 15 kilometer långa och är aldrig mer än 6-700 meters nivåskillnad. Det högsta vi befinner oss under resan är dagarna i Ella då vi befinner oss på cirka 2 000 meters höjd över havet. Resan passar dig som har viss vandringsvana och hygglig kondition. Vandringsstavar är bra att ha med.

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. Det räcker med att en person i resesällskapet är prenumerant på Tidningen Vi. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Isabell Ingevald

  Isabell har sedan barnsben fantiserat om resor och äventyr. Direkt efter gymnasiet bestämde hon sig för att uppfylla sin dröm och bokade en enkelbiljett till Australien. Fem år senare återvände hon hem efter att ha bott i Australien, Nya Zeeland och England. Väl hemma bestämde hon sig för att kombinera sin passion för resor med nytta och utbildade sig därför till resekonsult. Under utbildningen praktiserade hon även tre månader på Sri Lanka. På Världens Resor arbetar Isabell med reseproduktion för Nya Zeeland, Sri Lanka och Nepal samt med administration. 

  isabell@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Joacim Ericson Ekonomiansvarig, grundare

  Från imaginära resor i Kalle Ankas pocketvärld, via Transsibiriska järnvägen genom Ryssland och Kina, till längre resor i Asien och Sydamerika. Så förvandlades resandet från hobby till yrkesval för Joacim i mitten av 90-talet. Sedan dess har det blivit mycket resande men alltid med fokus på mötet med nya kulturer oavsett om det är i en liten bhutanesisk håla eller i storslagna metropoler som Tokyo. Förlägger gärna stor tid av sina resor på landsbygden eller på vandring ute i naturen. Joacim jobbar med ekonomi och administration.

  joacim@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se