Kulturtåget till Tyskland - höstresa

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi tar dagtåget till Hamburg där vi går genom den upprustade stadsdelen Speicherstadt och går på konsert i det fantastiska Elbphilharmonie, stadens nya landmärke beläget på en udde i floden Elbe. Vi stannar till i Leipzig en eftermiddag innan vi fortsätter till kulturstaden Dresden där vi bor två nätter med stadsvandring för att se den vackra barocka arkitekturen med ett besök på lusthuset Zwinger med sitt konstmuséum. Vistelsen i Dresden avrundas med en orgelkonsert i den berömda Frauenkirche. Vår sista anhalt på resan blir Berlin, där vi blandar stadspromenader i en stad med världens mest intressanta närhistoria med nedslag i det nya alternativa Berlin. Andra höjdpunkter blir konstmuséerna Sammlung Boros belägen i en gammal bunker och nyöppnande Neue Nationalgalerie. Vi reser hem med SJ’s nattåg i sovvagnskupé från Berlin till Stockholm. Halvpension ingår i resan och vi bor bra. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Dagtåg till Hamburg
 2. Dag 2 Hamburg och Elbphilarmonie
 3. Dag 3 Bachs Leipzig
 4. Dag 4 Konsert i Dresden
 5. Dag 5 Konstens Berlin
 6. Dag 6 Historiska och alternativa Berlin
 7. Dag 7 Berlin
 8. Dag 8 Stockholm
Datum:
Resans pris: 30 800 kr
Enkelrumstillägg (ej tåget): 5 800 kr
Enkelrumstillägg (ink tåget): 7 300 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Svensk färdledning
 • Förstaklass dagtåg Stockholm-Hamburg via Köpenhamn
  Nattåg Berlin-Stockholm med del i tvåbäddskupé i sovvagn
 • Tåg och buss mellan städerna i Tyskland
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard (4*), 2 nätter i Hamburg, 2 nätter i Dresden, 2 nätter i Berlin. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnaden det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Halvpension med frukost varje dag på hotellen samt lunch eller middag (dag 2-6)
 • Konsert på Elbphilharmonie i Hamburg
 • Orgelkonsert på Frauenkirche i Dresden
 • Alla inträden ingår till Bachmuseet i Leipzig, Konstmuseet för äldre konst på Zwinger och visning av Semperoper i Dresden, Sammlung Boros och Neue Nationalgalerie i Berlin.   
 • Berlin Welcome card i 3 dagar


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dryck.

 

Enkelrum/egen kupé

 • Vill du ha enkelrum och egen kupé på tåget hem bokar du enkelrum i första steget och egen kupé i andra steg. Summan för detta blir 7300 kr totalt.

 

Övrigt 

* Vi reserverar oss för ändring i konsert- och operaprogram och förbehåller oss rätten att erbjuda alternativ föreställning på någon av platserna vi besöker under hela resan.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Jag har tyckt att det varit helt fantastiska dagar med just det innehållet jag hade på min önskelista. Det är inte minst Kristian Benkös förtjänst att allt blev så lyckad. Kunnig, påläst, såväl rolig som allvarsam lotsades vi genom dessa programrika dagar och jag hade inte velat missa något av allt. Hotellen var jättemysiga, maten fantastisk på samtliga restauranger vi besökte och helhetsintrycket kan inte bli annat än: Stort A.
  Barbara Thysell