Stora vandringsresan till Nepal

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Himalayamassivet och rosaskimrande rhododendronskogar i kontrast till den blå himlen möter oss då vi under fjorton resdagar och åtta fullspäckade vandringsdagar upptäcker Nepal. Resan bjuder på många spännande möten och längs vägen får vi ta del av landets historia, kultur och natur. Under vandringen i Annapurna bor vi enkelt på tehus, men under resans övriga dagar bor vi bekvämt på bra hotell av god standard. Detta är en singelresa - Du bokar ensam och reser tillsammans med andra för att dela stora upplevelser. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu
 2. Dag 3 Nagarkot (Changu Narayan)
 3. Dag 4 Pokhara
 4. Dag 5 Pokhara
 5. Dag 6 Pokhara (Australien camp)
 6. Dag 7 Pokhara (Sarangkot-Naudanda)
 7. Dag 8 Ghandruk
 8. Dag 9 Tadapani
 9. Dag 10 Ghorepani
 10. Dag 11 Pokhara (Ulleri)
 11. Dag 12 Kathmandu
 12. Dag 13 Kathmandu
 13. Dag 14-15 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 39 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inkl. flygskatt. (Anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg) 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala guider.
 • Alla transporter enligt programmet.
 • Del i dubbelrum på bättre hotell inkl. frukost. På vandringsdagarna i Annapurna (dag 8-11) bor vi i enkla tehus. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Helpension dag 8-11, och halvpension övriga dagar, inkl. välkomst och avskedsmåltid.
 • Frukost alla dagar.
 • Inträden till sevärdheter, evenemang och nationalparker beskrivna i programmet bland annat: Världsarvet Bhaktapur, Dhakpo Sheydrub Ling, munkklostret i Nala, hindutemplet Changu Narayan, Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath och Boudhanath
 • Skriftlig information och karta.
 • Dricks till guider och chaufförer.

Detta är en singelresa - Du bokar ensam och reser tillsammans med andra. 

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.
 • Visum till Nepal (kostar 30 USD, ansöks vid ankomst och betalas kontant).

Enkelrum: För dig som betalar för enkelrum kommer det att ingå alla dagar förutom på vandringen i Annapurna Panorama (resdag 8-11). Vi kommer även dessa dagar göra vårt bästa för att ordna med enkelrum, men kan inte garantera detta.

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringarna går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. Under vandringsdagarna i Annapurna Panorama bor vi i enkla tehus. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se