Konst i Frankrike - Provence till Paris

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under tio dagar ska vi njuta av samtidskonst av världsklass, fantastisk arkitektur och underbar natur, ofta i samklang med varandra. Vi reser från Provence till Paris och ser de riktigt fina nya konstanläggningarna Chateau La Coste i Aix en Provence, LUMA Fondation i Arles och Villa Carmignac på ön Porquerolles. I Arles får vi också ägna en dag åt världens främsta festival för fotokonst. Så klart hinner vi även med att besöka platser förknippade med både Cezanne och van Gogh i Provence. På väg till Paris stannar vi till i den medeltida orten Barjac och får en guidad visning av Anselm Kiefers 40 hektar stora La Ribaute med 70 storskaliga installationer. 

Vi avrundar resan i Paris med besök på de nya stora konstsatsningarna Bourse do Commerce i Tadao Andos skepnad, Frank Gehrys Fondation Louis Vuitton samt LÁteliers des Lumieres. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Aix en Provence
 2. Dag 2 Aix en Provence
 3. Dag 3 Chateau La Coste - Porquerolles
 4. Dag 4 Porquerolles
 5. Dag 5 Arles
 6. Dag 6 Arles
 7. Dag 7 Barjac
 8. Dag 8 Paris
 9. Dag 9 Paris
 10. Dag 10 Paris, hemresa
Datum:
Resans pris: 42 500 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Flyg till Marseille och hem från Bilbao och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard (mestadels 4*) inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag
• Vinprovning på Ysios vingård i Rioja
• Alla inträden enligt programmet; Cezannes ateljé, Musee Granet, Fondation Vasarely och Chateau La Coste i Aix en Provence, Fondation Carmignac på Porquerolles, Biljett till fotofestvialen i Arles, Luma Fondation och Fondation Van Gogh i Arles, Toulouse Lautrec museet i Albi, besök på vingårdarna skapade av Frank Gehry och Salvador Calatrava i Rioja, Guggenheim Museum i Bilbao
• Guidade visningar till museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se