Konst i Frankrike - Provence till Paris

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under tio dagar ska vi njuta av samtidskonst av världsklass, fantastisk arkitektur och underbar natur, ofta i samklang med varandra. Vi reser från Provence till Paris och ser de riktigt fina nya konstanläggningarna Chateau La Coste i Aix en Provence, LUMA Fondation i Arles och Villa Carmignac på ön Porquerolles. I Arles får vi också ägna en dag åt världens främsta festival för fotokonst. Så klart hinner vi även med att besöka platser förknippade med både Cezanne och van Gogh i Provence. På väg till Paris stannar vi till i den medeltida orten Barjac och får en guidad visning av Anselm Kiefers 40 hektar stora La Ribaute med 70 storskaliga installationer. Vi var nog många som var på Artipelags storskaliga utställning under 2022 och som drömde oss bort att få besöka hans studiokomplex stor som en hel by. Sedan 2022 tar de emot besökare från maj till september.  

Vi avrundar resan i Paris med besök på de nya stora konstsatsningarna Bourse do Commerce i Tadao Andos skepnad, Frank Gehrys Fondation Louis Vuitton samt LÁteliers des Lumieres. 

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Flyg till Aix en Provence
  2. Dag 2 Aix en Provence
  3. Dag 3 Chateau La Coste - Porquerolles
  4. Dag 4 Porquerolles
  5. Dag 5 Arles
  6. Dag 6 Arles
  7. Dag 7 Barjac
  8. Dag 8 Paris
  9. Dag 9 Paris
  10. Dag 10 Paris, hemresa
Datum:
Resans pris: 44 500 kr
Enkelrumstillägg: 8 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Flyg till Marseille och hem från Paris och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss, tåg och båt enligt resplanen
• Lokala transportmedel runt Aix en Provence och i Paris
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard (mestadels 4*) inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag
• Alla inträden enligt programmet; Cezannes ateljé, Musee Granet, Fondation Vasarely och Chateau La Coste i Aix en Provence, Fondation Carmignac på Porquerolles, Biljett till fotofestvialen i Arles, Luma Fondation och Fondation Van Gogh i Arles, Anselm Kiefers La Ribaute i Barjac, Frank Gehrys Fondation Louis Vuittons, Bourse de Commerce, LÁteliers des Lumieres samt konstnärskollektivet Le 59 Rivoli. 
• Guidade visningar till museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg